Klassikkodrinkki Gin & Tonic muuntuu moneksi, kun siihen yhdistää rohkeasti erilaisia makuja. Esimerkiksi pieni loraus tuorepuristettua omenamehua tai hillotut puolukat ja verigreipin siivu tekevät ihmeitä. 

Tässä teille viikonlopuksi hurmaava uusi Silkkitien GT, jossa on kanelia, tähtianista, fenkolia, pippuria ja katajanmarjaa. Kehitin drinkin itsenäisyyspäivän vastaanottoomme, jonka vietimme jokavuotiseen tyyliin verkkareissa, napostelulautaset sylissä ja drinkkejä siemaillen. Talven juhlakausi on korkattu, kippis! 

Hehkutin aiemmin syksyllä meidän uutta baarikaappia, joka sai kauniit valot, ja jossa voin säilöä kaikki drinkkien tekoon tarvittavat välineeni. Nyt syksyn mittaan olen keitellyt siirappeja ja kehitellyt erilaisia juomia, maistellut alkoholeja ja myös löytänyt rakkauden gin & toniceihin. Salaisuus hyvään gin & toniciin on löytää laadukas gini – onneksi Suomessa on nykyään hienoja tislaamoita, joiden juomista syntyy aivan parhaat GT:t. Yksi suosikeistani on Kyrö Distilleryn Koskue, joka on tehty rukiiseen ja kypsytetty tammitynnyreissä. Kokeile myös Helsinki Distilling Companyn Helsinki Dry Giniä. Eikä pidä unohtaa panostaa myös tonicveteen, ostan omani pienissä 0,2 l pulloissa, esimerkiksi Lidlistä saa Franklin & Sonsin tonicvettä ja Alkoissa on iso valikoima erilaisia tonicvesiä. 

Kokeiluitteni ansiosta jääkaappiin on kertynyt hyvä valikoima siirappeja, jotka säilyvät hyvin pidettyinä jopa kuukausia. Tämänkin drinkin mausteseoksen ja siirapin voit tehdä hyvissä ajoin ja tehdä kädenkäänteessä drinkit pikkujouluvieraille, tai kun tekee mieli mausteista yömyssyä. 

Silkkitien GT

määrät yhteen drinkkiin
  • 4 cl ruisginiä (esim. Kyrö Distilleryn Koskue -giniä)
  • 2 cl limemehua
  • 2 cl maustesiirappia (resepti alla)
  • tonicvettä
  • jäitä
  • maustesokeria (resepti alla)
  • limelohkoja

maustesokeri lasiin:

  • 2 rkl katajanmarjoja
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita
  • 1 rkl ruokosokeria

maustesiirappi: 

  • 2 kanelitankoa
  • 4 tähtianista
  • 1½ dl vettä
  • 2 dl sokeria

Valmistelut:

Tee siirappi. Laita ainekset kasariin, kiehauta ja keitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja siivilöi sitten. Siirapin voi valmistaa päiviä aiemmin, jääkaapissa säilytettynä siirappi säilyy jopa kuukausia. 

Valmista maustesokeri. Jauha katajanmarjat, fenkolinsiemenet ja mustapippurit maustemyllyssä tai huhmareessa hienoksi rouheeksi. Sekoita lopuksi ruokosokeri mausteisiin ja purkita. Mausteseos säilyy ilmatiiviissä purkissa kuukausia.

Drinkin kokoaminen: 

Levitä kerros maustesokeria teelautaselle. Hiero lasin reuna limelohkolla ja käännä lasi ylösalaisin maustesokeriin. Pyöräytä muutaman kerran sokerissa, jotta sokeri tarttuu lasin reunaan.

Kaada lasin pohjaan limemehu, siirappi ja gini. Sekoita, täytä lasi jäillä ja kaada lopuksi päälle tonicvesi, sekoita vielä kerran ja tarjoa. 

Tsekkaa myös hibiskusdrinkkini sekä sitruunasiirappijäälatte, johon keitettävä sitruunasherbet-siirappi sopii myös mainiosti drinkkien sekoitteluun!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

”Ystäväni on sanonut, että hyvää nälkää ei kannata tuhlata syömällä jotain keskinkertaista. Se on naulan kantaan.”

Meri-Tuuli Väntsi tunnustautuu ihmiseksi, joka hykertelee nukkumaan mennessä siitä, että saa taas pian juoda aamukahvia ja tehdä voikkuleivän. Meri-Tuuli sanoo myös olevansa matkaseurueessa se ärsyttävä ihminen, jolle ”mennään vaan johonkin nopeasti syömään” ei ole vaihtoehto. Hän on aina valmis kävelemään vielä pari korttelia, jotta löytyy juuri se oikea ravintola tai kuppila, joka on nälän arvoinen. 

Oispa aina nälkä! on oodi herkulliselle kotikokkaamiselle ja ihanille hetkille ruuan ja juoman parissa. Tervetuloa Meri-Tuuli Väntsin keittiöön!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Kategoriat

Instagram