Sitrushedelmien sesonki alkaa olemaan parhaimmillaan, ihanaa! Olen aikaisemmin tehnyt sitrushedelmistä mm. tätä aivan ihanaa veriappelsiini-fetasalaattia. Makeat sitrushedelmät ja suolainen juusto toimivat hyvin yhteen ja sen huomasi taas tässäkin uudessa salaatissa! Tämä salaatti on tosiaan yhtäaikaa raikas ja ihanan suolainen ja hyvän maun lisäksi erittäin kaunis tarjottava. Ohje on peräisin K-ruoka reseptipankista.

Appelsiini-halloumisalaatti 4lle

250 g halloumijuustoa
2 appelsiinia
erilaisia salaatteja, kuten tammenlehvä, lollo rosso, lehtikaalia
1/2rs (à 500 g) tummia, kivettömiä viinirypäleitä
1/2 kurkkua
250 g kirsikkatomaatteja
1 pieni punasipuli
n. 1 dl granaattiomenan siemeniä
n. 1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna
vajaa 1/2 dl pinjansiemeniä paahdettuna

Kastikkeeksi:
balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
suolaa

Viipaloi halloumijuusto, kuivaa palat talouspaperiin ja paahda juustot kuivalla, pinnoitetulla pannulla kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. Kuori appelsiinit kalvottomaksi veitsen avulla ja leikkaa ne viipaleiksi.  Halkaise seuraavaksi viinirypäleet ja kirsikkatomaatit, viipaloi kurkku. Leikkaa kuorittu sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Irrota granaattiomenasta siemenet.

Paloittele paistettu juusto ja kokoa salaatti laakealle tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle pinjansiemenet. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja viimeistele salaatti kastikkeella. Ja sitten nauttimaan tästä herkullisesta salaatista!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat