Suolainen, juustoinen piirakka ja raikas kreikkalainen salaatti. Kyllä kiitos, kuulostaa juuri täydelliselle combolle ja sitä se kyllä olikin. Tämä salaatilla koristeltu piirakka hurmaa vieraat suolaisessa tarjoilupöydässä. Kreikkalainen salaattipiirakka on hyvin kaunis tarjottava ja se on koukuttavan herkullista. Meillä kakku hävisi pöydästä viimeistä murua myöden!

Kreikkalainen salaattipiirakka

Pohja
200 g digestivekeksejä
125 g voita

Täyte
200 g fetajuustoa
3 isoa kananmunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g riottaa
3 rkl ruohosipulia silputtuna
1 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1/2 tl kuivattua chiliä

Salaatti
1 kesäsipuli varsineen
1 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria myllystä
250 g kirsikkatomaatteja
2 dl oliiveja
1/2 kurkku
3/4 dl oliiviöljyä
3 rkl pinjansiemeniä
1/2 dl oreganonlehtiä

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø n. 20 cm). Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskeneään ja painele seos vuokaan. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Murustele feta pienemmiksi paloiksi. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita tuorejuusto ja ricotta kananmunien kanssa. Lisää reilu puolet fetajuustosta seokseen ja lisää sinne myös hienonnettu ruohosipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi chilillä. Sekoita ja kaada seos keksipohjan päälle vuokaan. Paista piirakkaa 175 -asteisessa uunissa noin 40 min tai kunnes kakku on lähes kokonaan jähmettynyt. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä piirakka kelmulla ja nosta se jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi tai yön yli.

Tee viimeiseksi salaatti. Hienonna kesäsipuli varsineen ja sekoita se kulhossa etikan, suolan, sokerin ja pippurin kanssa Puolita tomaatit ja oliivit ja kuutioi kurkku. Lisää kasvikset ja öljy sipulin joukkoon. Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti kokoajan sekoitellen. Lusikoi salaatti piirakan päälle juuri ennen tarjoilua. Viimeisetele kakku pinjansiemenillä, oreganolla ja lopuilla fetamuruilla ja nauti!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat