Kirjoitukset avainsanalla nuudelit

Meri-Tuuli vinkkaa 20 tapaa tehdä pussinuudeleista täydellinen herkkuateria.

”Syödäänkö tänään nutikoita?” on mieheni ja minun koodilause sille, että kumpikaan ei jaksa tai ehdi laittaa ruokaa, ja että muutenkin on paras hoitaa päivän sapuskahommat, kun se kummallekin parhaiten sopii. Silloin molemmat kaivavat kaapista nutikat, eli pussinuudelit, ja kumpikin valmistaa niistä omalla tyylillään herkullisen aterian, joka ei minusta kalpene oikealle kotiruualle. 

Pakko se on myöntää, toisinaan arkiruoka pyörii pakastepizzan ja valmisnuudeleiden ympärillä. Kun ei ehdi käymään kotona kuin nukkumassa ja elämme miehen kanssa eri aikavyöhykkeillä, valmispizzan ja nuudelipussien avulla kumpikin pystyy hoitamaan ruokailunsa päivän päätteeksi tehokkaasti ja edullisesti.

Ja olen kyllä ihan aidosti sitä mieltä, että pussinuudelit ovat yksi maailman parhaista pikaruuista, kun ne valmistaa oikein. 

Pussinuudelien salaisuus on se, miten ne pimppaa, eli mitä kaikkea niihin lisää liemen keittovaiheessa sekä lautaselle laitettaessa. Enkä tarkoita mitään dramaattista maun muuttamista tai kokkaustaitoja vaativia manöövereitä, vaan ihan helppoja tapoja tehdä pussinuudelista oikeasti maukas ja hyvä ateria, siinä samassa ajassa, missä ne valmistuisivat muutenkin. Sellaisenaan, ilman että niihin lisää mitään tuoretta tai ’täkyjä’ eli herkkukimpaleita, pussinuudeli ei minulle maistu. Mutta täkyksi riittää jo muutama viipale tuorekurkkua ja suikale eilistä grillikanaa, ja johan pussinuudeli on muuttunut lähes aidoksi ramen-keitoksi! 

Oma suosikkinuudelini on kimchin makuinen, toisena tulevat kaikki tuliset äyriäismaut sekä silloin, kun kaipaan kevyempiä makuja, lasinuudeliset pho-nutikat. Suosittelen lähtemään seikkailulle aasialaiseen markettiin, siellä valikoima on huikea: Helsingissä esimerkiksi Hakaniemen torin parkkipaidan laidalla olevassa aasialaisessa kaupassa sekä Kolmannen Linjan Aseanic Tradingissä on hyvät nuudelivalikoimat. 

Laitan nuudeleihini aina jäävuorisalaattia tai kiinankaalia, (mitä nyt kaapista sattuu löytymään), kurkkua sekä muutaman viipaleen inkivääriä syventämään liemen makua. Pussinuudelit saavat päälleen aina herkkukimpaleita sen mukaan, mitä tähteitä kaapista löytyy. Tänään viimeistelin nuudelini juhannukselta ylijääneellä naudan ulkofileellä sekä keitetyllä kananmunalla, joka jäi aamutohinassa syömättä. Pussinuudelit ovat siis oiva tapa käyttää tähteitä. 

Kovat vihannekset ja haudutusta vaativat ainekset laitan mukaan samalla, kun kumoan veteen nuudelien maustepussukat. Nopeasti lämpenevät ainekset, tai sellaiset, joiden haluan pysyvän rapsakoina kuten kurkun, laitan suoraan kulhoon odottamaan päälle kaadettavaa kuumaa lientä. Olen harjaantunut näiden nuudeliaterioiden vääntämisessä niin, etten enää tarvitse ruuanvalmistuksessa kuin pienen kasarin ja puukon – leikkuulaudan käyttäminen menisi jo hifistelyn puolelle. Tämän herkkukeiton valmistamiseen menee 5 minuuttia, mutta sitä ei koskaan arvaisi lopputuloksesta. 

Ja ai että mä kyllä rakastan sitä, miltä tulinen kirkas liemi, kypsät liukkaat nuudelit ja rapsakat kasvikset maistuvat keskellä kiirettä! Pussinuudelit ja mä tullaan olemaan ikuisesti yhdessä! 

Alla mun vinkit siihen, miten voit tehdä seuraavasta pussinuudeliateriastasi elämyksen.

 

Pimppaa mun nuudelit!

10 + 10 ideaa nuudelikulhon valmistamiseen

 

Liemeen keittymään nuudeleiden kera:

  1. grillikanan tähteitä
  2. purjoa tai sipulia
  3. kirsikkatomaatteja
  4. porkkanaa
  5. paprikaa
  6. lehtikaalia
  7. sitruunaruohoa
  8. pensaspapuja
  9. bambun versoja tai kiinalaista bambusäilykettä
  10. siitakesieniä tai tuoreita suppilovahveroita

kulhoon liemen alle tai päälle: 

  1. hapankaalia
  2. kimchiä
  3. surimipuikkoja tai katkarapuja
  4. tölkkimaissia
  5. raaka kananmuna (kuuma liemi kypsentää munan)
  6. pakasteherneitä (kesällä käytän tuoreita, mutta tykkään lisätä ne jo liemen keittyessä, jotta ne kypsyvät hieman)
  7. kevätsipulia
  8. saksilla suikaloitua norilevää
  9. ohueksi viipaloitua paahtopaistia tai grillipihvin tähteitä
  10. tuoretta kalaa, ohueksi viipaloituna

Kommentit (1)

Kokinainesta?

Mielenkiintoinen vaihtoehto... Itse, kun pimppaan nuudelit sekoittamalla vedet kaadettua sekaan raakaa kananmunaa, sekoitellaan nopesti kypsäksi, sitten heitän maustetta ja juustoa päälle, joka sulaa sopivasti ja eikun ääntä kohti :P

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

”Ystäväni on sanonut, että hyvää nälkää ei kannata tuhlata syömällä jotain keskinkertaista. Se on naulan kantaan.”

Meri-Tuuli Väntsi tunnustautuu ihmiseksi, joka hykertelee nukkumaan mennessä siitä, että saa taas pian juoda aamukahvia ja tehdä voikkuleivän. Meri-Tuuli sanoo myös olevansa matkaseurueessa se ärsyttävä ihminen, jolle ”mennään vaan johonkin nopeasti syömään” ei ole vaihtoehto. Hän on aina valmis kävelemään vielä pari korttelia, jotta löytyy juuri se oikea ravintola tai kuppila, joka on nälän arvoinen. 

Oispa aina nälkä! on oodi herkulliselle kotikokkaamiselle ja ihanille hetkille ruuan ja juoman parissa. Tervetuloa Meri-Tuuli Väntsin keittiöön!

Teemat

Blogiarkisto

2018

Kategoriat

Instagram