Tuliko grillattua liikaa maissia? Vaikka tähkiä jäisi yli vain kaksi kappaletta, kannattaa kokeilla tätä mun mökkiklassikkoa, maissisalaattia. Tästä salaatista on niin moneksi, että olemme mökillä alkaneet grillata aina muutaman ylimääräisen maissintähkän, jolloin seuraavan päivän ruuista yksi on jo puoliksi tehty. 

Viimeiset päivät meitä on hellitty ihanalla säällä ja ainakin kaupunginosassamme leijuneen tuoksun perusteella yhdessä jos toisessakin pihassa nautittiin auringosta ja grillattiin ahkerasti. Niin meilläkin! 

Pidimme pienet hodaribileet: täytettiin grilli erilaisilla nakeilla ja tehtiin sivuun iso kulho papusalaattia sekä uunissa paahdettua puikulaperunasalaattia. Maissiakin grillattiin. Arvioin maissin menekin hieman yläkanttiin, mutta se on itselle aina mieluinen ongelma. Grillatut maissit säilyvät jääkaapissa kelmun alla, ja tämän salaatin valmistamiseen menee seuraavana päivänä vain 10 minuuttia! 

Käytä maissisalaattia lisukkeena seuraavan päivän ruualle. Se menee esimerkiksi täydellisesti pihvin sivuun tai sopii pitaleivän ja hodarin väliin. Me otimme tätä Korkeasaaren-retkellemme evääksi, ja onneksi tätä jäi myös maanantaille töihin mukaan otettavaksi. 

Salaattiin voi pilkkoa maissin lisäksi muitakin bileiden tähteitä, kuten grillattua paprikaa, tai sekaan voi saksia jääkaapin sekalaisia yrttejä, tyyli on vapaa. 

Pidän tästä maissisalaatista niin paljon, että täytin sillä eiliseltä yli jääneen hodarisämpylän. En kaivannut hodariini edes nakkia: vain pikku majoneesi, hyvä tulinen sinappi sekä ketsuppi ja avot!
Pidän tästä maissisalaatista niin paljon, että täytin sillä eiliseltä yli jääneen hodarisämpylän. En kaivannut hodariini edes nakkia: vain pikku majoneesi, hyvä tulinen sinappi sekä ketsuppi ja avot!

Maissisalaatti 

  • 2–4 grillattua maissia
  • 2 kevätsipulin vartta
  • n. 600 g kirsikkatomaatteja
  • 1 tuore jalopeno (tai muu chili)
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 1 tl juustokuminan siemeniä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 limen mehu 
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria

Maissihodareihin lisäksi: 

  • hotdogsämpylöitä
  • nakkeja (jos haluat)
  • fetaa (pakastettuna, katso vinkki alhaalta)
  • sinappia, ketsuppia, majoneesia

Nosta maissi pystyyn leikkuulaudalle ja leikkaa maissinjyvät irti terävällä veitsellä kuljettamalla veistä alas pitkin maissin kovaa keskustaa. Toista kaikilla maisseilla ja laita jyvät kulhoon. 

Poista jalopenosta siemenet ja hienonna pienenpieneksi. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään lohkoon. Hienonna kevätsipuli. Lisää kaikki maissien sekaan ja sekoita. 

Jauha korianteri ja juustokumina morttelissa hienoksi ja lisää loppujen ainesten kanssa salaattiin. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria. 

Kokeile tätä: Fetasta saa hienoa raastetta, kun sen pakastaa ja raastaa jäätyneestä juustosta parmesaaniraastimella hienoa juustorouhetta. Rouhe on täydellistä silloin, kun haluaa viimeistellä ruuan vain pienellä ripauksella fetan suolaista ja umamista makua. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

”Ystäväni on sanonut, että hyvää nälkää ei kannata tuhlata syömällä jotain keskinkertaista. Se on naulan kantaan.”

Meri-Tuuli Väntsi tunnustautuu ihmiseksi, joka hykertelee nukkumaan mennessä siitä, että saa taas pian juoda aamukahvia ja tehdä voikkuleivän. Meri-Tuuli sanoo myös olevansa matkaseurueessa se ärsyttävä ihminen, jolle ”mennään vaan johonkin nopeasti syömään” ei ole vaihtoehto. Hän on aina valmis kävelemään vielä pari korttelia, jotta löytyy juuri se oikea ravintola tai kuppila, joka on nälän arvoinen. 

Oispa aina nälkä! on oodi herkulliselle kotikokkaamiselle ja ihanille hetkille ruuan ja juoman parissa. Tervetuloa Meri-Tuuli Väntsin keittiöön!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Kategoriat

Instagram