Suklaan ystävät hei! Tässä tulee helppo, herkullinen ja nopea suklaapiirakan ohje. Piirakan pinnalla olevat pretzelit tuo mutakakkumaiseen piirakkaan ihanaa rapeutta. Makean piirakan ja suolaisen pretzelin combo on herkullinen. Piirakka syntyy pienellä vaivalla ja ainekset löytyvät melkein aina kaapista. Tämän piirakan leipomisen jälkeen meillä täytynee olla jatkossa jemmassa yksi pussi pretzeleitä, sillä piirakka sai sen verran suosioita, että sitä leivottiin heti seuraavana päivänä uudestaan. Ohje on peräisin Emman makea Joulu -kirjasta.

Pretzel-suklaapiirakka

150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
n. 30 kpl minipretzeliä

Lisäksi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 24 cm piirakkavuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Sekoita sulatettu voi, sokeri ja kananmunat keskenään. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kaakaojauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe. LIsää jauhoseos taikinaan siivilän läpi ja sekoita vain sen verran kuunnes taikina on tasainen.

Kaada taikina vuokaan ja levitä se tasaiseksi. Asettele pretzelit pinnalle. Paista uunin keskitasossa noin 15-20 minuuttia. Piirakka saa jäädä hieman taikinaiseksi. Nauti piirakka hiukan jäähtyneenä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat