Kirjoitukset avainsanalla labneh

Olen utelias ja innostun kun saan käsiini jotain uutta, joten oli luonnollista että kun ensimmäisen kerran näin etnisessä kaupassa purnukan öljyssä lilluvia valkoisia juustopalleroita, oli niitä pakko päästä maistamaan. Suussa aukesi sellainen makujen sinfonia että Labneh-juustosta tuli oitis yksi suosikeistani, jota löytyy aina kaapista. 

Labneh:ta myydään naturellin makuisena, yrteillä maustettuna tai tänä paprika/chiliversiona, joka on oma suosikkini.
Labneh:ta myydään naturellin makuisena, yrteillä maustettuna tai tänä paprika/chiliversiona, joka on oma suosikkini.

Labneh-juusto on oikeastaan tiukaksi valutettua jogurttia. -Sellaista, jossa on enää niin vähän nestettä, että siitä saa pyöriteltyä palleroita, joita voidaan valuttaa musliinissa vielä lisää, jotta saadaan tarpeeksi tiukka koostumus. Parhaimmillaan sitä valutetaan monta päivää huoneen lämmössä, jolloin myös maitohappobakteerit antavat sille makua. Labnehia voi tehdä itse ja netti on pullollaan ohjeita tähän. Itse ostan sen valmiina purkissa. Labnehia löytyy esimerkiksi Alanya Marketeista sekä muista lähi-idän kaupoista. Itse tekemällä labneh:n voi sekoittaa mausteita, kuten juustokuminaa, nigellan siemeniä tai vaikka makeita asioita kuten hunajaa ja syötäviä ruusun terälehtiä. Labneh:n voi myös muotoilun jälkeen pyöritellä esimerkiksi pistaasipähkinöissä. 

Oma tapani nauttia labneh:ta on ihan vaan ottaa palleron ja lisätä sen ruokaan kuin ruokaan. Marinoitujen papuslaattien kanssa se menee oivasti, tai joskus tipautan palleron tomaattikeittoon, jolle se antaa makua sulaessaan. Enkä koskaan kyllästy voileipään, jossa paahdetun, vaalean leivän päälle on ensin voideltu mango chutneyta ja sen jälkeen hierottu puoli palleroa labneh-juustoa. 

Tässä labneh-pallero täydentää marinoitua papusalaattia.
Tässä labneh-pallero täydentää marinoitua papusalaattia.

Häissämme tarjottiin yhtenä kylmänä juttuna simppeli salaatti, jossa oli marinoituja artisokan sydämiä, säilöttyä sitruunaa, lehtipersiljaa ja labneh-juustoa. -Tätä teen usein myös kesäisin, sillä tämä salaatti syntyy nopeasti ja ilman leikkuulautaa. 

No miltä se sitten maistuu? Kuvittele aito, kreikkalainen feta (eli ei sellainen reikäinen, kuminen salaattijuustokuutio), joka on yhdistetty pehmeään vuohenjuustoon ja jonka hapokkuus on säädetty kaakkoon. Eli minun kirjassani aivan vastustamatonta kamaa! Kuitenkin yksi pallo on aivan riittävästi, sen enempää en pysty yhdellä istumalla syömään tätä herkkua. 


...että silmät menee sirrilleen. Rakastan!
Labneh on niin hapokasta... 
 


Tälla kertaa en jaa teille reseptiä, vaan kehotan hankkimaan purkillisen tätä juustoa ja kokeilemaan itse. Kertokaa sitten mihin kaikkeen itse keksitte tätä käyttää!

P.s. Olen mukana Naisten Vuoro -keittokirjassa, josta löydät mm. yllä olevan kuvan marinoidun papusalaatin ohjeen. Heti kun saan kirjan käsiini, esittelen sen teillekin ja kokkaan jonkun muiden mukana olevien ihanien naisten resepteistä! 

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Maistoin labnehia talvella Dubaissa hotellin noutopöydästä eikä ollut mikään makuelämys. Se oli tarjolla tahnamaisena, lautasella sellaisenaan, eikä maistunut oikein yhtään miltään. En tykännyt. Mutta voisin kuvitella että chilillä maustettuna ja öljyyn säilöttynä se on paljon maukkaampaa ja olen valmis kokeilemaan jos satun kaupassa näkemään. Aito feta kuuluu suosikkeihin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

”Ystäväni on sanonut, että hyvää nälkää ei kannata tuhlata syömällä jotain keskinkertaista. Se on naulan kantaan.”

Meri-Tuuli Väntsi tunnustautuu ihmiseksi, joka hykertelee nukkumaan mennessä siitä, että saa taas pian juoda aamukahvia ja tehdä voikkuleivän. Meri-Tuuli sanoo myös olevansa matkaseurueessa se ärsyttävä ihminen, jolle ”mennään vaan johonkin nopeasti syömään” ei ole vaihtoehto. Hän on aina valmis kävelemään vielä pari korttelia, jotta löytyy juuri se oikea ravintola tai kuppila, joka on nälän arvoinen. 

Oispa aina nälkä! on oodi herkulliselle kotikokkaamiselle ja ihanille hetkille ruuan ja juoman parissa. Tervetuloa Meri-Tuuli Väntsin keittiöön!

Teemat

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat