Minä vietin pääosan juhannuksesta keittiössä. Juhannuspäivänä kokoonnuimme mökille koko perheen voimin, ja ruokalistalla oli mm. ranskalaista kalakeittoa, itse leivottua siemenleipää, mansikkaleivoksia, sitruunalakritsipavlovaa, mansikkaraparperijäätelöä ja grilliherkkuja - tottakai. Juhannus päätettiin sunnuntaina yhteisillä kakkukahveilla ja sinne olin edellisenä päivänä leiponut Lidlin mansikkakakun reseptiä mukaillen leiponut popcorn-pohjaisen hyydykekakun. Se sai suurta huomiota osakseen, ja katosi kakkulautasilta alle aikayksikön. 

Tämä kakku on erittäin helppo valmistaa, ja se on parasta edellisenä päivänä tehtynä, eli hyydytys yön yli jääkaapissa on paikallaan. Oma kakkuni on tehty 20 cm irtopohjavuokaan.

Pohja

n.6dl valmiita popcorneja (itse käytin micropopcorneja, joista jäi vielä korttipelien seuraksi ylimääräisiä, kun pussillisin näitä poksauttelin)

1 levy /145g) valkosuklaata

50g voita

Sulata valkosuklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä, ja lisää popcornit suklaavoiseoksen sekaan varovasti nostellen. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, ja painele suklaapopcornmassa varovasti vuoan pohjalle. Itse visioin, että tekisin tämän kakun ensi viikonloppuna muuten samanlaisena, mutta vaihtaisin popcornit hasselpähkinöiksi ja suklaan tumman- ja maitosuklaan sekoitukseksi, ja laittaisin suklaata tätä kakkua runsaammin, jotta se sitoisi pähkinät hyväksi pohjaksi.

 

Täyte

4 liivatelehteä

tippa mansikkamehua

n.200g mansikoita

1 prk (laktoositonta) mascarponea

2 dl (laktoositonta) kermaa

Laita liivatelehdet kylmään veteen ja anna pehmentyä viitisen minuuttia (tai pohjan valmistumisen ajan). Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan mascarpone ja mansikanpalat ja sekoita vaahto tasaiseksi. Halutessasi tasaisen vaaleanpunaisen massan, voit murskata mansikat sauvasekoittimella ennen vaahtoon lisäämistä. Kiehauta tippa mansikkamehua ja liuota liivatteet sekaan. Muista puristaa liivatteet kuiviksi ennen niiden keittämistä. Valuta hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana kerma-mascarponeseoksen joukkoon.  Laita täyte tasaisesti pohjan päälle. Peitä foliolla tai tuorekelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa, mielellään yön yli.

Seuraavana päivänä, irroita kakku varovasti vuoasta, ja koristele esimerkiksi tuoreilla mansikoilla ja mintun lehdillä - tai haluamillasi koristeilla. 

Kakku ylhäältä päin kuvattuna koristelun jälkeen.

Tässä vielä pari kuvaa tarkemmin tuosta popparipohjasta:



Aurinkoisia kesäpäiviä!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Ikuinen intohimo hyvään ruokaan, uusiin makuelämyksiin - eli kokkaamiseen ja leipomiseen. Tavoitteena stressittömämpi elämä ja valmiimpi koti, vähemmän huonoa omaatuntoa, enemmän nautintoa. Kaksi pientä lasta, kaksi vähän vanhempaa koiraa.