Kirjoitukset avainsanalla Hakaniemen Kauppahalli

Yksi tärkeimmistä paikoista Helsingissä on minulle Hakaniemen kauppahalli. Tänä kesänä olemme viettäneet lapseni kanssa hauskoja stadipäiviä ympäri kaupunkia ja yhden jos toisenkin kerran poikenneet Hakiksen hallissa.

Olen ollut hallin asiakkaana yli 20 vuotta. Nyt Hakaniemen Kauppahalli on entistäkin upeampi, vaikka se onkin väistötiloissa. Vuonna 1914 avattu kauppahalli on ollut remontissa ennenkin, mutta viime rempasta on kulunut yli 40 vuotta, joten tiedossa on perusteellinen saneeraus aina kylmätiloja ja kenties jopa perustuksiakin myöten.

Remontin tilalta kaikki kauppiaat siirtyivät alkuvuodesta torille rakennettuun väistötilaan. Se, kuinka pitkään remppa jatkuu, on vielä auki. Sillä välin kauppa käy vilkkaammin kuin pitkiin aikoihin, kiitos toimivan hallirakennuksen, joka vastaa paremmin nykyajan tarpeita.

Hallin väistötilan rakennus on onnistunut yli odotusten: Hakaniemen torille rakennettu väliaikainen rakennus on avara, valoisa, ja kaikki on yhdessä kerroksessa. Kauppapaikat ovat houkuttelevia ja ne näkyvät nyt paremmin kuin alkuperäisessä, sokkeloisessa hallirakennuksessa. Tilaa liikkua, jonottaa omaa vuoroaan ja nähdä myytävät tuotteet on kunnolla. Ravintoloita ja kahviloita on tiputeltu hauskasti ympäri hallia, ja ilmeisesti kauppiaatkin ovat oikein tyytyväisiä toimivaan pohjaan ja huoltotiloihin. 

Yksi merkittävimmistä uudistuksista on aukioloaikojen pidentäminen – nykyään halli on arkisin auki klo 20:een, joten pidempääkin päivää tekevä ehtii ostoksille. 

Halliin mennään viihtymään, tapaamaan kavereita ja kuten ennen vanhaan, ostamaan parasta lihaa, kalaa, kasviksia ja muita elintarvikkeita. Hakaniemen kauppahalli on edelleenkin Suomen paras ja monipuolisin kauppahalli ja tänne kannattaa tulla kauempaakin!

Rakastuin Hakaniemen halliin, kun aloin vuonna ysiviis ravaamaan koulun vuoksi arkipäivät Helsingissä. Hakiksen hallista sai kaupungin parhaat täytetyt patongit, joita haimme toisinaan kesken koulupäivien, kun lukion ruokalan tarjonta ei napannut.

Pian lukion jälkeen muutin kimppakämppään Sörnäisiin, ja silloin Hakaniemen hallista ja kaupunginosan etnisistä kaupoista tuli tärkeitä etenkin, kun haimme illanistujaisiin ja kotibileisiin herkkuja ja raaka-aineita. 

Seuraava kotini oli enää muutaman korttelin päässä hallista, joten siitä tuli lähikauppani. Nyt asun jo kauempana hallista, mutta ruokakuvausten ja juhlien valmistelut alkavat aina Hakaniemen hallista.

Vuosien varrella kauppiaista on tullut tuttuja ja ystäviä, jotka ovat aina puhelun päässä kun tarvitsen neuvoja tai ohjeita ruoanlaittoon tai raaka-aineiden käsittelyyn. Olen oppinut hurjasti ruoanlaitosta, Hakis on ollut vähän kuin oma kokkikouluni.

Tee sinäkin retki Hakaniemen uudistettuun halliin! Herkuttele mustikkapullalla, juttele myyjien kanssa, osta illaksi muutama herkuttelujuusto ja nappaa kotiin pala aitoa savupotkaa. Ensi viikolla paljastan huikean helpon savupotkakeiton reseptin, johon tulet tarvitsemaan tätä ihanaa kotimaista herkkua! 

Syötävän herkullinen vihannestiski!
Syötävän herkullinen vihannestiski!

Kunnon anjovikset pastoihin löytyy Roinisen Italialaisesta delistä.
Kunnon anjovikset pastoihin löytyy Roinisen Italialaisesta delistä.

Taggiasche-oliivit ovat suosikkioliivini - aivan ehdottomia pizzaan tai pastaan, johon tarvitaan oliiveja.
Taggiasche-oliivit ovat suosikkioliivini - aivan ehdottomia pizzaan tai pastaan, johon tarvitaan oliiveja.

Roininen on erikoistunut Italialaisiin makkaroihin, leikkeleisiin ja herkkuihin. Ismo Roininen ja hänen poikansa osaavat kertoa tarkastikin, miten mikäkin makkara on valmistettu, sillä he reissaavat Italiassa alituiseen valitsemassa makkaroita. Kysy myös matkavinkkejä!
Roininen on erikoistunut Italialaisiin makkaroihin, leikkeleisiin ja herkkuihin. Ismo Roininen ja hänen poikansa osaavat kertoa tarkastikin, miten mikäkin makkara on valmistettu, sillä he reissaavat Italiassa alituiseen valitsemassa makkaroita. Kysy myös matkavinkkejä!

