Vierailin hiljan San Fransiscossa ystäväni kanssa, ja tottakai kävimme myös Alcatrazissa tutustumassa kenties yhteen tunnetuimmista vankiloista. Audiokierros oli varmasti paras tähän asti kokemistani turistikierroksista. Oli kiehtovaa kuunnella vankien, vanginvartijoiden ja saaren asukkaiden tarinointia elämästä vankilassa ja sen ulkopuolella. Vanginvartijat asuivat saarella perheineen, ja rouvat koostivat reseptivihkon kerätäkseen varoja lastensa opiskeluun liittyviin juhlallisuuksiin, kuten Halloween-juhlien järjestämiseen jne. Ruokaihmisenä minua kiinnosti tuon pienen vihkosen lunastaminen Alcatrazin turistikaupasta, ja sormet syyhyää päästä kokeilemaan näitä ihanuuksia. Juustokakkujen ystävänä päätin aloittaa perinteisestä amerikkalaisesta juustokakusta, joka on sovellettu versio "Hollywood Cheesecakesta". Tämä kakku kannattaa ehdottomasti tehdä edellisenä päivänä ja nauttia kylmänä. Meillä kakun kanssa oli vaahdotettua vaniljavaahtoa ja tuoreita suomalaisia mansikoita. Muunnelma minun kohdallani usein tarkoittaa sokerin vähentämistä, sillä en ole äkkimakean ystävä. Näinpä rohkenenkin väittää, että omaan makuuni tämä pesee Cheesecake Factoryn klassikon juuri tuon makeuden vähentämisen ansiosta!

Kakku on mitoitettu 20cm irtopohjavuokaan.

Pohja:

1/2 pkt digestivejä

n. 60g suolatettua voita

Murskaa keksit muruksi blenderillä tai sormin, sekoita sekaan sulatettu voi ja painele voidellun vuoan pohjaan ja reunoille.

Täyte (vaihe 1):

2 rasiaa (laktoositonta) Philadelphia-tuorejuustoa

Vatkaa tuorejuustoa tehosekoittimella kolmisen minuuttia, ja lisää sekaan:

n. 1dl sokeria

3 kananmunaa

1tl vaniljasokeria

Sekoita täyte tasaiseksi ja kaada vuokaan keksipohjan päälle. Paista 190 asteisessa uunissa puoli tuntia. 

Paistamisen jälkeen oma kakkuni näytti tältä:

Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ja nosta uunin lämpötila 245 asteeseen.

Vaihe 2:

Sekoita sekaisin keskenään:

4,5dl turkkilaista jogurttia

1 dl kermaa

 0,5dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Lisää täyte jäähtyneen kakun päälle, ja paista 245-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä kakku ensin pöydällä huoneenlämpöiseksi, ja sen jälkeen jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ensi kerralla kokeilen ehdottomasti sitruunakakkuversiota. Vain taivas on rajana maustamisen ja lisukkeiden kanssa. Näin meillä tällä kertaa :)

Maukasta viikonloppua!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Ikuinen intohimo hyvään ruokaan, uusiin makuelämyksiin - eli kokkaamiseen ja leipomiseen. Tavoitteena stressittömämpi elämä ja valmiimpi koti, vähemmän huonoa omaatuntoa, enemmän nautintoa. Kaksi pientä lasta, kaksi vähän vanhempaa koiraa.