Kerran kesässä pitää päästä Gula Villanin. Iso-Vasikkasaaressa sijaitseva keltainen omakotitalo on ollut vuosia perheemme suosikki ja olemme tehneet sinne joka vuosi retken, milloin missäkin yhteydessä. Tänne on tuotu ulkomaalaisia vieraita tai poikettu lohisopalle kavereiden veneellä. Viime kesänä Gula Villanissa syötiin rakkaan ystävän häiden harjoitusillallinen ja tänä kesänä menimme sinne ihan kolmistaan kippistämään minun 38-vuotissynttäreitä. 

Tällä kertaa teimme retken julkisilla, joten matkasimme lähes koko metroradan verran idästä länteen, aina viimeisimmälle Matinkylän asemalle, eli Isoon Omenaan. Isosta omenasta otetaan vielä bussi Nokkalanniemelle, joka on lähin satama joista pääsee Isoon Vasikkasaareen. Aikuisen vesibussilippu maksoi 6 €, lapsi pääsi ilmaiseksi.   

Miten ihana tapa viettää synttäreitä! Sää helli ja retki oli elämys meille ja etenkin lapselle, joka on juuri oppinut sanomaan ”LAIVA!”. Iso Vasikkasaaren satamsta kävellään 400 metriä polkua pitkin ravintolaan ja matkan varrelle sattui paljon ihmeteltävää. Iso Vasikkasaareen voisi tulla ihan muutenkin viettämään päivää, tekemistä ja näkemistä riittää. 

Gula Villanissa on sopivasti lääniä lapsen kanssa vierailuun ja monessa pöydässä olikin lapsiperheitä. Pihalla hieman ravintolasta alempana on myös kaksi lammasta, joita kävimme moneen otteeseen ihmettelemässä. Ravintolalla on myös oma vierasvenelaituri, jota kautta suuri osa vieraista saapui joko syömään tai nauttimaan lasillisen viihtyisällä terassilla. 

Gula Villanin lista on ihanan mutkaton ja ruoka superherkullista! Otimme alkuun tartarin ja Nikolan etanat ja pääruoiksi Ibericon plumaa sekä talon lihapullat jotka tulivat niin taivaallisessa kastikkeessa, että söin sitä annoksesta lusikalla. Viineistä punainen natuviini maistui, tosin siinä lapsen kanssa sohlatessa jäi kokonaan kysymättä mistä viinistä oikein olikaan kyse. 

On ihanaa olla 38, tässähän on vielä kaksi vuotta aikaa suunnitella niitä isoja pirskeitä! Ehkä juhlimme nelikymppisiänikin Espoon saaristossa? 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Gula Villan on kyllä ihana, pitäisikin taas mennä! Mutta pieni korjaus: metrolla matkataan Matinkylään ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

”Ystäväni on sanonut, että hyvää nälkää ei kannata tuhlata syömällä jotain keskinkertaista. Se on naulan kantaan.”

Meri-Tuuli Väntsi tunnustautuu ihmiseksi, joka hykertelee nukkumaan mennessä siitä, että saa taas pian juoda aamukahvia ja tehdä voikkuleivän. Meri-Tuuli sanoo myös olevansa matkaseurueessa se ärsyttävä ihminen, jolle ”mennään vaan johonkin nopeasti syömään” ei ole vaihtoehto. Hän on aina valmis kävelemään vielä pari korttelia, jotta löytyy juuri se oikea ravintola tai kuppila, joka on nälän arvoinen. 

Oispa aina nälkä! on oodi herkulliselle kotikokkaamiselle ja ihanille hetkille ruuan ja juoman parissa. Tervetuloa Meri-Tuuli Väntsin keittiöön!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram