Kun huone oli esivalmisteltu, oli aika tapetoida. Oven karmit oli myös hiottu ja maalattu. Sain Kasperin hoitoon mummolaan ja oma isäni tuli auttamaan kolmeksi päiväksi :) Aloitimme tapetoinnin yksi värisellä tapetilla, jota tuli yhdelle seinälle. Tapetti on tämän näköistä. 

Otin tapetista lähikuvan, kun kauempaa otetussa kuvassa ei oikein saa käsitystä tapetin väristä. Väri on harmahtava ja taittuu hieman ruskeaan ja karhea pinta. Tapetointi sujui ilman ongelmia ja isän kanssa yhteistyökin sujui mutkitta :)

Sitten oli vuorossa tähtikuviollinen tapetti. Sitä tuli kahdelle seinälle. Tässä tapetissa sai päättää kohdistaako vai ei. Kohdistamisella tähdet olisivat tulleet vierekkäin suorassa linjassa, mutta päätimme että ei kohdisteta ja tähdet  tulivat siksakin tapaisesti. Tämä tapetti oli vähän paksumpaa kuin edellinen, ja tahtoi jäädä heti kiinni seinään kun sen siihen asetti, ei paljoa liikuteltu enää seinällä. Mutta hyvin tapetointi nytkin sujui ja lopputulos oli hieno!

 Kun olimme tapetoineet seinät, oli vielä yksi pulma ratkaistavana. Oven puoleinen seinä ja oven yläpuolella olevassa kohdassa oli vielä tila tapetoimatta, mikä näytti tältä: 

Pohdimme eri vaihtoehtoja. Laittaisiko siihen sitä yksiväristä tapettia, jota tulisi koko ylä kohdan alueelle vai jatkaako tähtikuviolla. Päätimme taiteilla siihen kokonaisen tähden toisen kaveriksi. Kahdesta hukka palasesta ja yhdestä neliön palasesta tähti taiteiltiin :D mietimme jos se ei toimi, niin otetaan pois ja jatketaan siihen yksivärisellä. Tämän näköinen siitä tuli:

Olimme ihan tyytyväisiä lopputulokseen. Liisterin kuivuttua tulee vielä siistimpi jälki ja reunat tasataan mattoveitsellä. Ja kuka tuonne ylös jatkossa edes katselee :D jos se ei niin täydellinen nyt olisi.

Seinät tulivat juuri sellaisiksi kun ajattelimme ja hyvältä näyttää! Ja nyt on se hetki kun voi vielä ihastella, kunnes huonekalut peittävät suurimman osan seinistä ja kun meidän pienei poikamme kasvaa ja saa ekat väriliidut, niin valkoiset tähdet voivat saada muodonmuutoksen ;) 

Vielä olisi jäljellä ikkunan puoleisen seinän kuviointi maalaus ja ikkunan karmien hionta ja maalaus. Katto pysyy koskemattomana tässä huoneessa, sen verran siisti.

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kirjoitan blogia 1980-luvun rakennetusta omakotitalon remontoinnista. Talo on 93 neliöinen tiilitalo ja alkuperäisessä kunnossa, eli kaikki pinnat ja huoneet käydään läpi. Talosta remppaamme oman näköisemme kodin :)