Tehtyäni ensimmäisen erän tätä kaardemummalla maustettua mustikkajäätelöä, olen törmännyt siihen myös Karita Tykän blogissa ja kuullut, että Kolmen Kaverin mustikkajäätelö on samanmakuista kuin tämä oma versioni, joskin vain makeampaa. En siis suinkaan ole ensimmäinen tämän makuyhdistelmän kokeilija, mutta joka tapauksessa: taivaallisen hyvää tämä on. Karitan versio on maidoton, omani ainoastaan laktoositon. Meillä tosin varsin kaikkiruokainen kolmivuotiasilmoitti ykskantaan että PAHAA. Tein satsin jo viime sunnuntaina, ja vein sitä tuliaisiksi seuraavana päivänä kavereiden luokse. Meillä on viikonlopun ollut ystäväpariskunta Jyväskylästä, ja tätä me nautittiin sitten aikuisporukassa perjantai-iltana lasten käytyä jo nukkumaan. 

Jätskien tekemisestä innostuttuani olen myös miettinyt jäätelökoneen hankkimista, mutta katsotaan nyt ensin kauanko tämä jäätelöhuuma kestää. Olen kyllä jo saanut ystävältäni hyvät vinkit siitä, millainen kone kannattaa hankkia, ja toisaalta myös sen, mitkä koneet eivät ole niin kovin käytännöllisiä. Olen kyllä kiitollinen näistä vinkeistä, sillä moisia seikkoja ei tulisi itse otettua huomioon :). 

Tässä ohje jäätelöön:

Ainekset

3 dl laktoositonta kuohukermaa

2 dl laktoositonta maitoa

2 dl laktoositonta turkkijogurttia

1 tl kaardemummaa

0,5 dl sokeria

4-5  keltuaista

3dl jäisiä mustikoita

2 rkl limoncelloa tai sitruunamehua

Ohje

Kiehauta mustikat sitruunamehu- tai limoncellotipassa. Kun mustikat ovat pehminneet, ota kattila liedeltä ja survo seos blenderissä tai sauvasekoittimella. Anna jäähtyä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kuumenna kattilassa kerma ja maito kiehuvaksi. Lisää keltuaisvaahto, kaardemumma ja jogurtti ja vispaa seosta kattilan ollessa keskilämmöllä, noin viiden minuutin ajan. Lisää mustikkaseos jäätelömassaan ja kaada pakastuksen kestävään kulhoon. Sekoita pakastamisen aikana muutaman tunnin välein, 3-4 kertaa. 

Ensimmäinen satsi nautittiin timjamilla ja suklaakeksillä höystettynä.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Ikuinen intohimo hyvään ruokaan, uusiin makuelämyksiin - eli kokkaamiseen ja leipomiseen. Tavoitteena stressittömämpi elämä ja valmiimpi koti, vähemmän huonoa omaatuntoa, enemmän nautintoa. Kaksi pientä lasta, kaksi vähän vanhempaa koiraa.