Noniin! Oli taas aika käydä läpi Kevään ja kesän 2016 kirjauutuuksia, ja nimenomaan suomenkielisiä. Tarkastan aina joka sesonki (Kevät/Kesä ja Syksy/Talvi) kirjauutuudet lukuvinkkien toivossa. Jälleen kerran kävin taas kaikki suuret suomalaiset kirjakustantamot läpi ja poimin alle mielenkiintoisia teoksia, jotka aion itse lukea. Olen listannut suosikkikirjani kustantamo kerrallaan ja lisäksi liittänyt linkit kirjoihin kustantamojen sivuilta.

Gummerus Kustannus

Kansikuvat © Gummerus Kustannus

Milja Kaunisto – Luxus   Luxus herätti mielenkiintoni heti aiheellaan: 1700-luvun Ranskan hovielämä. Ensin luulin kirjaa historiakirjaksi (tietokirjaksi), mutta kyseessä taitaakin olla niin sanottu faction – romaani (faction = faktaa ja fiktiota sekaisin). Menee ehdottomasti lukulistalleni! Julkaistiin tammikuussa.

Jojo Moyes – Jos olisit tässä  Sarjan ensimmäinen osa Kerro minulle jotain hyvää oli todella surullinen ja kaunis teos, joka oli pakko hankkia omaankin hyllyyn. Ostin kirjan toisen osan After you syksyllä 2015 matkaillessani Iso-Britanniassa, joten olen jo kyseisen teoksen lukenut. After you ei ollut mielestäni yhtä hyvä kuin ykkösosa, mutta hyvä silti. Pakkohan tästä on suomennoskin joskus lukea, vaikkakin en varmaan vielä tämän vuoden aikana. Julkaisu helmikuussa.

Charlaine Harris – Salaisuuksia haudan takaa   Harper Connelly – sarjan neljäs osa. Pidin aikaisemmista osista paljon, joten myös tämä on pakko lukea. Harper Connelly on 24-vuotias nainen, joka sai salamaniskusta teini-ikäisenä yliluonnollisia voimia: hänellä on kyky aistia kuolleita ja näkee ruumiin läheisyydessä näyn siitä, miten kyseinen henkilö on kuollut. Harper Connelly toimii eräänlaisena ”näkijänä”, joka kiertää Yhdysvaltoja velipuolensa Tolliverin kanssa. Aika ajoittain Connelly sotkeutuu myös löytämiensä ruumiiden murhatutkimuksiin. Ilmestyy huhtikuussa. (Suomenkieliset kannet ovat siitä häiritseviä, että kansikuvien nainen näyttää aivan yhdeltä ystävistäni :D)

Estelle Maskame – DIMILY Rakastan ja DIMINY Tarvitsen  Uusi nuorten aikuisten kirjasarja, josta minulla on ristiriitaiset tuntemukset: joko ihan kauheaa teinihömppää tai ihan mukiinmenevää hömppää. Hömppäkirjoja on välillä ihan mukava lukea ainakin näin opintojen ohella, kun joutuu lukemaan paljon raskaita tieteellisiä teoksia. Tutustun ainakin sarjan ensimmäiseen osaan Rakastan. Ensimmäinen osa tammikuussa ja toinen osa Tarvitsen huhtikuussa.

Minna Eväsoja – Melkein Geisha   Olen aina pitänyt Itä-Aasian kulttuureja ja erityisesti Japanin kulttuuria, tavattoman mielenkiintoisena. Melkein Geisha on kokoelma Eväsojan tarinoita hänen matkoistaan Japanissa. Japani on siitä mielenkiintoinen, että se on niin sanottu ”uusvanha” maa: kaikenlaista uutta riittää, mutta vanhat tavat ja etenkin asenteet muuttuvat hitaasti. Ehdottomasti yksi kevään mielenkiintoisimmista teoksista! Julkaisu maaliskuussa.

LIKE Kustannus

Kansikuvat © LIKE Kustannus

Juha Siro – Idoli  Urallaan epäonnistuneen mallin ja hiipuvan laulajatähden mutkikas rakkaustarina, jota hankaloittavat julkkiselämä, epäluottamus ja pakkomielteisyys. Kirja vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta, ja aionkin tämän todennäköisesti tämän vuoden aikana lukea. Ilmestyi tammikuussa.

