Minä olen vannoutunut Aurajuuston ystävä. Facebook on aktiivisesti työntänyt news feedilleni Valion suunnittelemaa Auraburgereiden ohjetta ja vihdoin kesälomalla tätä herkkua tuli testattua. Sanotaan, että reseptin luettuani vesi herahti kielelleni, mutta mietin myös onkohan burgeri ehkä vähän kuiva näin, ilman mitään sen kummoisempia kastikkeita? Epäilykseni paljastuivat vääriksi, burgeri oli erittäin mehevä ja herkullinen. Maustamattoman tuorejuuston kermainen maku sopi todella loistavasti kirpeän, marinoidun punasipulin kaveriksi. Ja jos tykkää Aurasta, ei voi olla tykkäämättä näistä burgereista!

Auraburgerit 4lle

Marinoitu punasipuli
1 iso punasipuli
3 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 dl punaviinietikkaa
1 dl rypsiöljyä
mustapippuria myllystä

Aloita projekti marinoiduista sipuleista, sillä niiden täytyy ehtiä hetki maustumaan ennen ruokailua. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kuumenna kattilassa muut aineet kiehuvaksi ja lisää sipulit joukkoon. Anna jäähtyä ja maustua vähintään 2 tuntia.

Pihvit
400 g jauhelihaa
suolaa
maustepippuria
mustapippuria myllystä
1 lihaliemikuutio raastettuna
1 kananmuna

Riko kananmuna jauhelihan sekaan ja sekoita huolellisesti. Raasta joukkoon lihaliemikuutio ja mausta taikina mauste- ja mustapippurilla ja tarvittaessa lisää vielä ripaus suolaa. Muista tarkistaa jauhelihataikinan maku. Muotoile taikinasta neljä samankokoista pihviä.

Lisukkeet
1 pkt amerikanpekonia
1/2 pkt Aura juustoa
rapeaa lehtisalaattia
2-3 tomaattia
2-3 maustekurkkua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 kpl hampurilaissämpylöitä

Loput valmistelut:
Paista pekonit kypsiksi uunipellillä paketin ohjeen mukaan. Ota valmiit pekonit uunista ja laita ne talouspaperin päälle valumaan. Laita grilli kuumenemaan. Valmistele sillä välin kasvikset: revi salaatti ja pilko tomaatit sekä maustekurkut. Grillaa pihvit ja kun ne ovat lähes kypsiä, lisää pihvien päälle reilu siivu aurajuustoa. Lämmitä myös halkaistut burgerisämpylät grillissä. Levitä molemmille sämpyläpuoliskoille maustamatonta tuorejuustoa ja täytä burgerit kasviksilla, marinoidulla sipulilla, aurajuustoisella pihvillä ja pekonilla. Nautiskele ihanasta burgerielämyksestä heti!

thumb_P8025361_1024
thumb_P8025361_1024
thumb_P8025362_1024
thumb_P8025362_1024
thumb_P8025363_1024
thumb_P8025363_1024
thumb_P8025364_1024
thumb_P8025364_1024
thumb_P8025366_1024
thumb_P8025366_1024
thumb_P8025369_1024
thumb_P8025369_1024
thumb_P8025370_1024
thumb_P8025370_1024
thumb_P8025371_1024
thumb_P8025371_1024
thumb_P8025372_1024
thumb_P8025372_1024
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat