Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Hungry Chefin kanssa

Aina välillä tulee ihan mieletön himo hyvään pihviin. Maistuvan lihan perässä ei tarvitse kuitenkaan matkata ravintolaan, kun paistaa sen itse ja tarjoaa herkullisin lisukkein ja hyvän viinin kanssa. Täydellisen pihvihetken tähti löytyy nyt myös pakastealtaasta. 

Hungry Chefin valikoimissa on kolmea eri pihvin ystävän harvinaisempaa leikkuuta herkutteluun ja siihen täydelliseen pihvihetkeen. Hungry Chefin pihvit löytyvät pakastimesta, valmiina kahden hengen pakkauksina jotka sopivat täydellisesti meidän kahden aikuisen ja yhden (lihasta-ei-välittävän) pikkuskidin talouteen. 

Valmiina pihveinä myytävät lihat ovat pannuvalmiita sulatuksen jälkeen. -Jos haluaa paistaa hyvän pihvin, ei tarvitse siis matkustaa isompaan kauppaan kun lihat löytyvät jo valmiiksi kodin pakkasesta. 

Pihvilihan tärkeimmät ominaisuudet ovat laatu, tuoreus ja se että liha on varta vasten kasvatettu ruoaksi ja käsitelty teurastuksen jälkeen sen mukaisesti, eli leikattu oikein ja annettu raakakypsyä mureuden ja maun takaamiseksi. Hungry Chefin lihat ovat herkutteluhetkiin tarkoitettuja lihoja jotta kotikokin ei tarvitse pähkäillä mitä kannattaisi pannuunsa valita. 

Naudan Eye Round–pihvi on yhtä vähärasvainen kuin sisäfileekin, mutta siinä on makua sitäkin enemmän ja tämä leikkuu rakastaa hyviä marinadeja. Hiero Eye Round –pihveihin gochujang-tahnaa, mausta ne suolalla ja paista nopeasti pannulla. Suikaloi pihvit pienen lepuuttamisen jälkeen riisipedin päälle ja lisää tuoreita vihanneksia sekä kimchitä - korealainen kulhoruoka on valmis! 

Ibericopossun noisetit tulevat espanjasta, jossa tämä jalo alkuperäispossu saa herkutella tammenterhoilla. Ibericopossun tunnet parhaiten sen kintusta, josta tehdään serranokinkku, mutta Hungry Chefin Ibericonoisetit ovat mureaa sisäfilettä, pannuvalmiina eri ruokiin. Omani paistan kuumalla pannulla oliiviöljyssä, lisään valkosipulia, sipulia, paprikaa, paprikajauhetta ja vielä lorauksen valkoviiniä. Espanjalaisen pannuruoan kanssa tarjoan vaaleaa leipää ja kylmää valkkaria. 

Oma suosikkini on kuitenkin aina ollut entrecôte (lausutaan aantrekot!): tuo rasvainen, mutta supermurea pihviliha, joka voittaa minusta mennen tullen naudan fileet. Hungry Chefin vasikan entrecôte on kauniin vaalea ja siksi vaikka sen jättää kypsyysasteeltaan medium miinukseksi, sen koostumus pysyy napakkana ja ennen kaikkea mehukkaana.  

Miten paistat pihvin onnistuneesti

  1. Pihvin paistaminen ei ole vaikeaa, mutta tarvitset hyvän, paksupohjaisen pannun, suolaa, pippuria ja rasvaksi sekä rypsiöljyä että halutessasi myös voita. 
  2. Kuumenna pannu rypsiöljyn kanssa niin kuumaksi kuin lähtee, kuivaa pihvien pinta talouspaperilla ja suolaa pihvit molemmin puolin ja laita pannuun. Paista kerrallaan max. 2 pihviä. 
  3. Paista noin 90 sekuntia, käännä, pippuroi paistettu puoli ja paista toiseltakin puolelta n. 90 sekuntia. Jos haluat voista lisämakua, lisää lusikallinen voita kun olet kääntänyt pihvin ensimmäistä kertaa. Lusikoi pannulla kuohahtavaa voita pihvien päälle antamaan makua. 
  4. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyydestä. Löydät Hungry Chef entrecôte-pihvien paketista kätevän ohjeen siitä miten tunnistaa pihvin kypsyyden, mutta varmin tapa on tietenkin käyttää lihamittaria.  –Älä kuitenkaan tarkista kypsyyttä leikkaamalla juuri paistettua pihviä auki, sillä pihvin nesteet valuvat tällöin ulos ja pihvi kuivuu. 
  5. Anna pihvin levätä ainakin 5 minuuttia ennen tarjoilua, kääri pihvit vaikka folioon tai laita 50-asteiseen uuniin jotta ne pysyvät lämpiminä. 

