Muutamia kertoja on käynyt niin, että perheen teini on saanut koulusta kotitalouden läksyjä ja on toivottu että kotona leivottaisiin jotain, mitä ei ole ennen tehnyt. Yleensä me sorrutaan makeisiin leivonaisiin, mutta nyt tulikin mieleen kuningasidea! Kaikki meillä tykkää tietenkin tuoreesta, itsetehdystä leivästä, joten leivotaankin joku ihana leipä! Siemeniä sisältävä leipä kuuluu suosikkeihini ja ohje auringonkukkaleipään löytyi Valion sivuilta. Herkulliset leivät tuo poika pyöräytti! Toinen leivistä vietiin tuliaisiksi ystäväperheelle, tällaiset itsetehdyt tuliaiset onkin aina mielestäni ihan parhaita!

Auringonkukkaleipä 2 leipää

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 dl hunajaa
1 ½ dl auringonkukansiemeniä
12 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Liuota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon auringinkukansiemenet. Sekoita joukkoon myös jauhot ja vielä lopuksi pehmeä voi. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta kaksi leipää. Kohota niitä hyvin liinan alla, noin 30 min. Leikkaa leipien pintaan ristiviillot. Ripottele hiukan jauhoja päälle. Paista uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 25 min, kunnes leipä on saanut ihanan rapean pinnan.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat