Meillä rakastetaan jauhelihapihvejä! Niinkin paljon, että välillä voisi vaikka vaihtelu virkistää ;) Siksipä lähdin rohkeasti tekemään vaihteeksi jauhelihapihvejä kanan jauhelihasta. Kanajauhelihataikina maustettiin reilulla määrällä yrttejä, sillä ne sopivat kanan makuun täydellisesti. Ensi kerralla taidan kokeilumielessä raastaa joukkoon vielä pikkuisen sitruunan kuorta. Uunibataatit olivat ihana lisuke kanapihvien kanssa.

Yrttiset kanajauhelihapihvit (n. 10 kpl)

800g kanajauhelihaa
1 kananmuna
1,5 tl suolaa
mustapippuria
1-2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
0,5-1 tl kuivattua oreganoa

Uunibataatit

1 iso bataatti kahdelle syöjälle
oliiviöljyä
suolaa
chilihiutaleita

Valmistele ensin uunibataatit. Kuori bataatti ja leikkaa se viipaleiksi. Isoimmat viipaleet voit leikata vielä puoliksi. Laita viipaleet uunivuokaan ja pirskottele päälle hiukan oliiviöljyä. Mausta bataatit runsaalla suolalla ja chilihiutaleilla. Esikypsennä bataatteja uunissa 225 asteessa n. 10 minuuttia ennen kanajauhelihapihvien paistoa.

Laita kanajauheliha kulhoon. Lisää joukkoon kananmuna ja mausteet. Hienonna timjami ja lisää myös se jauhelihaseokseen ja sekoita hyvin. Voit paistaa pannulla ihan pienen nokareen taikinaa tarkistaaksesi, onko taikinassa tarpeeksi mausteita omaan makuusi. Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia pihvejä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pihvejä uunissa 225 asteessa n. 20 min, kunnes pihvit ovat kypsiä. Pidä tämä aika myös bataatteja vielä uunissa. Tarjoile uunibataattien ja salaatin kanssa.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat