Pelmenit! Niitä pitää aina olla pakastimessa. Sillä vaikka aikaa olisi vähän, niistä saa täyttävän ja superherkullisen aterian joko ihan vaan itselleen tai isommallekin porukalle. 

Tällä viikolla postiluukusta tipahti tuorein Kodin Kuvalehti ja Glorian Ruoka ja Viini. Säästän aikaa ruoanlaitolta ja käytän sen lehtien lukemiseen, kun teen ruoaksi itselleni lautasellisen pelmeneitä.
Tällä viikolla postiluukusta tipahti tuorein Kodin Kuvalehti ja Glorian Ruoka ja Viini. Säästän aikaa ruoanlaitolta ja käytän sen lehtien lukemiseen, kun teen ruoaksi itselleni lautasellisen pelmeneitä.

Pakastinaltaista löytyy pelmenejä kaikenmaailman täytteillä vegestä lihansyöjille. Laajimman valikoiman löydät virolaisia elintarvikkeita myyvistä kaupoista, mutta ihan lähimarketinkin pelmenit kelpaavat minulle pikalounaaksi. Pelmenit voi nauttia miten itse haluaa, tässä minun tyylini: 

-Keitän ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi (kun pelmeni pyörii kiehuvan veden pinnalla kuperkeikkaa, on se kypsä!), nostan ne reikäkauhalla lautaselle ja kaadan päälle lämmitettyä lihalientä, jos lientä sattuu olemaan jääkaapissa tai pakastimessa. Sitten tulee osio, jonka olen lainannut turkin ruokakulttuurista, jossa nautitaan sikäläisen keittiön pikkupelmenit mantit näin: lusikoin päälle paksua jogurttia ja ripottelen päälle chilirouhetta. 

Herkullista! Ja tällä ruoalla, yhtä vaivattomasti (tosin tarvitset ison kattilan) voi ruokkia myös isommankin porukan. Vaikkapa sitten viikonlopun ulkoleikkien jälkeen! 

 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

”Ystäväni on sanonut, että hyvää nälkää ei kannata tuhlata syömällä jotain keskinkertaista. Se on naulan kantaan.”

Meri-Tuuli Väntsi tunnustautuu ihmiseksi, joka hykertelee nukkumaan mennessä siitä, että saa taas pian juoda aamukahvia ja tehdä voikkuleivän. Meri-Tuuli sanoo myös olevansa matkaseurueessa se ärsyttävä ihminen, jolle ”mennään vaan johonkin nopeasti syömään” ei ole vaihtoehto. Hän on aina valmis kävelemään vielä pari korttelia, jotta löytyy juuri se oikea ravintola tai kuppila, joka on nälän arvoinen. 

Oispa aina nälkä! on oodi herkulliselle kotikokkaamiselle ja ihanille hetkille ruuan ja juoman parissa. Tervetuloa Meri-Tuuli Väntsin keittiöön!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram