Viime viikon aikana tuli pähkäiltyä paljon värejä sekä niiden herättämiä ajatuksia ja tunteita Divitan hyvinvointia lisäävän viikkotehtävän myötä.

-> Huomaanko mieltymykseni joitain tiettyjä värejä kohtaan?

-> Huomaanko tehneeni tietoisia värivalintoja? Millä perustein?

-> Mikä väri tuo minulle iloa ja vetää erityisesti puoleensa tällä hetkellä?

 

Uskon värien, mielentilan ja tunteiden yhteyteen. Sanotaan, että jopa tiedostamattamme miellymme tiettyihin sävyihin ja haemme väreistä kulloiseenkin elämäntilanteeseen tasapainoa ja syvyyttä.

Sisustamme omien värimieltymysten mukaan, hakien tiettyä fiilistä, tunnelmaa. Kotimme on sisustuksessa pääväreiltään hillitty ja maanläheinen.

 

Yksityiskohdat, tekstiilit, somisteet, kasvit, kukat sen sijaan ovat ne, jotka vaihtuvat fiiliksen mukaan.

  

  

  

Huomaan, että olen mieltynyt viime aikoina vaaleanpunaisiin yksityiskohtiin kodin sisustuksessa. Miten sen voi tulkita?

VAALEANPUNAINEN: Vaaleanpunainen luo sopua ja rauhaa. Se kuvastaa yleismaailmallista rakkautta, uskoa kaikkien ihmisten kauneuteen ja hyvyyteen. Vaaleanpunainen luo tasapainoa ja auttaa ratkaisemaan hankalia tilanteita sopuisasti. Vaaleanpunainen rauhoittaa ja lisää hellyydentunteita. Sitä on käytetty vähentämään aggressiota. Vaaleanpunainen saattaa myös vähentää ruokahalua.

Mielenkiintoista.

 

 

 

Tykkään erityisen paljon lehtivihreästä sekä omenan vihreästä. Kotonamme onkin viherkasveja miltei joka huoneessa.

VIHREÄ: Vihreä auttaa ihmisiä rentoutumaan. Vihreä väri vähentää jännittyneisyyttä ja stressiä, ja se helpottaa henkisessä väsymyksessä. Väriterapiassa vihreää käytetään shokkitilanteissa ja unettomuuden hoidossa. Jos inhoat vihreää, se saattaa kieliä siitä, että arkielämä ei kiinnosta.

 

Tykkään myös puun eri sävyistä. Oranssin ja keltaisen vivahteista. Nämä tällaiset yksityiskohdat lämmittävät muutoin vaaleahkoa ja harmahtavaa sisustusta. Oranssi ja keltaisen sävyt ovat useamman vuoden olleet lempivärejäni vihreän lisäksi.

 

 

  

 

ORANSSI: Oranssi on yhtä hymyä ja iloa. Oranssi parantaa henkisiä kykyjä, iloisuutta ja lisää happea aivoissa. Näin ollen oranssilla hoidetaan elämänväsymystä, lihaskramppeja ja ruoansulatusta. Liika oranssi saattaa väsyttää, vaalea oranssi sen sijaan auttaa uupumukseen. Eloisana ja seurallisena se houkuttelee vieraanvaraisuuteen ja leikkimielisyyteen. Sanotaan, että oranssi on tunteiden ja älyn tasapainottaja, joka tuo meissä esiin halun palvella toinen toistamme.

KELTAINEN: Keltainen parantaa keskittymiskykyä, hieroo älynystyröitä ja selvittää ajatukset. Se lisää myös energiaa ja stressinsietokykyä. Keltainen on siis täydellinen työhuoneen väriksi. Keltaisen kaipuu saattaa kieliä työuupumuksesta. Keltaisella hoidetaan useita vatsavaivoja ja esimerkiksi ihottumaa. Se myös poistaa kuona-aineita kehosta.

 

 

 

    

Taiteilemme mieluiten meitä miellyttävillä, puhuttelevilla väreillä. Huomaan poimivani taiteiluuni mieluiten keltaista, oranssia, omenanvihreää. Samaten meidän lapsetkin. Myös tämän värimaailman taiteiluja haluan pitää esillä.

Valitsemme vaatteet, jopa autonkin lempiväriemme mukaan. Vaatteeni ovat myös melko luonnonmukaista sävymaailmaa, mutta tykkään tuoda tyyliini aina jonkun "jutun" mukaan asusteiden, korujen, kampausten avulla. Autoni puolestaan on säpäkkä punainen ihan vain sen takia kun se oli kaikista saatavilla olleista väriestä se eniten "minun näköinen"... :D Naisen valinta - väri ratkaisee... hehheee.

PUNAINEN: Punainen on voiman ja energian väri. Käytä punaista silloin, kun on pakko jaksaa pinnistää vielä vähän. Voimakkaana, huomiota vaativana se herättää intohimoja ja aktivoi. Dynaaminen punainen on täynnä alkukantaisia vaistoja, elämänhalua, varmuutta. Punainen rohkaisee. Kirkkaina, puhtaina sävyinä punainen kuvastaa rakkautta ja uuden elämän syntymää.

Makuuhuoneeseen olen valinnut tietoisesti hillittyä vaaleaa, harmaata, sinertävän sävyjä. Jokseenkin miellän ne rauhoittaviksi väreiksi.

 

 

 

VIOLETTI: Violetti alentaa verenpainetta ja vähentää ruokahalua, ja sillä voidaan hoitaa esimerkiksi päänahan sairauksia, migreeniä, kasvaimia ja aivotärähdyksiä. Violetti auttaa fyysisen kivun lisäksi henkiseen kipuun. Violetilla on puhdistava, tasapainoittava ja rauhoittava vaikutus, se tuudittaa hyvään uneen.

SININEN: Sininen vakauttaa ja hidastaa, rauhoittaa mielen, tyynnyttää hermot. Sininen vähentää verenpainetta ja auttaa keskittymään. Se hidastaa hengitystä ja pulssia, ja sininen saa ajankulun tuntumaan hitaammalta ja ihmiset puhumaan hiljempaa. Vaaleansininen lisää luovuutta ja tehostaa toimintaa.

 

Tällaisia tulkintoja löysin eri väreille joita olen suosinut kotonani. Aika hauskasti, tiedostamatta, olen luonut kotiini ja ympärilleni väreillä juuri sellaista tunnelmaa mitä myös tunnetasolla kaipaan elämääni.

Tunnistitko omia tiedostamattomia tarpeitasi värimieltymystesi ja näiden väritulkintojen myötä?

 

Niina :)

 

Lähde: Hidasta Elämää / Namaste

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Hyvinvointialalla ja HR-asiantuntijatehtävissä toimivan freelancerin,

Niina Koposen ajatusten virtaa, oivalluksia elämästä.

Unelmien toteuttamista ja merkityksellisen elämän luomista.