Kaupallinen yhteistyö
Blogiyhteistyö Hungry Chef kanssa

Vuosi 2019 on kohta täällä, oletko valmis? En tiedä odotanko varsinaisesti vuoden vaihtumista, mutta jos johonkin on paukut ladattuina, niin uudenvuoden pippalointiin! Ja mikäs sen parempaa ruokaa bileissä, kuin pizza? Tällä kertaa päätin sekoittaa pakkaa ja tehdä pizzan, johon lisätään täytteet ennen pizzan kohotusta.  

Olen aina ottanut uuden vuoden vastaan juhlallisesti. Minulle se on ystävyyden, jatkuvuuden ja ilon juhla, jota vietämme aina parhaiden kamujen kanssa. Ja siellä missä on kinkerit, on kylmää juomaa ja hyvää ruokaa. 

Tänä vuonna juhlia vietetään nyyttärihengessä ystävän uudessa kodissa ja minä vien sinne nyhtöpizzaa arrabiatakastikkeella. Jaa mitä vai? Nyhtöpizza on pannuun leivottu pizza, josta voi repiä herkullisia, kuohkeita pizzapalloja. Arrabiata taas on pastamaailmasta tuttu, chilillä maustettu tomaattikastike, jonka vaivattomaan valmistamiseen minulla on teille hittiresepti! 

Nyhtöpizzan voi valmistaa edellisenä päivänä lähes valmiiksi. Se kohotetaan yön yli jääkaapissa, jonka jälkeen se on täydellinen uunissa paahdettavaksi. Omani aion kiikuttaa suoraan jääkaapista ystävän luo ja paistaa vasta siellä. 

Näillä ihanilla aineksilla maustetaan uudenvuoden Nyhtöpizza.
Näillä ihanilla aineksilla maustetaan uudenvuoden Nyhtöpizza.

Olen vanha pizzamuija; pizzanpaistaja jo vuodesta 1995, jolloin aloitin kesätyöt pizzeriassa. Kaikenlaisia jauhoja on tullut kokeiltua ja pitkään haaveiltua että suomessakin olisi helposti saatavilla 00-jauhoja, eli niitä aitoja hienonhienoja jauhoja, joilla italiassakin pizza paistetaan. 

Hungry Chef vastaa kaltaisteni pizzamuijien ja –ukkeleiden toiveisiin: heiltä nimittäin löytyy kätevässä, korkilla suljettavassa pussissa 00-pizzajauhoja, joilla syntyy kuohkeat ja rapeat pizzat. Hungry Chefin pussin pohjassa on helposti seurattava ohje pizzataikinan valmistukseen ja olenkin sillä pyöräytellyt viime aikoina erinomaisia pizzoja – tuote ja pohjan resepti on takuuvarma tie onnistumiseen sanon minä! Ja taikinan kohotus kylmässä jääkaapissa yön yli myös pizzanpaistajavuosiltani tuttu tekniikka joka sekä takaa hyvän maun, että myös sotkuvapaan pizzanvalmistuksen.

Rauhallisen kylmässä kohotuksen aikana taikinan hiiva pääsee rauhassa tekemään taikojaan, mussuttamaan vehnäjauhojen tärkkelystä ja sen seurauksena antamaan taikinalle kuohkeutta, sitkoa ja makua. 

Kun valmistaa hyvän pizzataikinan, on pizzojen valmistaminenkin kiitollista. Ja valmiilla pizzataikinalla pystyy tekemään vaikka mitä. Tiesitkö esimerkiksi että pizzataikinan resepti on periaattessa sama kuin pitaleipien? Eli hyvällä pizzataikinalla voit leipaista myös muutaman kotitekoisen pitataskun! 

Ja tästä pizzataikinan monipuolisuudesta sekä nyyttäreistä idea nyhtöpizzaan sitten lähtikin. Tässä hyvät lukijat teille uusi hauska tapa tarjota pizzaa!

Tsekkaa kuvat työvaiheista, resepti löytyy blogin lopusta. 

Hungry Chefin pizzajauhot tulevat korkilla suljettavassa muovipussissa, jonka pohjalta löytyy resepti. Ei enää mähmäisiä paperipusseja ja pomminvarma resepti pysyy aina tallessa samassa paikassa kuin tykötarpeetkin!
Hungry Chefin pizzajauhot tulevat korkilla suljettavassa muovipussissa, jonka pohjalta löytyy resepti. Ei enää mähmäisiä paperipusseja ja pomminvarma resepti pysyy aina tallessa samassa paikassa kuin tykötarpeetkin!

