Kirjoitukset avainsanalla Iitin Maatilatori

Rakastan niitä harvoja viikonloppuja, joita ehdimme mökillä viettämään ja meillä ne pyörivät nautiskelun, hyvän ruoan ja juoman sekä laiskottelun ympärillä. Vaikka olemmekin suurpiirteisiä eikä kumpikaan paljoa rutiineista välitä, meille on syntynyt mökkeilyn ympärille ihania tapoja, joita odotan innoissani aina kun edessä on mökkireissu. Yksi niistä on vierailu Iitin Maatilatorilla ja nyt lukijat hehkutan teillekin tätä kauppaa, sillä paikka on ehdottomasti matkan arvoinen. 

Sitä mukaa kun perhe kasvaa, mökille lähtö on aina isompi operaatio. Perjantaina työpäivän päätteksi mökille lähtee kissat, lapsi ja sekalainen, epäorganisoidusti pakattu lajitelma kasseja ja nyssäköitä, joita kannamme neljännessä kerroksessa sijaitsevasta asunnostamme ja sullomme farkkuumme. -Tässä kohtaa on vielä työviikko vahvasti mielessä ja pakkaaminen ei tosiaan ole vahvimpia lajejani, keksin aina viime tingassa jotain mitä saattaisi mökillä tarvita, jolloin kamaa on aivan liikaa, tai unohdan kokonaan jotain tuiki tärkeää, kuten tänä viikonloppuna lapsen vaatteet, joita piti sitten mennä ostamaan Lahden Karismasta kun tajusin mitä oli tapahtunut. 

Illalla saavuttuamme mökille syömme aina jotain simppeliä, kuten silliä ja perunaa tai pastaa. Mutta lauantaina panostamme ruokaan ja juomaan ja lähdemme aamiaisen jälkeen kylille ostoksille, yhteen lempi ruokakaupoistani, Iitin Maatilatorille

Tästä vasta alkaa kunnon laskeutuminen mökkiviikonloppuun. Tuomme kaupungista vain mausteet ja isot perusostokset, mutta vasta Iitin Maatilatorilla päätämme menun. Kurkkaamme ensin lihatiskiin ja lisukkeet, kastikkeet ja muut herkut päätetään vasta kun tiedämme mitä lihaa grilliin menee. 

Iitin Maatilatorin lihatiski on yksi suuri syy, mikä tekee siitä yhden suosikkikaupoistani. Ei niinkään siksi että sieltä löytyisi kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä, vaan siksi että tiskissä on aina jotain jännää, ja lihoja myydään myös luineen ja läskeineen. Valikoima vaihtuu saatavuuden mukaan ja voin olla varma että kaikki on tuoretta ja kotimaista. Ostamme usein heppaa, jota ei monesta paikasta saa. Mukaan tarttuu lähes aina myös Maatilatorin kuuluisaa valkosipulileikettä, jota suosittelen ehdottomasti maistamaan.  

Viimeksi ostin aivan mielettömiä kotimaisia possun poskia, joihin sain valmistusvinkin Maatilatorin lihamestarilta Ilkka Ripatilta. Ilkka on tutustuttanut minut vuosien varrella lukuisiin ruhonosiin, joita en ole aiemmin osannut käyttää. Ilkka on taitava lihamestari ja kova kokki ja suosittelenkin että lähestyy tiskiä avoimella mielellä, Ilkka keksii taatusti mitä sinun kannattaa valmistaa!

Maista ainakin valkosipulileikettä ja osta täältä parhaat palvilihat.
Maista ainakin valkosipulileikettä ja osta täältä parhaat palvilihat.

Viimeeksi tiskistä löytyi mm. härän häntiä, hevosen ulkofilettä ja entrecôtea.
Viimeeksi tiskistä löytyi mm. härän häntiä, hevosen ulkofilettä ja entrecôtea.

Suomalaiset sipulit ja perunat - näitä ostan aina mökille!
Suomalaiset sipulit ja perunat - näitä ostan aina mökille!

Lihan lisäksi ostamme Maatilatorilta leivän, kotimaiset kauden vihannekset ja aina myös jotain pientä spessua, kuten viimeeksi paikallista mustikkajogurttia jossa maistui aito mustikka ja jota lapsemme lappasi kaksin käsin suuhunsa.

Tule tutustumaan Iitin Maatilatoriin, paikka on pidemmänkin matkan arvoinen. Ja lähellä on myös Kotieläinpiha Olgan Farmi, jossa kannattaa käydä ainakin kerran kesässä. Iitin Maatilatori on vain pienen koukkauksen takana Lahden ja Kouvolan väliä kulkevalta tieltä. 

Lankoja käsityön ystäville
Lankoja käsityön ystäville

Paikallisten taitajien villasukkia
Paikallisten taitajien villasukkia

Kouvolalaisen Inkapaahtimon käsityönä paahdettuja kahveja
Kouvolalaisen Inkapaahtimon käsityönä paahdettuja kahveja

Ostamme aina mieheni kanssa tällaiset aurajuustopörpylät ja syömme ne shoppailureissun päätteeksi Maatilatorin terassilla kera kahvin
Ostamme aina mieheni kanssa tällaiset aurajuustopörpylät ja syömme ne shoppailureissun päätteeksi Maatilatorin terassilla kera kahvin

p.s. Aivan maatilatorin lähellä on myös hyvä kirppis, josta löytyy melkein kaikki tarpeelliset käyttötavarat mökille!

Iitin Maatilatori - Kymenrannantie 1, 47400 Kausala

Kesällä auki seuraavasti:

Ke 10:00-17:00

to 10:00-17:00

pe 10:00-18:00

la 10:00-15:00

su 12:00-17:00

 

 

Kommentit (2)

Meri-Tuuli
Liittynyt6.3.2018

Ei kun kiitos teille, kun pidätte niin hyvää huolta seudun herkkusuista ja mökkiläisistä! JA AI NIIN!!! Laitoimme hälytyksen jo puhelimeen seuraavalle mökkireissulle: UNOHDIMME LAUNTAINA MAKSAA KAHVIT, jotka joimme ostosten yhteydessä! Ei ollut tarkoitus ottaa juoksukahveja, maksamme ne ensi kerralla! :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

”Ystäväni on sanonut, että hyvää nälkää ei kannata tuhlata syömällä jotain keskinkertaista. Se on naulan kantaan.”

Meri-Tuuli Väntsi tunnustautuu ihmiseksi, joka hykertelee nukkumaan mennessä siitä, että saa taas pian juoda aamukahvia ja tehdä voikkuleivän. Meri-Tuuli sanoo myös olevansa matkaseurueessa se ärsyttävä ihminen, jolle ”mennään vaan johonkin nopeasti syömään” ei ole vaihtoehto. Hän on aina valmis kävelemään vielä pari korttelia, jotta löytyy juuri se oikea ravintola tai kuppila, joka on nälän arvoinen. 

Oispa aina nälkä! on oodi herkulliselle kotikokkaamiselle ja ihanille hetkille ruuan ja juoman parissa. Tervetuloa Meri-Tuuli Väntsin keittiöön!

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram