Kirjoitukset avainsanalla Joulu

I H A N A  J O U L U  <3 Joulunaika on vaan niin parasta! On ihanaa täyttää koti joulukukilla ja erilaisilla  joulukoristeilla. Rakastan jouluvalmisteluja, vaikka niiden kanssa tuleekin aina kiire riippumatta vapaapäivien määrästä ennen aattoa ;)

Tänä vuonna kokoonnuimme aaton viettoon perheen kesken meille, mikä oli aivan ihanaa! Lopun joulun vietimme oman porukan kesken kotosalla kaikessa rauhassa syöden, ulkoillen, saunoen ja joulukuusta ihaillen.

Joulun ainoa "vika" on se, että oka vuosi se hurahtaa turhan nopeasti ohi. Onneksi aiomme nauttia joulutunnelmasta ihan täysillä vielä Loppiaiseen asti! Tältä näytti meidän JOULU 2019 <3

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tänä vuonna meidän joulupöydässä herkutellaan luumupavlovalla. Pavlovan täytteessä maistuu jouluinen luumuhillo ja pavlovan koristeet, eri erilaiset kauden hedelmät tuovat jälkiruokaan mukaan ihanasti raikkautta. Inspiraatio tähän jälkiruokaan tuli K-ruoka -sivustolta, mutta olemme tuunanneet ohjeen täytettä enemmän meidän maun mukaiseksi. Luumupavlova on taatusti näyttävä ja maistuva tarjottava joulupöytään! Tämä pavlova maistui erinomaiselta myös seuraavana päivänä, joten ei haittaa jos sitä vähän jouluillalliselta jääkin ;)

Luumupavlova

Marenki:
4 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl väkiviinaetikkaa
1 tl perunajauhoja

Täyte:
1 tlk (2 dl)  vispikermaa
1 prk mascarponea
4 rkl Dronningholm Tähtitorttu luumumarmeladia
1 tl vaniljasokeria

Koristeet:
3 tuoretta viikunaa
2-3 tummaa luumua
1 persimoni
4-5 kumkvattia
granaattiomenan siemeniä
paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä rouhittuna
pari oksaa tuoretta rosmariinia

Erottele keltuaiset ja valkuaiset ja laita valkuaiset isoon kulhoon. Valkuaisten joukkoon ei saa eksyä yhtään keltuaista, sillä jos näin käy, marenki ei onnistu. Vatkaa valkuaisten rakenne rikki. Lisää sokeri valkuaisten joukkoon vähitellen, koko ajan voimakkaasti sätkövatkaimella vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista, paksua ja jähmeää. Lisää lopuksi etikka ja perunajauhot ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä marenkivaahto kahden ympyrän (⌀ noin 20 cm) muotoon leivinpaperin päälle. Tee reunoista hieman keskustaa paksummat. Kuivata marenkia 100 asteisessa uunissa n. 2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki. Anna marengin jäähtyä. Marengin voi tehdä muutamiakin päiviä aikaisemmin valmiiksi, se säilyy hyvin kuivassa paikassa ihan huoneenlämmössä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mascarpone, luumumarmeladi ja vaniljasokeri.  Nosta ensimmäinen marenkipohja tarjoiluastialle ja levitä siihen puolet kerma-mascarponeseoksesta. Nosta toinen marenkipohja edellisen päälle ja levitä sille loppu kerma-mascarponeseos. Koristele pavlova pilkotuilla hedelmillä, granaattiomenansiemenillä sekä rosmariinin oksilla. Ripottele pinnalle lopuksi kuorittuja ja rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Joulu on ehdottomasti vuoden paras juhla! Meillä koko perhe rakastaa joulua ja jouluun halutaan panostaa niin ruuissa kuin kodin koristelussa ja joulufiiliksen luomisessakin. On ihana kerääntyä oman ja miehen perheen kanssa yhteen ja nauttia joulun herkuista saman pöydän ääressä. Iloa meidän jouluun tuo myös tietenkin ihana joulukuusi ja meidän oma "taikametsä", eli pöytäkoriste, joka rakennetaan ruokapöytään joka vuosi. Tältä näytti meidän joulu 2018.

Jouluaatto vanhemmillani:

Joulupäivänä nautiskeltiin kahdestaan:

Tapaninpäivänä perhe kokoontui meille herkuttelemaan:

'

Ihana joulu 2018!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupan karkkihyllyillä meitä tuli vastaan piparilla maustettu valkosuklaa. Kuulostaa aika kivalta joulun leipomisia ajatellen. Tästä syntyi idea karpaloiseen pipari-valkosuklaajuustokakkuun, joka on kuin tehty joulun jälkiruokapöytään. Kakku kannattaa leipoa päivää ennen tarjoilua, jotta se ehtii tekeytymään yön yli jääkaapissa. Tämä helpottaa aaton ruokakiireissä, kun jälkiruokakakku on vain koristelua vaille valmiina jääkaapissa odottamassa.

Pohja
175 g Bastogne keksejä
80 g voita sulatettuna
1/2 dl karpalohilloa

Täyte
200 g Pandan pipari-valkosuklaata
400 g huoneenlämpöistä maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa yli 20%)
2 munaa
150 g huoneenlämpöistä ranskankermaa

Koristelu
5-6 tl karpalohilloa
karpaloita
kanelitankoja
tähtianiksia
nonparelleja

Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneessa  tai käsin ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuuan pohjalle. Painele keksimuru vuuan pohjalle. Levitä pohjan päälle kerros karpalohilloa. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Sulata pipari-valkosuklaa vesihauteessa ja anna sen hiukan jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto pehmeäksi ja lisää joukkoon munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen ranskankerma ja sulatettu pipari- valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Lusikoi täytteen päälle muutama teelusikallinen karpalohilloa ja marmoroi kakun pinta nuolijalla.

Paista kakku 150 asteisen uunin keskitasolla 40-45 min kunnes kakku on reunoilta hyytynyt, mutta keskeltä vielä hieman kostea. Avaa uunin luukku hetkeksi ja laita se sitten takaisin kiinni. Sammuta uunista virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä vielä tunnin verran. Jäähdäytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sitten tekeytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli. Koristele kakku ennen tarjoilua karpaloilla, kanelitangoilla, tähtianiksilla ja nonparelleilla. 

Vinkki! Voit vaihtaa pohjan keksit myös piparkakkuihin, jos kaipaat kakkuun entistä enemmän jouluisia makuja. Koristele kakku silloin vaikka karpaloilla ja piparimurulla.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat

Instagram