Tee pizzataikina paketin ohjeen mukaan.
Tee pizzataikina paketin ohjeen mukaan.

Öljyä nyhtöpizzan paistovuoka ja jaa taikina noin 20 osaan.
Öljyä nyhtöpizzan paistovuoka ja jaa taikina noin 20 osaan.

Pyöritä taikina palloiksi ja heitä vuokaan.
Pyöritä taikina palloiksi ja heitä vuokaan.

Tee yrttipesto ohjeen mukaan ja lisää se vuokaan, pyöritä taikinapallot öljyssä. Lisää vuokaan revitty mozzarella ja artisokan sydämet. Peitä kelmulla ja anna kohota jääkaapissa ainakin 12h.
Tee yrttipesto ohjeen mukaan ja lisää se vuokaan, pyöritä taikinapallot öljyssä. Lisää vuokaan revitty mozzarella ja artisokan sydämet. Peitä kelmulla ja anna kohota jääkaapissa ainakin 12h.

NYHTÖPIZZA

(8:lle kekkereissä)

 

  • ½ pkt (375g) Hungry Chef –pizzajauhoja
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 0,4 dl oliiviöljyä
  • 2,5 dl kylmää vettä

yrttipesto:

  • 1 ruukku basilikaa 
  • 1/2 ruukkua ruohosipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl parmesanraastetta
  • ½ dl oliiviöljyä

lisäksi: 

  • 3 mozzarellapalloa
  • 1 prk artisokan sydämiä, valutettuna
  • oliiviöljyä voiteluun
  • yrttejä koristeluun
  • sormisuolaa

arrabiatadippi: 

  • 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 säilöttyä, paahdettua paprikaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ prk tomaattimurskaa
  • 1-2 tl chililastuja 

edellisenä päivänä:

Tee ensin yrttipesto. Nypi basilikasta kaikki lehdet ja yhdistä muiden ainesten kanssa. Soseuta sauvasekoittimella. 

Revi mozzarellat paloiksi. Valuta ja suikaloi artisokan sydämet. 

Valmista pizzataikina paketin ohjeen mukaan (tai tsekkaa resepti tämän linkin takaa) – jätä kuitenkin ohjeen taikinan pyörittely neljään osaan väliin; sen sijaan muotoile taikinasta kaksi pitkää tankoa ja jaa tangot noin 20:een pingispallon kokoiseen osaan. Pyöritä osat kevyesti palloiksi ja laita oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan. 

Lisää vuokaan pesto ja pyörittele pallot siinä. Levitä taikinapallot tasaisesti vuokaan. Lisää artisokan sydämet ja mozzarellapalat vuokaan taikinapallojen väliin. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin kohoamaan yön yli. 

 

seuraavana päivänä: 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. 

Tee arrabiatadippi. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja paahdetut paprikat, hienonna hieman ja yhdistä tomaattimurskan ja valosipulien kanssa ja jauha sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mausta chililastuilla – laita ensin ripaus, sekoita ja anna tekeytyä hetken ja maista sitten tulisuus. Lisää chiliä oman maun mukaan.

Laita nyhtöpizza uuniin ja paista 30-40 minuuttia, tai kunnes pizza on kypsää ja kauniisti ruskistunut pinnasta. Kun pizza tulee uunista, mausta pinta sormisuolalla ja koristele tuoreilla yrteillä (esim. meirami, oregano tai basilika). Anna jäähtyä muutaman minuutin ja tarjoa lämpimänä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

”Ystäväni on sanonut, että hyvää nälkää ei kannata tuhlata syömällä jotain keskinkertaista. Se on naulan kantaan.”

Meri-Tuuli Väntsi tunnustautuu ihmiseksi, joka hykertelee nukkumaan mennessä siitä, että saa taas pian juoda aamukahvia ja tehdä voikkuleivän. Meri-Tuuli sanoo myös olevansa matkaseurueessa se ärsyttävä ihminen, jolle ”mennään vaan johonkin nopeasti syömään” ei ole vaihtoehto. Hän on aina valmis kävelemään vielä pari korttelia, jotta löytyy juuri se oikea ravintola tai kuppila, joka on nälän arvoinen. 

Oispa aina nälkä! on oodi herkulliselle kotikokkaamiselle ja ihanille hetkille ruuan ja juoman parissa. Tervetuloa Meri-Tuuli Väntsin keittiöön!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram