Minulla on ollut pienestä pitäen mummelin maku. Olen tykännyt lontoonrakeista, liköörikonvehdeista ja kettukarkeista. Parhaita kakkuja on kuivakakut ja kekseistä valitsen mieluiten perus voikeksit - ne mitkä myydään peltirasiassa. Mutta yksi herkku on ylitse muiden: marsipaani, eli martsipaani.

Tiedättekö ne lentokentillä ja laivoilla myytävät Anthon & Berg yksittäispakatut martsipaani-likööri-suklaaherkut? En voi vastustaa. Eritoten ne missä on rakastamani marsipaanin lisäksi madeiraviinissä uitettuja luumuja. Luumut + madeira + marsipaani = sisäinen mummoni kehrää. 

Joten on sanomattakin selvää minkälaisen laskiaispullan valitsen. Tai no, nyt kun aion kerran tehdä niitä itse, laitan omiini kermavaahdon lisäksi sekä vadelmasurvosta, että yhdelle cateringkeikalleni tekemääni rommi-marsipaanikastiketta. Se on taivaallinen kombo!

Jos sinäkin olet suuri marsipaanin ystävä, ota kokeiluun tämä rommi-marsipaanikastike, vaikka nyt sitten nuotiolla tikkupullan kera tahi siveltynä pullan väliin iltapäiväkahveilla.

Rommi-Marsipaanikastike Laskiaispullille

  • 1 pkt (150g) mantelimassaa 
  • ½ dl tummaa rommia tai brandyä
  • 3 kananmunan keltuaista

lisäksi: 

  • pullia
  • kermavaahtoa
  • vadelmasurvosta

Pilko mantelimassa sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon. Lisää loput ainekset ja soseuta sileäksi. 

Ota kasari ja sen päälle sopiva pyöreäpohjainen kulho. Laita kasariin muutama senttimetri vettä ja aseta kulho sen päälle niin, ettei kulhon pohja osu veteen. Lämmitä vesi kiehuvaksi. Kaada manteliseos kulhoon ja ala lämmittämään seosta vesihauteessa koko ajan vispaten pohjaa myöten, kunnes seoksen keltuaiset kypsyvät ja kastike saostuu sileäksi, 5-10 minuuttia. -Voit ottaa avuksi lämpömittarin, kun seoksen lämpötila saavuttaa 62 astetta, nosta kulho pois kuuman veden päältä ja jatka vispaamista, kunnes kastike hieman jäähtyy. 

Tarjoa kastike joko heti lämpimänä tai jäähdytettynä. 

Rommi-marsipaanikastike säilyy jääkaapissa muutamia päiviä. Sekoita kastike pohjaa myöten ennen kuin asetat sen kylmästä tarjolle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

”Ystäväni on sanonut, että hyvää nälkää ei kannata tuhlata syömällä jotain keskinkertaista. Se on naulan kantaan.”

Meri-Tuuli Väntsi tunnustautuu ihmiseksi, joka hykertelee nukkumaan mennessä siitä, että saa taas pian juoda aamukahvia ja tehdä voikkuleivän. Meri-Tuuli sanoo myös olevansa matkaseurueessa se ärsyttävä ihminen, jolle ”mennään vaan johonkin nopeasti syömään” ei ole vaihtoehto. Hän on aina valmis kävelemään vielä pari korttelia, jotta löytyy juuri se oikea ravintola tai kuppila, joka on nälän arvoinen. 

Oispa aina nälkä! on oodi herkulliselle kotikokkaamiselle ja ihanille hetkille ruuan ja juoman parissa. Tervetuloa Meri-Tuuli Väntsin keittiöön!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat