Kirjoitukset avainsanalla jäätelö

Hups! Arki on imaissut mennessään ja blogi on elellyt täällä kaikessa hiljaisuudessaan. Loman jälkeen tuntuu, että arki-iltaan ei sitten mahdu mitään extraa arkirutiinien lisäksi. Ehkä tämä tästä pikkuhiljaa tasoittuu. Mutta hei, vielä on mustikoita metsässä ja kauppojen hyllyillä. Ja ainakin pakastealtaissa :) Nautitaan viimeisistä kesäpäivistä mustikka-jogurttijäätelön merkeissä. Ohje on peräisin kesän Maku -lehdestä.

Mustikka-jogurttijäätelöpuikot (8 kpl)

1 banaani
3 dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl limenmehua
2 rkl juoksevaa hunajaa
200 g mustikoita
1 rkl sokeria

Kuori ja soseuta banaani. Sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti, limenmehu ja hunaja. Soseuta mustikat ja mausta sokerilla. Sokerin voit halutessasi jättää myös pois. Lusikoi jogurttiseosta ja mustikkaa kerroksittain mehujäämuotteihin, niin että jogurttikerrokset ovat hiukan paksumpia kuin mustikkakerrokset. Kun muotit ovat täynnä, sekoita massaa kevyesti, jotta kerrokset sekoittuvat marmorimaisesti. Jäädytä jäätelöä pakastimessa vähintään 3 tuntia.

Vinkki! Älkää tehkö niinkuin me, kun ostimme mehujäämuotit kaupan alelaarista. Kannattaa tosiaankin hankkia sellaiset, joista saa otettua aina yhden mehujään kerrallaan. Tästä neljän kompleksista oli hiukan hankala sulatella puikkoja irti yksitellen.

thumb_P8025355_1024
thumb_P8025355_1024
thumb_P8025356_1024
thumb_P8025356_1024
thumb_P8025358_1024
thumb_P8025358_1024
thumb_P8025359_1024
thumb_P8025359_1024
thumb_P8035376_1024
thumb_P8035376_1024

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kevät on tullut kohinalla ja jäätelökausi alkaa olemaan parhaimmillaan! Se tarkoittanee myös jäätelön valmistusta :) Lakujäätelö on yksi suosikeistani ja ilokseni tämän hetken lempikeittokirjastani (Katukeittiö - parempaa roskaruokaa) löytyykin loistava jäätelöpohjan ohje, sekä kuinka jätskipohjasta syntyy herkullinen lakujäätelö.

Lakujäätelö

6 dl kermaa
1 prk kondensoitua maitoa

Lakritsakastike
100 g raastettua pehmeää lakritsaa
2 dl kermaa
1 vaniljatanko
1-2 tl lakritsajauhetta

Valmista ensin lakritsakastike. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon vaniljatanko. Raasta joukkoon 100 g lakritsaa  ja hämmennä seosta kunnes lakritsa on sulanut kerman joukkoon. Meidän mielestä kastike kaipasi vielä hiukan lisää lakritsamaista makua, joten lisäsimme kastikkeeseen pari teelusikallista lakritsajauhetta. Kannattaa maistaa kastiketta ja miettiä kaipaako itse lisää lakun makua ja sen mukaan lisäillä lakritsajauhetta. Poista kastikkeesta vaniljatanko ja säästä se.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet talteen. Sekoita siemenet kondensoidun maidon joukkoon. Sekoita vaniljalla maustettu kondensoitu maito ja kermavaahto keskenään niin että massa on tasaisesti sekoittunut. Laita jäätelömassa 1,5 litran vuokaan. Annostele lakukastiketta jäätelömassan joukkoon ja tee lusikalla pyörteitä. Lakukastikkeen ei ole tarkoitus sekoittua massaan tasaisesti, vaan hauskoina noroina. Kelmuta vuoka ja pakasta yön yli.

Jäätelö on valmis tarjottavaksi seuraavana päivänä. Vadelma ja lakritsahan ovat täydelliset kaverit toisilleen, joten me tarjosimme lakujätskiä vaaleanpunaisten marenkien ja vadelmien kera. Aurinkoisia lakujätskihetkiä!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat