Divitan Hyvinvoinnin huippuvuoden seitsemäs viikkoteema tavoitteli liikunnan ilon löytämistä.

Itse en ole koskaan liikkunut tavoitteellisesti. Siis niin, että kilpailisin ja treenaisin jotakin lajia tosissani. Olen enemminkin kuntoilija ja "liikun silloin kun huvittaa" -tyyppiä. 

Tällä hetkellä en harrasta virallisesti mitään liikuntalajia, sillä muutimme viime kesänä maalle ja harrastukseni jäivät kaupunkiin (capoeira, piloxing, jooga). Lisäksi suoraan sanoen vauva, pikkulapsiarki, remonttitouhut sekä työ ovat menneet liikunnan edelle päiväohjelmistossani.

Painon suhteen minulla ei ole kuitenkaan ongelmia. Olen se sellainen niin sanottu laiha läski. Syön pääasiassa järkevästi, mutta lihasmassaa minulla ei juuri ole.

Tiedän, että liikun liian vähän tällä hetkellä.

Tästä sain todistusaineistoakin - joka oli kuin isku kasvoille, herätys minulle - kunnostauduhan jo hyvä nainen ->

PolarLoop2 -aktiivisuusranneke ensinnäkin osoitti minulle kuinka paljon istun päivän aikana! Herranjestas! Minusta on tullut sohvaperuna! Ihmekös tuo, että olen selkävaivainen ja paikat jumissa. Imetän tosin vielä joten siinäkin syynsä jumeille. Ja sitäkin isommalla syyllä liike olisi lääkkeistä parhain.

Toisekseen työni puolesta tein itselleni Firstbeat-hyvinvointianalyysin, mikä näytti samaa - liikuntatarpeeni täyttyi vain yhtenä päivänä kolmesta!

NYT on siis todellakin ryhtiliikkeen aika!

Mutta kysymys kuuluukin:
Kuinka voisin liikkua enemmän, vaikka asumme täällä syrjässä, keskellä metsää, kaukana harrastuksista?

Koira
Jollei koiraa olisi, jäisi aerobinen liikunta kovin vähiin arjessani. Koira on hyvä motivaattori ja liikuttaja. Tosin pitkiä lenkkejä voisin heittää useammin - päivittäin. Nyt lenkkeilyt ovat osaltani jääneet hetkiin kun käyn vuorollani esikoista vastassa eskaribussilta. Tässä kunnostaudun vielä, lupaan. Syksyllä vielä tein päivittäin reilun tunnin lenkkejä, ja siihen tähtään taas. On mahtavaa lenkkeillä koiran kanssa metsäteillä, luonnon rauhassa. Se rentouttaa muun hyvän lisäksi. Siksi sitä olen kaivannutkin.

Puolapuut, jumpparenkaat ynnä muut vimpaimet
Hankimme joululahjaksi koko perheelle Suomen Voimistelutuotteelta puolapuut. Lisäksi meillä on jumpparenkaat jo ennestään. Kaivan voimavanteen pölyn peitosta ketkuteltavaksi. Jumppapallonkin voisi täyttää. Kahvakuulan ja käsipainot etsiä. Soutulaite, stepperi. Jumppa-dvd:t. Välineitä kyllä on kotiin kertynyt..........

Olen koostanut viikon aikana jumppaohjeita netistä itselleni. Aion satsata kehonpainoharjoitteluun sekä HIIT-tyyppiseen treeniin. YouTubesta löytyy paaaaljon hyviä opetusvideoita. Pinterestistä taas kuvasarjoja kehonmuokkaukseen.

Hyötyliikunta
Tätä aloin jo toteuttaa aiempaa aktiivisemmin tällä viikolla: kodin askareita tehdessä, siivotessa, kokkaillessa, hampaita pestessä esimerkiksi voi hyvin kyykkäillä vauvan tai 2-vuotiaan toimiessa lisäpainona. Isommat liikeradat, polvien nostot, kurkottelut... Kotona voi olla aktiivinen monella tapaa. 

Kuntosali
Ilmoitin tyttäremme rytmiseen voimisteluun ja ilokseni huomasin, että seura tarjoaa mahdollisuutta kuntosalin käyttöön lapsen harrastuksen aikana! Wau! Tämän aion ehdottomasti hyödyntää! 

Nyt siis tiedän miten haluan ja voisin aktivoitua, liikkua. 

Seuraavaksi onkin aika tehdä liikuntasuunnitelma - miten liikun ja milloin liikun. Ja tämä kaikki kalenteriin ylös. Suunnitelma kun on tehty ja motivaatio kohdallaan, on aika tarttua toimeen! On minulla tavoitekin: Kehonhallintaa, tukilihaksiston vahvistusta ja vartalon muokkausta. Ja yksi turhamaisempikin: Kadonneen takapuolen metsästys alkakoon! :D

Tämä viikko oli siis osaltani lähinnä suunnittelua. Mutta pienin askelin eteenpäin. Edistystä se jo tämäkin! 

Millaista liikuntaa sinun arkeesi sisältyy?

NK

 

Kommentit (2)

Niina Koponen
Liittynyt22.9.2015

Mekin asumme vanhassa maalaistalossa! :) Portaat toimittavat tällä hetkellä kirjahyllyn virkaa, sillä yläkerta ei ole käytössä, mutta hitsivie, tuohan oli hyvä idea! Raivaankin sinne alaportaille steppailutilaa itselleni! Kiitos vinkistä!

Ja kyllä, tuo PolarLoop juuri kertoi karua totuutta, ettei minullekaan askelmäärät täyty lähellekään! Mutta tosiaan, tuumasta toimeen -> piiitkälle lenkille koiran kanssa NYT!

Niina :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Hyvinvointialalla ja HR-asiantuntijatehtävissä toimivan freelancerin,

Niina Koposen ajatusten virtaa, oivalluksia elämästä.

Unelmien toteuttamista ja merkityksellisen elämän luomista.