Kirjoitukset avainsanalla marketti

Siitä ei pääse yli eikä ympäri – feta on yksi ihanimmista juustoista päällä maan. Feta toimii kylmänä ja kuumana, palana ja murennettuna ja sitä löytyy ihan joka kaupasta ympäri Suomen, siksi myös mökkijääkaappiimmekin hommataan aina paketti fetaa. 

Tällä viikolla fetasta syntyi niin herkullinen dippi, että se oli pakko tallentaa myös tänne blogiin teidän lukijoiden kokeiltavaksi. Yhtenä aamuna söin sitä keitetyn kananmunan kaverina ja samana iltana lusikoin sitä höyrytetyn parsan päälle. 

 

Yhtäkkiä tuli vaan ihan kamalan voimakas kaipuu kalkkisiin maisemiin, porottavan auringon alle ja kreikkalaisten makujen äärelle. Ja tätä kaipuutahan ei voi selittää sillä, että minulla olisi lämpimiä muistoja Kreikasta – päinvastoin minulla ei ole mitään muistikuvia sieltä, sillä olen vain kerran käynyt Kreikassa, tarkemmin Ateenassa, vuonna -84 kun olin vasta ihan pieni tyttö. Mutta kaikkien tuttujen lomakuvista tuttuihin maisemiin olisi ihana joskus päästä – ehkä jo tänä kesänä? 

Oikeastaan halusin leipää ja fetaa, mutta kaapissani ollut ciabatta oli jo niin kuivaa, että piti keksiä tapa miten saada feta levittyväksi, jotta voisin yhdistää himoamani juuston korpun muotoa jo hakevaan leipään. Tässä talossahan ei luovuteta ja heitetä edes kuivaa leipää roskiin! 

Tämä levittyvä fetadippi syntyi sitten ranskankermasta, vihreistä pulleista oliiveista, fetasta ja mausteista. Yrttejä laitoin myös, suosikkiani tilliä sekä sipulinvarsia. Mukaan saksin myös ihanaa ikkunalaudallani kasvavaa rosmariinia ja vähän salviaa.

Et tarvitse tämän dipin valmistamiseen kuin kulhon ja sakset ja dipistä on moneksi: fetadippi ei ole ainoastaan oivallista leivän kanssa, yhtenä aamuna söin sitä keitetyn kananmunan kaverina ja samana iltana lusikoin sitä höyrytetyn parsan päälle. 

Fetadippi 

  • 100 g fetaa
  • 1 prk (150g) ranskankermaa
  • 1 tl hunajaa
  • tuoretta tilliä ja kevätsipulia, hienonnettuna
  • 8 pulleaa, vihreää oliivia, revittynä paloiksi
  • tarjoiluun oliiviöljyä & mustapippuria sekä pari oliivia

Laita kaikki ainekset kulhoon. Muussaa haarukalla sekaisin, levitä lautaselle ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria myllystä. Koristele muutamalla revityllä oliivilla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

”Ystäväni on sanonut, että hyvää nälkää ei kannata tuhlata syömällä jotain keskinkertaista. Se on naulan kantaan.”

Meri-Tuuli Väntsi tunnustautuu ihmiseksi, joka hykertelee nukkumaan mennessä siitä, että saa taas pian juoda aamukahvia ja tehdä voikkuleivän. Meri-Tuuli sanoo myös olevansa matkaseurueessa se ärsyttävä ihminen, jolle ”mennään vaan johonkin nopeasti syömään” ei ole vaihtoehto. Hän on aina valmis kävelemään vielä pari korttelia, jotta löytyy juuri se oikea ravintola tai kuppila, joka on nälän arvoinen. 

Oispa aina nälkä! on oodi herkulliselle kotikokkaamiselle ja ihanille hetkille ruuan ja juoman parissa. Tervetuloa Meri-Tuuli Väntsin keittiöön!

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat