Kirjoitukset avainsanalla Joulu

Joulu on ehdottomasti vuoden paras juhla! Meillä koko perhe rakastaa joulua ja jouluun halutaan panostaa niin ruuissa kuin kodin koristelussa ja joulufiiliksen luomisessakin. On ihana kerääntyä oman ja miehen perheen kanssa yhteen ja nauttia joulun herkuista saman pöydän ääressä. Iloa meidän jouluun tuo myös tietenkin ihana joulukuusi ja meidän oma "taikametsä", eli pöytäkoriste, joka rakennetaan ruokapöytään joka vuosi. Tältä näytti meidän joulu 2018.

Jouluaatto vanhemmillani:

Joulupäivänä nautiskeltiin kahdestaan:

Tapaninpäivänä perhe kokoontui meille herkuttelemaan:

'

Ihana joulu 2018!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaupan karkkihyllyillä meitä tuli vastaan piparilla maustettu valkosuklaa. Kuulostaa aika kivalta joulun leipomisia ajatellen. Tästä syntyi idea karpaloiseen pipari-valkosuklaajuustokakkuun, joka on kuin tehty joulun jälkiruokapöytään. Kakku kannattaa leipoa päivää ennen tarjoilua, jotta se ehtii tekeytymään yön yli jääkaapissa. Tämä helpottaa aaton ruokakiireissä, kun jälkiruokakakku on vain koristelua vaille valmiina jääkaapissa odottamassa.

Pohja
175 g Bastogne keksejä
80 g voita sulatettuna
1/2 dl karpalohilloa

Täyte
200 g Pandan pipari-valkosuklaata
400 g huoneenlämpöistä maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa yli 20%)
2 munaa
150 g huoneenlämpöistä ranskankermaa

Koristelu
5-6 tl karpalohilloa
karpaloita
kanelitankoja
tähtianiksia
nonparelleja

Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneessa  tai käsin ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuuan pohjalle. Painele keksimuru vuuan pohjalle. Levitä pohjan päälle kerros karpalohilloa. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Sulata pipari-valkosuklaa vesihauteessa ja anna sen hiukan jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto pehmeäksi ja lisää joukkoon munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen ranskankerma ja sulatettu pipari- valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Lusikoi täytteen päälle muutama teelusikallinen karpalohilloa ja marmoroi kakun pinta nuolijalla.

Paista kakku 150 asteisen uunin keskitasolla 40-45 min kunnes kakku on reunoilta hyytynyt, mutta keskeltä vielä hieman kostea. Avaa uunin luukku hetkeksi ja laita se sitten takaisin kiinni. Sammuta uunista virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä tunnin verran. Jäähdäytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sitten tekeytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli. Koristele kakku ennen tarjoilua karpaloilla, kanelitangoilla, tähtianiksilla ja nonparelleilla. 

Vinkki! Voit vaihtaa pohjan keksit myös piparkakkuihin, jos kaipaat kakkuun entistä enemmän jouluisia makuja. Koristele kakku silloin vaikka karpaloilla ja piparimurulla.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Aperol Spritz on yksi suosikkijuomistani ja en varmasti ole ainoa joka näin ajattelee! Jos pidät Aperol Spritzistä ja olet glögin ystävä, voisin ajatella, että tulet rakastamaan tätä Aperol -glögiä. Ensi ajatus oli, että mitenhän Aperol mahtaa taipua joulun makuiseksi juomaksi, mutta tulimme huomaamaan, että vallan täydellisesti! Vaikka Aperol ei kuuluisikaan suosikkeihisi, niin tälle juomalle tulee täältä suunnasta erittäin iso suositus. Tämän vuoden ehdoton jouluglögihitti on löytynyt! Ohje tuli vastaan Me Naiset -lehdestä.

Aperol-glögi 4 annosta

2 appelsiinia
4 dl Aperolia
4 dl puolikuivaa valkoviiniä, esim. Riesling
1 pss Santa Maria glögimausteita

Purista yhden appelsiinin mehu, leikkaa toinen appelsiini renkaiksi. Mittaa kattilaan viini ja Aperol. Lisää joukkooon appelsiinimehu sekä glögimausteet. Kuumenna juomaa miedolla lämmöllä hitaasti välillä sekoittaen, jotta glöimausteet ehtivät masutaa juoman. Me pidimme juomaa liedellä n. 30 minuttia. Glögi on valmista 20-30 min lämmityksen jälkeen ja kun se on höyryävän kuumaa. Kaada juoma kuppeihin, koristele appelsiininrenkailla ja nauti!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Meillä rakastetaan Joulua! Joulun eteen nähdään paljon vaivaa, suunnitellaan, panostetaan ja sitten nautitaan täysillä! Joulua odotetaan joka vuosi kovasti ja aina se sujahtaa nopeasti ohi. Mutta niin se vaan on, hyvässä seurassa aika menee nopeaan. Tältä näytti meidän ihana Joulu 2017.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat