Kirjoitukset avainsanalla herkkuja

Koko viikonlopun kestäneet synttärijuhlat huipentuivat kun parhaat kaverit saapuivat kaverisynttäreille. Iltapäivä tuntui sankarin mielestä kuluvan aika hitaasti, ennen kuin saatiin juhlat käyntiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarjoilun pääpaino oli Angry Birds pizzoissa ja jätskibuffassa. Idea Angry Birds pizzoista on kopioitu siskoni ystävältä, jonka upeita tuotoksia käytimme malleina. Iso kiitos siihen suuntaan loistavasta ideasta. Pizzat onnistuivat hyvin ja ne maistuivat vieraille, täydellistä!

Pizzoihin tuli täytteiksi lasten suosikkeja, kinkkua ja ananasta, sekä pepperonimakkaraa. Silmät tehtiin mozzarellajuustosta sekä mustista oliiveista, kulmakarvat chilipalosta ja oliiveista, nokat cheddar -juustosta. Enjoy!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pizzan paiston kanssa sai olla tarkkana, ettei mozzarellasilmät ja cheddarnokka sula liikaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jälkiruokana oli aina toimiva jätskibuffa. Jokainen saa koota haluamansa kokoisen annoksen mieluisilla lisukkeilla. Hyvä jälkkäri raskaiden pizzojen jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt on juhlat juhlittu ja koko viikonloppu meni herkutellessa! Tervetuloa vaan terveellisempi elämä ;)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Micken poikanen täytti heti vuoden alussa jo 11 ja se luonnollisestikin tarkoittaa synttärikutsuja! Ensin vuorossa oli sukulaisia ja ystäviä, seuraavana päivänä paikalle kutsuttiin luokkakavereita. Synttäreiden tiimoilta tuli leivottua yhtä sun toista kivaa ja kaikki ei mahdukaan yhteen postaukseen. Tässä ensimmäinen osa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaipaan välillä tilanteita, johon voisi tehdä voileipäkakkuja! Vuosi sitten sain tehtailla kaksi kakkua kummityttöni syntymäpäiville ja tietysti nämäkin synttärijuhlat piti hyödyntää - me tarjotaan voileipäkakkua! Päädyimme tällä kertaa lihaversioon. Tämä ohje on tullut "sukuperintönä" isältäni, isuksin kanssa on tehty voileipäkakkuja fiiliksen mukaan -tyylillä aikoinaan rippijuhliimme, lakkiaisiimme ja muille merkkipäiville.

Kakku koostuu tummasta hapanleivästä ja kaura-pellava paahtoleivästä. Kakusta ei tule liian hapan, kun sekaan laittaa myös vaaleaa leipää. Kinkkutäytteeseen tulee savukinkkua, sulatejuustoa ja loraus maitoa, jotka sekoitetaan tehosekoittimella tasaiseksi, sileäksi massaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kakku kannattaa rakentaa suoraan tarjoiluastialle. Se kostutetaan vahvalla lihaliemellä ja täytetään. Meidän kakun koko oli 6 palaa leipää yhteen kerrokseen. Leivistä kannattaa leikata kaikki muut reunat, paitsi kakun ulkoreunat pois. Vaalealle leivälle menee kinkkutäyte, purjosilppua ja hiukan mustapippuria.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toiseen kerrokseen tumman leivän päälle menee lihaliemellä notkistettua maksamakkaraa, suolakurkkusilppua ja paprikajauhetta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Molemmista täytteistä tehdään pari kerrosta ja päälimmäiseksi jää vaalea leipä. Muista kostuttaa joka kerros huolellisesti, ettei kakusta tule kuiva. Tähän kakkuun meni sellainen 7-8 dl lihalientä. Valmis kakku kääritään tiukasti voipaperiin ja laitetaan jääkaappin vetäytymään yön yli. Kakun päälle kannattaa laittaa paino, jotta kakusta tulee tiivis. Itse laitoin leikkuulaudan kakun päälle ja kaksi maitopurkkia painoksi.

Seuraavana päivänä kakku leikataan reunoiltaan tasaiseksi ja koristellaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kakku päällystetään maidolla notkistetulla tuorejuustolla. Tähän kakkuun laitoin maustamatonta tuorejuustoa, mutta esim. ruohosipulituorejuusto toimii tosi hyvin. Koristeena käytettiin meetvurstirullia, kirsikkatomaatteja ja persiljasilppua. Kakku onnistui tällä kertaa oikein hyvin, kosteusaste oli hyvä ja maut kohdillaan. Se myös maistui hyvin vieraille :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Makeiden tarjoilujen tähti oli sankarin toivoma Brita -kakku. Kakkupohja tehtiin Valion ohjeella, täyte toiveiden mukaan: mansikkamurskaa, banaaninviipaleita, sekä kermavaahto - kuningatar rahka - seos. Kakku valmistuu aika nopeasti ja se on todella helppo kasata - kakku puoliksi (miehiseen tyyliin tarkasti mittaamalla :) ), täyte toiselle puolikkaalle ja toinen puolikas päälle kanneksi. Erikoiskoristeluja ei enää tarvita kauniin kakun päälle. Helppoa ja niin hyvää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seuraavassa postauksessa kakun kanssa kuvassakin näkyvät hauskat muffinssit ja cheddar-saksanpähkinäpiirakka.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ihanaakin ihanampi Joulu takana. Tältä näytti meidän Joulu ja Jouluherkut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

lahjat_660

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joulu oli kaikin puolin tunnelmallinen, hauska, lahjarikas (olin ollut tosi kiltti) ja erittäin maistuva. Miten se taas menikin niin nopeasti? Ehkä vielä tänään vähän rääppiäisiä kaapista :)
Kiitos vielä kaikille paikalla olleille ruuista, keittiöavusta ja upean tunnelman luomisesta. Sekä tietysti ihanista lahjoista!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat