Kate Morton – Kaukaiset hetket (2015)

Kuva © Bazar Kustannus

https://katemorton.com/

*****

Edie Burchill on Lontoossa asuva kustannustoimittaja, joka rakastaa kirjoja ja lukemista. Edien sydäntä lähellä on erityisesti supersuosittu lastenkirja Liejumiehen todellinen tarina, jonka kirjoittaja asui mysteerisessä Milderhurstin linnassa. Edien äiti saa odottamatta yli viisikymmentä vuotta kadoksissa olleen kirjeen Milderhurstin linnasta ja järkyttyy syvästi – mutta ei suostu kertomaan tyttärelleen, mistä kirjeessä on kysymys. Edie ryhtyy tutkimaan äitinsä ja Milderhurstin linnan sekä siellä asuvan kolmen Blythen sisarusten taustoja ja tarinoita.  Liejumiehen on kirjoittanut Blythen sisarusten isä, ja kirjan edetessä selviää, että Liejumies saattaakin perustua jollakin tapaa tositapahtumiin. Pikkuhiljaa Edie saa selville Milderhurstin linnan paikoittain jopa synkkiä ja traagisia salaisuuksia, esimerkiksi mikä ajoi Blyhten sisaruksista nuorimman, Juniperin, lähes hulluuden partaalle?

*****

Kirja itse on varsinainen möhkäle ja vaikka itselleni kirjan takakannessa selitetty juoni kuulostikin houkuttelevalta jouduin miettimään, jaksanko oikeasti lukea niin pitkän kirjan ja kantaako kirjan juoni jouhevasti loppuun asti ilman, että menetän kiinnostukseni siihen. Edie ei mielestäni hahmona ole kovinkaan värikäs, vaan melko ”harmaa hiirulainen”. Enemmänkin minua kiinnosti Edien suhde tämän äitiin ja myöhemmin isäänsä, joihin Edie ei koskaan ole ollut kovinkaan läheinen. Kirja on kirjoitettu mukavan kepeästi ja sitä jaksaa lukea sen kummemmin siihen syventymättä. Tarina alkaa mielenkiintoisesti ja jouhevasti, mutta sortuu ainakin omasta mielestäni paikoittain turhaan ”lätinään”. Morton on luonut Blythen sisaruksille ja Milderhurstin linnalle paljon historiaa, mutta mielestäni ajoittain jopa liiaksi asti – kaikkea ei suinkaan tarvitse mainita! Kirjan kertoja vaihtelee Edien ja Blythen sisaruksista vanhimman, Percyn, välillä. Percy oli mielestäni hahmona paljon mielenkiintoisempi kuin Edie, johtuen ehkä osittain siitä, että Percyn kautta kerrottiin lähes kaikki sisaruksia ja linnaa koskeneet salaisuudet.

Kirja on kerronnaltaan kaunis, mutta ehdottaisin harkitsemaan ennen kuin tartut tähän kirjaan, sillä kirjassa on valtava määrä sivuja ja  omasta mielestäni kerronta ei aina kanna. Toisaalta odottava palkitaan, sillä kirjan salaisuudet ovat hyvinkin yllättäviä! Jos pidit Mortonin aikaisemmista kirjoista, esimerkiksi Hylätystä Puutarhasta, suosittelen silloin tätäkin.

****

Ensimmäinen blogipostaukseni, huh huijakkaa! Näin aluksi bloggaan myös kirjoista, joita olen lukenut joulu-tammikuun aikana, joten postauksia tulee aluksi tiheämmin. Blogini tarkoitus on käsitellä lukemiani kirjoja ja annan niistä omia mielipiteitäni - toivottavasti te lukijat saatte uusia lukuvinkkejä! Olen tarkoituksella päättänyt, etten aio pisteyttää kirjoja, vaan tyydyn yksinkertaisesti esittelemään ne lyhyesti (ja mahdollisimman spoilerivapaasti) ja kertomaan niistä mielipiteeni.

Jättäkää ihmeessä kommenttia, kysymyksiä tai omia mielipiteitä Kate Mortonin Kaukaiset hetket - teoksesta!

Kommentit (2)

HennaK
Liittynyt29.1.2016

Hei ja kiitos kommentista! :)

Olen jo pidemmän aikaa tuumaillut kirjablogin perustamista, ja ajattelin kokeilla sitä tänne Kodin Kuvalehden sivuille (etenkin sen jälkeen kun huomasin, että kirjablogeja on ennestään vain yksi).

Blogisi sai juuri uuden seuraajan :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Tamperelaisen opiskelijan pitämä kirjablogi, koska kirjoja ei voi lukea koskaan liikaa. Luen kirjoja paljon, erityisesti fantasiaa, romantiikkaa ja historiaa, kaikenlaista laidasta laitaan kansiin katsomatta. Jätä ihmeessä kysymyksiä, kommentteja, vinkkejä, mielipiteitä! Minut ja kirjat löytää myös: http://colorfulpaperpages.tumblr.com/ ja https://www.goodreads.com/user/show/4164355-valkosuklaa