En oikein meinaa edes uskoa että tänä iltana taputellaan vuosi 2018 historiaan ja aloitetaan uusi kierros auringon ympäri! Onpa ollut vuosi! Tänään poksautellaan kuohujuomia ja paukutellaan poppareita, halitaan ystäviä ja perheenjäseniä ja punotaan juonia ensi vuodelle. Viimeisenä postauksenani vuotena 2018 jaan teille mun herkullisimman yösyöpöttelyreseptin. Oletko valmis? Saanko esitellä: Srirachapopparit! 

Viime viikolla jaoin mun nyhtöpizzan reseptin ja pizza onkin jo kohoamassa kylmässä illan juhlia varten, vielä pitäisi ehtiä hakemaan pullo kuohuvaa. Homma on siis hyvin hanskassa ja illan asukin jo valittu. 

Mutta on minulla jotain takataskussa myös niille, jotka ovat viime tingassa liikenteessä ja tarvitsevat jotain nopeaa ja helppoa tarjottavaa uudenvuoden kekkereihin! Jotain sellaista, jonka ainekset saa vaikka kaverin alakerran minimarketista. Tämä on ollut mun tämän vuoden herkutteluresepti numero 1. Jos rakastat srirachaa ja popcornia, et voi ohittaa näitä popcorneja!

Minun on pitänyt koko syksyn jakaa tämä resepti tänne. Ja joka viikko tulikin jotain muita ruokia tai ideoita, jotka sopivat tilanteeseen paremmin. Marraskuussa sitten tajusin, että hei - vuoden övereimpään juhlaan on enää viikkoja, mikä olisikaan parempi ajankohta esitellä tämä resepti kuin Uusi Vuosi? 

Varoituksen sana: näihin jää pahasti koukkuun. Joten tee juhliin tuplasatsi. Tai no, näitä poppareita on niin nopea ja helppo tehdä, että sitä voi vääntää aina uuden satsin sitä mukaa kun paukkumaissit hupenevat. 

Iloa tähän iltaan ja rutkasti onnea ja hyviä hetkiä tulevaan vuoteen! 

Srirachapopparit

  • 1 dl popcornjyviä
  • 3 rkl auringonkukkaöljyä
  • suolaa
  • 3 rkl hienoa sokeria 
  • 25 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 rkl Srirachakastiketta
  • 2 tl puna- tai valkoviinietikkaa
  • mustapippuria myllystä

Mittaa popcorninjyvät ja öljy isoon kattilaan ja peitä kannella. Kuumenna, kunnes maissinjyvät alkavat poksumaan. Ravista kattilaa ja anna jyvien paukkua loppuun. Mausta suolalla. 

Sirota sokeri isolle pannulle ja lämmitä keksikuumaksi. Kun sokeri on melkein kokonaan sulanut, lisää voi ja sekoita sokeriin. Sammuta liesi. Lisää Srirachakastike ja etikka ja sekoita. Kaada popcornit pannulle ja sekoita tahmeaan Srirachakastikkeeseen nostelemalla kahdella paistinlastalla. Sekoita kunnes kaikki kastike on tarttunut popcorneihin. Mausta lopuksi rouhimalla päälle suolaa. Kumoa kulhoon ja tarjoa. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

”Ystäväni on sanonut, että hyvää nälkää ei kannata tuhlata syömällä jotain keskinkertaista. Se on naulan kantaan.”

Meri-Tuuli Väntsi tunnustautuu ihmiseksi, joka hykertelee nukkumaan mennessä siitä, että saa taas pian juoda aamukahvia ja tehdä voikkuleivän. Meri-Tuuli sanoo myös olevansa matkaseurueessa se ärsyttävä ihminen, jolle ”mennään vaan johonkin nopeasti syömään” ei ole vaihtoehto. Hän on aina valmis kävelemään vielä pari korttelia, jotta löytyy juuri se oikea ravintola tai kuppila, joka on nälän arvoinen. 

Oispa aina nälkä! on oodi herkulliselle kotikokkaamiselle ja ihanille hetkille ruuan ja juoman parissa. Tervetuloa Meri-Tuuli Väntsin keittiöön!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Kategoriat

Instagram