Mika Pekkola – Pyhän Antoniuksen tuli  Keskiajalle sijoittuva romaani, jossa nuori lääkäri lähtee yliopiston määräämänä tutkimaan epidemiaa taudin runtelemaan kaupunkiin (onko kyseessä rutto? Sitä ei selostuksessa mainita). Ihmiset ovat levottomia ja peloissaan, taustalla häärii myös uskonsota ja mahtava inkvisitio. Mielenkiintoisen kirjasta tekee se, että kirja on historian tohtorin kirjoittama. Ilmestyy helmikuussa.

David Duchovny – Pyhä Lehmä   Kirja kuulostaa yksinkertaisesti niin kreisiltä ja mielikuvitukselliselta että pakkohan tämä on päästä lukemaan! Ilmestyy helmikuussa.

WSOY & Tammi

Kansikuvat © WSOY & Tammi

Jens Andersen – Astrid Lindgren – Tämä päivä, yksi elämä  Lindgren oli yksi lapsuusajan suosikkikirjailijoistani, ja nyt Andersen on kirjoittanut hänestä elämänkerran. Ehdottomasti lukulistalle. Julkaistu tammikuussa.

Kristiina Vuori – Kaarnatuuli  Historiallista fiktiota – kyllä kiitos! Julkaistaan huhtikuussa.

Stefan Ahnhem – Yhdeksäs hauta   Luen tällä hetkellä (2.2.2016) Ahnhemin esikoisteosta, Pimeään jäänyt. En yleensä välitä dekkareista, mutta ensimmäinen osa on loistava ja totta kai toinen osakin pitää lukea. Ilmestyy maaliskuussa.

Andrzej Sapkowski – Järven neito (Noituri osa 7)   Innokkaana Noituri – sarjan fanina sarjan päätösosa on pakko lukea. Ilmestyy kesäkuussa.

Mikko-Olavi Seppälä – Suruton kaupunki  Jälleen historiallista fiktiota. Mainitsinko jo kuinka paljon pidän historiallisesta fiktiosta? :D Lisäksi sijoittuu 1920-luvun Helsinkiin. Julkaisu maaliskuussa.

Suvi Ahola ja Satu Koskimies – Joka tytön runokirja Yleensä en välitä runoudesta, mutta sana antologia kopsahti – pidän kovasti antologiarunoudesta. Lisäksi todella suloinen aihe. Julkaistaan huhtikuussa.

Veera Vaahtera – Kevyesti kipsissä  Introvertti lukutoukka? Voisiko samaistuttavampaa päähenkilöä olla? Vaikuttaa myös mukavan kepeältä, lukulistalle menee. Ilmestyy toukokuussa.

Gill Paul - Kuninkaallisia rakkaustarinoita  Kuninkaallisia, historiaa ja rakkaustarinoita! Olen myyty! Julkaistaan maaliskuussa.

Leena Tiainen – Viestejä koomaasta  Tämä meni lukulistalle, vaikka kyseessä on yläasteikäisille suunnattu kirja. Aihe on kuitenkin mielenkiintoinen. Julkaisu huhtikuussa.

*****

Melkoinen määrä kirjoja, mutta tosin minulla ei ole näitä kiire lukeakaan. Luen sitä mukaa kun kirjaston varausjonosta saan ne käsiini. Katson vielä teenkö samasta aiheesta toisen postauksen, sillä tästä jäi vielä kustantamoja käymättä.

Onko teillä kirjoja, joita odotatte innolla? Löytyikö listasta uusia lukuvinkkejä? Vai olisiko sinulla jakaa vinkkejä muille lukijoille? Pistäkää kommenttia!

Kommentit (1)

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014

Kiva kun tutkit kirjaluetteloita ja vinkkasit meille muillekin kiinnostavia kirjoja! Kodin Kuvalehden Facebook-ystävät saavat tämän linkin tänä iltana luettavakseen. :-)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Tamperelaisen opiskelijan pitämä kirjablogi, koska kirjoja ei voi lukea koskaan liikaa. Luen kirjoja paljon, erityisesti fantasiaa, romantiikkaa ja historiaa, kaikenlaista laidasta laitaan kansiin katsomatta. Jätä ihmeessä kysymyksiä, kommentteja, vinkkejä, mielipiteitä! Minut ja kirjat löytää myös: http://colorfulpaperpages.tumblr.com/ ja https://www.goodreads.com/user/show/4164355-valkosuklaa