Kun me kerran kuukaudessa paistetaan itsellemme pihvit, teemme lähes aina sille samat pomminvarmat lisukkeet, kesät ja talvet. Lempitapani tarjota pihvi on tehdä sille kirpakan makea kirsikkatomaattisalsa ja pyöräyttää lisäksi itse tehty maustevoi. 

Kirsikkatomaattisalsasta on tullut bravuurimme siksikin, että se syntyy kädenkäänteessä niin kaupungissa kuin mökin terassilla eikä vaadi ihmeellisiä aineksia. Maustevoita tulee tällä reseptillä moneen pihviin ja teenkin kerralla koko satsin pakastimeen, josta käytämme maustevoita tarpeen mukaan; jäätyneestä maustevoista voi sahata leipäveitsellä sopivan palan, ota se pakkasesta noin 15 minuuttia ennen ruokailua jotta se ehtii lämpenemään ja leikkaa palasta viipaleita pihvien päälle. 

Harvemmin teemme pottua tai muuta lisuketta, mutta jos sellaista kaipaa, hasselbackan perunat tai ranut toimii aina. 

Kirsikkatomaattisalsan teen aina sillä välin kun pihvi on huoneenlämmössä odottamassa paistamisvuoroa. Salsan on hyvä mehustua ainakin puoli tuntia.

mehustettu kirsikkatomaattisalsa

  • 400 g kirsikkatomaatteja
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ pieni sipuli 
  • 2 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • kourallinen tuoreita yrttejä (esim. lehtipersiljaa, salviaa tai basilikaa)

Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan ja laita kulhoon. Hienonna valkosipulin kynnet ja suikaloi sipuli ohuesti. Sekoita tomaatteihin. Ripottele sokeri tomaattien sekaan ja anna mehustua 15 minuuttia. Lisää loput ainekset, sekoita ja anna maustua vielä toiset 15 minuuttia. 

viherpippuri-maustevoi

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 tl sitruunankuoriraastetta
  • 1 rkl vihrepippureita
  • 1 rkl Dijon-en-Grains –sinappia
  • 1 tl sormisuolaa
  • voipaperia

Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja muussaa haarukalla, kunnes ne ovat sekoittuneet keskenään. Leikkaa voipaperista noin 15x25 cm pala ja lusikoi voi sen keskelle tangoksi. Kääri rullalle ja puristele varovasti voi tangon muotoon, kääri paperia päädyistä kuin karamellia, kunnes paketti on napakan pyöreä. Laita maustevoikarkki pakastimeen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

”Ystäväni on sanonut, että hyvää nälkää ei kannata tuhlata syömällä jotain keskinkertaista. Se on naulan kantaan.”

Meri-Tuuli Väntsi tunnustautuu ihmiseksi, joka hykertelee nukkumaan mennessä siitä, että saa taas pian juoda aamukahvia ja tehdä voikkuleivän. Meri-Tuuli sanoo myös olevansa matkaseurueessa se ärsyttävä ihminen, jolle ”mennään vaan johonkin nopeasti syömään” ei ole vaihtoehto. Hän on aina valmis kävelemään vielä pari korttelia, jotta löytyy juuri se oikea ravintola tai kuppila, joka on nälän arvoinen. 

Oispa aina nälkä! on oodi herkulliselle kotikokkaamiselle ja ihanille hetkille ruuan ja juoman parissa. Tervetuloa Meri-Tuuli Väntsin keittiöön!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat