Kesällä salaatit maistuvat lisukkeina paremmin kuin hyvin ja erilaisia variaatioita perussalaateista on kiva kokeilla. Grillatut nektariinit ovat yksi suosikkini kesäiseen salaattiin. Sain yllätyksenä Brunssikirjan, jonka pelkkkä vaaleanpunasävyinen kansi on syötävän herkullisen näköinen! Kirjassa on monta houkuttelevaa ohjetta ja ensimmäisenä testiin pääsi halloumi-mustikkasalaatti.

Tämä salaatti on suolainen ja makea yhtäaikaa ja salaattiin tulevat saksanpähkinät tuovat salaattiin kivaa rouskutettavaa. Kirjassa vinkataan myös tämän salaatin muunneltavuudesta ja muutamasta muusta hyvästä makuparista, kuten mansikka ja vuohenjuusto, nektariini ja feta sekä viikuna ja homejuusto. Kaikkihan näistä on testattava, kunhan ensin tältä halloumi-mustikkaversiolta maltetaan :)

Halloumi-mustikkasalaatti lisukkeeksi neljälle

200 g halloumia
n. 2 ruukullista erilaisia salaatteja
1/2 punasipuli tai 1 -2 kesäsipulia varsineen
1/2 nippua minttua
125 g pensasmustikoita tai tuoreita mustikoita
kourallinen saksanpähkinöitä
3 rkl oliiviöljyä
1 1/2 rkl balsamicoa
suolaa
mustapippuria

Viipaloi halloumi ja grilllaa tai paista juusto kauniin ruskeaksi. Hienonna punasipuli tai kesäsipulit varsineen. Hienonna myös minttu. Paahda saksanpähkinöitä kuivalla pannulla hetki ja anna pähkiköiden jäähtyä. Revi salaatit tarjoiluastialle ja sekoita mustikat, sipuli, minttu ja pähkinät salaattisekoituksen joukkoon. Leikkaa paistetut halloumit hiukan pienemmiksi kuutioiksi ja lisää ne vielä salaattiin. Sekoita oliiviöljy ja balsamico keskenään ja mausta se suolalla. Lisää kastike salaattiin ja rouhi päälle vielä vähän mustapippuria. Valmista tuli, sitten nauttimaan!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat