Päätin alkuvuodesta ryhtyä kirjaamaan tänne blogiin erilaisia muutostarinoita - itseni ja muiden iloksi ja inspiraationlähteeksi - sitä mukaa kun niihin törmään.

Bloggasin tänne aiemmin Myyntitykin sporttisesta muutoksesta sekä Alkoholistin raitistumisesta.

Tällä kertaa haastattelin Hannaa, joka on kokenut ison ulkoisen muodonmuutoksen, kasvanut syöpädiagnoosin myötä henkisesti sekä luonut itselleen aivan uuden uran tämän kaiken myötä:

 

PULLUKASTA PERSONAL TRAINERIKSI

Hanna Kaske on 36-vuotias mikkeliläinen nainen, yksi Kuntokeskus Otteen neljästä yrittäjästä sekä personal trainer. Hannalla on yrittäjyyden taustalla henkilökohtainen, iso elintapojen muutos sekä koskettavan upea selvitymistarina kerrottavanaan siitä, kuinka tämä unelma saavutettiin:

”Oli vuosi 2011. Tein uraa IT-alalla projektoinnin ja markkinoinnin parissa. Isot menetykset perhepiirissä sekä oman isän äkillinen menehtyminen herättivät minut ajattelemaan omia elintapojani. Vaaka näytti tuolloin lähes 140 kilon lukemaa. Siltä seisomalta päätin hankkiutua ylipainosta eroon ja panostaa laiminlyötyyn hyvinvointiini.

Tämän herätyksen myötä muuttui elämässä paljon enemmän kuin oli alun perin tarkoitus: Syttyi vahva motivaatio hankkia lisätietoa hyvinvoinnista, liikunnasta ja ravinnosta. Palkitakseni itseni hyvin alkaneesta ”uudesta elämästä” lähdin opiskelemaan personal traineriksi. Tarkoitukseni ei vielä tuolloin ollut kuitenkaan vaihtaa alaa. Personal trainer –koulutukseen hakeutumisen tavoitteena oli enneminkin tukea omaa muutosta sekä halu auttaa paremmin niitä ystäviä ja tuttuja, jotka kyselivät muutosmatkaani seuranneina neuvoja omiin erilaisiin haasteisiinsa.

Nyt tai ei koskaan

Työskentelin vajaan vuoden verran päivätyöni ohessa valmentajana liikuntakeskusketjussa. Työpäiväni venyivät todella pitkiksi, sillä tuon toisen tyln myötä illat ja viikonloput täyttyivät työstä. Tiesin, etten voisi jatkaa kovin pitää näin, sillä poltin kynttilää molemmista päistä. Molemmissa töissä oli omat hyvät puolensa, joista nautin ja siksi päätöksenteko tuntui vaikealta. Samalla kuitenkin haaveilin, että ehkä joskus tulevaisuudessa minulla olisi oma hyvinvointialan yritys.

Nopeammin kuin arvasinkaan elämä tarjosi minulle mahdollisuuden pysähtyä pohtimaan arvojani ja sitä mitä oikeasti haluan: Sain diagnoosin rintasyövästä, jota seurasi nopea leikkaus ja pitkät sädehoidot. Näiden kuukausien aikana - toipumisen ohella - minulla oli sopivasti aikaa ja täydellinen mielentila pohtia unelmiani. Sillä hetkellä oli helppo tehdä lopullinen päätös siirtyä työskentelemään päätoimisesti pehmeämpien arvojen pariin; ”nyt tai ei koskaan”.

Syöpähoitojen keskellä oli luontevaa suunnata toipumisprosessista ylijäävät voimavarat johonkin kehittävään ja itseä innostavaan. Mikä olisikaan siinä vaiheessa eheyttävämpää ja parantavampaa kuin alkaa toteuttaa unelmiaan? Itseasiassa uskon, että tämän unelmaprojektin ansiosta pääsin kuntoon ja takaisin kiinni arkeen näin nopeasti, sillä minun ei tarvinnut murehtia itse sairautta uuden motivoivan arjen sisällön äärellä.

Näin syntyi Mikkeliin Kuntokeskus Ote. Ote tarjoaa asiakkailleen huippulaadukkaan ja hyvin varustellun kuntosalin, ryhmäliikuntapalvelut sekä Hyvän Otteen personal trainer – ja valmennuspalvelut.

 

Vaikka läpi harmaan kiven

Oman yrityksen perustamiseen liittyy paljon erilaisia haasteita ja epävarmuustekijöitä aina rahoituksesta uskoon omaan osaamiseen ja itseensä. Kuitenkin kun päätös unelmiin tarttumisesta oli tehty, tiesin, että tästä vielä mennään vaikka läpi harmaan kiven. Oikeanlaisten kumppaneiden löytyminen rinnalle on helpottanut työtä monin eri tavoin. Kaikki käytännön haasteet ovat voitettavissa ja usko omaan tekemiseen kasvaa kaiken aikaa projektin edetessä.

Olen oppinut, että kaikissa muutoksissa on tärkeää pitää päämäärä kirkkaana, pää kylmänä ja edetä yksi asia kerrallaan. Niin elämäntapa- kuin uramuutoksissani kantavana teemana on ollut ottaa pieniä, mutta pysyviä askelia. Olen myös oppinut, että kun elämä tarjoilee mahdollisuuksia, niihin kannattaa tarttua. Virheitä ei tarvitse pelätä, sillä meistä jokainen tekee niitä joskus. Onnistuja on epäonnistuja, joka päätti yrittää vielä kerran, tiivistää sinnikkäästi tavoitteensa toteuttanut Hanna.”

----

Kertakaikkisen seisauttava ja ajatuksia herättävä muutosmatka ollut Hannalla!

Kaikista ei ole hyppäämään irti vanhasta, vaikka mieli haikailee uutta. Se vaatii rohkeutta ja tarpeeksi koukuttavan houkuttavan sisäisen motivaation. Hannan sanoja lainaten: "Usko itseesi ja tee tulevaisuutesi itse!"

Mitäpä muuta tähän enää lisäämään -> lapio käteen ja töihin!

Niina :)

 

PSSSST! MENOVINKKI! Kuntokeskus Ote on järjestämässä huomenna, lauantaina 19.3. Kunnon Mikkeli -tapahtumaa -> sinne mars kaikki liikunnasta, hyvinvoinnista ja terveydestä kiinnostuneet. Tapahtuma on maksuton!

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Hyvinvointialalla ja HR-asiantuntijatehtävissä toimivan freelancerin,

Niina Koposen ajatusten virtaa, oivalluksia elämästä.

Unelmien toteuttamista ja merkityksellisen elämän luomista.