Juhannuksen jälkeen on tehnyt mieli kevennellä, ja lounaslautaselle on päätynyt joka päivä jonkinmoinen salaatti. Ihanilla ilmoilla mikään ei ole parempaa kuin nauttia lounasta kaikessa rauhassa omalla terassilla. Rauha tosin usein jää haaveeksi kahden pienen vipeltäessä jaloissa tai kaivatessa apua syömiseen. Kaikesta huolimatta, lämmin aurinkoinen ilma ja "ulkoruokinta" saavat hyvälle tuulelle. Vierailin kuukausi takaperin Amerikassa, ja siellä vuohenjuustosalaattiin oli yhdistetty punajuuri. Tätä täydellistä liittoa on tullut kokeiltua uunijuuresten ja punajuurikeiton yhteydessä, mutta salaattiin en ollut aiemmin hoksannut punajuurta lisätä. 

Punajuurten keittelyä lukuunottamatta tämä herkku on älyttömän nopea valmistaa. Laiskalle lounastajalle sopiva vaihtoehto löytyy myös esikeitetyistä punajuurista tai etikkapunajuurista, joista molemmat todistettavasti toimivat siinä missä keitetytykin punajuuret. 

Salaattipohjaan käytän usein kartanon salaattia, tai mökkipihalla kasvavaa salaatinlehteä. Joukkoon heitän myös babypinaattia ja rucolaa. Sekaan oman maun mukaan kurkkua ja tomaattia, sekä kypsää punajuurta, viipaloituja mansikoita, pekaanipähkinöitä, cashewpähkinöitä ja/tai pinjansiemeniä ja vuohenjuustoa joko murusteltuna tai kiekkoina. Meillä ne usein laitetaan tarjolle erikseen, kun pöydästä useimmiten löytyy joku ronkeli ;-). Salaattiannoksen päälle hujautan balsamicoa ja omaan makuun osuu kaikista parhaiten Stockan Herkun oma Glaze, joka on siis viikunalla maustettua, hieman suurustettua balsamicoa, joka on koostumukseltaan ihanaa, kun koko lautanen ei lillu balsamiconesteessä. Juhannuksena ja taannoin vietetyssä tyttöjen illassa salaatin kaverina nautittiin itse leivottua siemenleipää ja valkoviiniä. 

Bon Appetit!

Kommentit (1)

Chocolate and sparkles
Liittynyt7.9.2015

Ihana kesäsalaatti! Itse olen jäänyt ihan umpikoukkuun mansikka-halloumi-balsamico-pinjansiemenet-yhdistelmään. Enkä näytä edes kyllästyvän siihen, huomaan jopa kaipaavani sitä joka talvi.
Kesä ja kesäruoat. <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Ikuinen intohimo hyvään ruokaan, uusiin makuelämyksiin - eli kokkaamiseen ja leipomiseen. Tavoitteena stressittömämpi elämä ja valmiimpi koti, vähemmän huonoa omaatuntoa, enemmän nautintoa. Kaksi pientä lasta, kaksi vähän vanhempaa koiraa.