Tämän viikon hyvinvointia lisäävänä teemana (Divitan Hyvinvoinnin huippuvuosi 2016) oli hyödyntää valokuvausta omien ajatusten ja tunteiden käsittelyssä:

”Avaa silmäsi ympäröivälle elämälle...millaiset asiat ja hetket haluat ikuistaa...etsi vertauskuvia tunnetiloillesi esimerkiksi luonnosta...vaihda näkökulmaa, testaa toiseen rooliin hyppäämistä - ikään kuin katselisit elämääsi ulkopuolisen silmin - ja ikuista tämä kaikki kokemasi valokuviksi.

-> Millaisen kuvakollaasin saat koostettua tälle viikolle?
-> Mitä havaitsit tämän harjoitteen myötä?”

 

Itse kuvaan normaalistikin paljon, päivittäin. Lähinnä kuvaan puhelimella, mutta toisinaan myös järkkärillä. Järkkäri on kuitenkin melkomoinen jötikkä mukana kannettavaksi, joten kuvaaminen kännykällä – joka aina matkassa – on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa.

Tykkään ikuistaa tärkeitä hetkiä, iloja ja onnistumisia. Tykkään kuvata kaikkea kaunista, mitä näen ympärilläni, luonnossa, elämässä. Samalla valokuvaus on minulle keino koostaa itselle merkityksellisiä asioita, kuvittaa ajatuksiani sekä terapeuttinen tapa rentoutua.

Tässä koosteeni ja parhaat palat tämän viikon aikana kokemistani ja kuvaamistani asioista:

 

LUONNON KAUNEUTTA

Ulkona liikkuessa bongailen luonnosta kaikkea kaunista, ja erityisesti jäätä vasten tulee huomattua mitä kauniimpia yksityiskohtia. Tuulen tuiverruksessa tielle tippuneet havut... Ruusukimpusta tippunut ruusunlehti... Varjokuvat... Herkkää ja haurasta... Kuten elämäkin.

   

 

Pajunkissat ilahduttavat silmää näin keväisin - ilman koristeitakin. Pehmeät, silkkiset pajunkissat.

 

 

MIELENRAUHAA

Ulkoilu ja rauhallinen liikunta on yksi minulle mieluinen tapa nollata hälinää ja ajatustulvaa. Tykkään harrastaa yksin, hiljaisuudessa. Vain minä ja ajatukseni. Tällä viikolla kävin hiihtämässä kauniissa maisemissa, Haukivuoren satamasta kirkolle ja takaisin. 

 

 

Lisäksi sain todeta ilokseni kevään tulleen: kotikylän raitti on jo kurainen. Kaunista siltikin, omalla tavallaan, sillä mieltä lämmittää se tieto, että tämän kaiken lämmön, lumen ja maan sulamisen myötä syntyy vielä iiiihana kesä! Väliaikaista kaikki on vain...

Lisäksi kurassa tarpoessa mietin sitä, että elämässä ollaan enemmän ja vähemmän ravassa aina toisinaan... Rapa on hyvä vertauskuva elämän alamäille. Välillä mennessä roiskuu. Välillä on tehtävä "likaisia hommia", töitä, jotta saavuttaa haluamansa. Välillä otetaan osumaa vastaan.

 

HERKUTTELUA

Pääsiäisen aikaan tuli myös herkuteltua: suklaamunia ja vohveleita. Näistä harvinaisemmista herkuista piti ottaa ihan kuvatkin!

 

LAPSIPERHEEN ARKEA

Kamerani täyttyy paljolti myös lasten kuvista. Ovathan he suuri osa elämääni ja arkea. Tällä viikolla olen toiminut esimerkiksi tyynynä kahden nuorimman päikkäriaikaan. Lisäksi nuorimmainen on ilahduttanut meitä viime aikoina ensimmäisillä ääneen nauruillaan.

 

 

Tämän viikkotehtävän myötä havaitsin, että valokuvieni perusteella seuraavat asiat ovat minulle tärkeitä:

LUONNOSSA ULKOILU - OMA AIKA - PERHE - HYVÄ RUOKA

Mitä muuta sitä tarvitseekaan loppujen lopuksi? Kaikki tärkeä on tässä ja nyt.

Niina :)

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Hyvinvointialalla ja HR-asiantuntijatehtävissä toimivan freelancerin,

Niina Koposen ajatusten virtaa, oivalluksia elämästä.

Unelmien toteuttamista ja merkityksellisen elämän luomista.