Tällä leikkelekoneella on siivutettu meidän häissämme tarjolla olleet leikkeleet.
Tällä leikkelekoneella on siivutettu meidän häissämme tarjolla olleet leikkeleet.
Roots Kitchen on uusi tulokas Hakiksen halliin. Heidän päivittäin vaihtuvat kasvisannoksensa ovat hurjan hyviä, tässä mehukas linssiburger.
Roots Kitchen on uusi tulokas Hakiksen halliin. Heidän päivittäin vaihtuvat kasvisannoksensa ovat hurjan hyviä, tässä mehukas linssiburger.

Hakaliha on erikoistunut possuun ja edullisiin ruhonosiin. Täältä ostan grilliin broilerin sydämiä.
Hakaliha on erikoistunut possuun ja edullisiin ruhonosiin. Täältä ostan grilliin broilerin sydämiä.

Kaikki mitä olet halunnut kokata possusta löytyy Hakalihan tiskistä.
Kaikki mitä olet halunnut kokata possusta löytyy Hakalihan tiskistä.

Reinin Lihalla on laaja valikoima naudanlihaa ja ranskalaisia rotukanoja. Lempi ruhonosiani on naudan kylki ja rinta, niistä tulee parhaat lihasopat ja padat.
Reinin Lihalla on laaja valikoima naudanlihaa ja ranskalaisia rotukanoja. Lempi ruhonosiani on naudan kylki ja rinta, niistä tulee parhaat lihasopat ja padat.

Lentävä Lehmä on Suomen juustojen edelläkävijä ja asiantuntijapuoti. He toimittavat ravintoloille juustoja ja tietävät kaiken, mitä sinun tarvitsee juustosta tietää. Vasemmalla kuvassa on yksi lempijuustoistani Langres - pystyn syömään koko juuston yksin siltä istumalta!
Lentävä Lehmä on Suomen juustojen edelläkävijä ja asiantuntijapuoti. He toimittavat ravintoloille juustoja ja tietävät kaiken, mitä sinun tarvitsee juustosta tietää. Vasemmalla kuvassa on yksi lempijuustoistani Langres - pystyn syömään koko juuston yksin siltä istumalta!

Kalat ja äyriäiset löytyvät hallista joko mukaan kotiin tai paikan päällä nautittaviksi. Laajennuksen myötä tarjonta on kasvanut, pieneen nälkään saa esimerkiksi herkullisia lohileipiä.
Kalat ja äyriäiset löytyvät hallista joko mukaan kotiin tai paikan päällä nautittaviksi. Laajennuksen myötä tarjonta on kasvanut, pieneen nälkään saa esimerkiksi herkullisia lohileipiä.

Savustetut herkut kiinnostavat.
Savustetut herkut kiinnostavat.

DeliDeli myy ranskalaisia ja etelä-eurooppalaisia herkkuja. Jouluisin ostan täältä ystäville pieniä herkuttelulahjoja.
DeliDeli myy ranskalaisia ja etelä-eurooppalaisia herkkuja. Jouluisin ostan täältä ystäville pieniä herkuttelulahjoja.

Hakaniemen hallissa myydään laadukkaita mausteita. Savupaprika on keittiöni perusmausteita ja löytyy DeliDelin hyllystä.
Hakaniemen hallissa myydään laadukkaita mausteita. Savupaprika on keittiöni perusmausteita ja löytyy DeliDelin hyllystä.

Keittiöni perussuolaa on tämä karkea, hieman kostea Guéranden suola, jota saa mm. Hakaniemen kauppahallista.
Keittiöni perussuolaa on tämä karkea, hieman kostea Guéranden suola, jota saa mm. Hakaniemen kauppahallista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

”Ystäväni on sanonut, että hyvää nälkää ei kannata tuhlata syömällä jotain keskinkertaista. Se on naulan kantaan.”

Meri-Tuuli Väntsi tunnustautuu ihmiseksi, joka hykertelee nukkumaan mennessä siitä, että saa taas pian juoda aamukahvia ja tehdä voikkuleivän. Meri-Tuuli sanoo myös olevansa matkaseurueessa se ärsyttävä ihminen, jolle ”mennään vaan johonkin nopeasti syömään” ei ole vaihtoehto. Hän on aina valmis kävelemään vielä pari korttelia, jotta löytyy juuri se oikea ravintola tai kuppila, joka on nälän arvoinen. 

Oispa aina nälkä! on oodi herkulliselle kotikokkaamiselle ja ihanille hetkille ruuan ja juoman parissa. Tervetuloa Meri-Tuuli Väntsin keittiöön!

Teemat

Blogiarkisto

2018

Kategoriat

Instagram