Kirjoitukset avainsanalla jälkiruoka

Valkosuklaa rocky road on makean ystävän unelma! Tämä jälkiruoka valmistuu helposti, mutta vaatii hiukan jähmettymisaikaa ennen kuin rocky road on valmis tarjoiltavaksi. Vaikka jälkkäri on tuhti, suolaiset pähkinät ja hiukan kirpeät karpalot tuovat makealle valkosuklaalle kivaa vastapainoa ja tasapainottavat suklaan makeutta. Ja voi miten kaunis jälkiruoka tämä vaaleanpunaisen sävyinen herkku onkaan. Tästä tuli yksi meidän porukan uusi suosikki! Ohjeesta tulee leikkaustyylistä riippuen n. 24-30 palaa, tarjoiluun voi laskea n. 2 palaa per syöjä. Mutta ei hätää, rocky road säilyy jääkaapissa useamman päivän, JOS sitä sattuu jäämään jäljelle :)

Valkosuklaa rocky road

450 g valkoista suklaata
n. 3 dl pieniä tai pieneksi pilkottuja vaahtokarkkeja
2 dl paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä
4 kpl kaurakeksejä
75 g kuivattuja karpaloita
vaaleanpunaisia tai viininpunaisia nonparelleja / koristerakeita

Paloittele suklaa teflon pintaiseen kattilaan ja sulata suklaa miedolla lämmöllä tasaiseksi massaksi. Ole tarkkana, ettei suklaa pääse kärähtämään. Nosta kattila liedeltä.

Leikkaa vaahtokarkit saksilla pieniksi palasiksi. Rouhi pähkinöitä ja keksejä hiukan pienemmiksi paloiksi. Säästä vaahtokarkkeja sekä karpaloita myös koristeiksi! Sekoita vaahtokarkit, pähkinät, keksit ja karpalot hiukan jäähtyneen suklaan joukkoon.

Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. 16 x 37 cm). Ripottele päälle koristeeksi loput karpalot ja vaahtokarkit sekä sirottele päälle vielä runsaasti nonparelleja / koristerakeita. Painele koristeet kiinni suklaaseen. Anna rocky roadin jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Leikkaa rocky road pieniksi neliöiksi ja asettele palat tarjoiluastialle. Nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirpeän herkullinen lakka, lakritsijauhe ja turkinpippuri. Mielenkiintoiselta kuulostava yhdistelmä. Lakka on yksi lempimarjoistani ja olen salmiakin sekä lakritsin ystävä, joten turkinpippurilla maustettu lakkavanukas kuulosti todella houkuttelevalta. Ja ehkä vähän jännältäkin, mitenhän maut sopisivat yhteen? Lakka ja turkinpippuri kyllä, mutta lakritsikin vielä? Lopputulos on herkullisen erilainen. Lakka ja turkinpippuri ovat todellakin hyvä combo ja raakalakritsijauhe vanukkaan pinnalla korostaa hyvää makuyhdistelmää. Ihanan helppo, maukas ja vähän erilainen, talvinen jälkiruoka! Ohje on peräisin K Ruoka -lehdestä.
 

Turkinpippurilla maustettu lakkavanukas (6-8 annosta)

2 dl vispikermaa
2 pkt Creme Bonjour lakkatuorejuustoa
2-3 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
1 rkl sitruunanmehua

Koristeluun:
1-2 dl sokeroituja lakkoja tai lakkahilloa
n. 1 dl Fazerin turkinpippurirouhetta
n. 1 rkl raakalakritsijauhetta, esim. Urtekram

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa lakkatuorejuustot ja sokerit kermavaahdon joukkoon. Kuumenna sitruunanmehu ja tilkka vettä (n. 1 rkl) kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan sitruunanmehuun. Anna jäähtyä hetki ja lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustomassaan kokoajan sekoittaen. Jaa vanukasmassa pieniin annoskulhoihin tai juomalaseihin. Anna vanukkaiden hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai yön yli. Koristele vanukkaat ennen tarjoilua. Sirottele vanukkaiden pinnalle raakalakritsijauhetta, asettele seuraavaksi lakat tai lakkahillo ja viimeistele turkinpippurirouheella.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vietimme taannoin ystävämme kanssa sushi-iltaa ja mietimme mikä olisi kiva jälkkäri sushiaterian päätteeksi. Sisareni avustukslla päädyimme tutkimaan erilaisia jäädykevaihtoehtoja. Päädyimme lopulta valkosuklaa-limejäädykkseeseen, sillä makean suklaan ja kirpeän limen yhdistelmä kuulosti houkuttelevalta ja raikkaaltakin päätökseltä sushi-illalliselle. Jäädykkeet ovat helppoja ja siitä kivoja jälkkäreitä, sillä ne voi huoletta tehdä pakastimeen valmiiksi muutamaakin päivää ennen tarjoilua.

Vinkki! Jäädykkeelle voisi hyvin sopia marjojen lisäksi pieni loraus kinuskikastiketta. Testataan ensi kerralla :)

Valkosuklaa-limejäädyke

100 g valkosuklaata
1/2 dl limenmehua
1 tl limen kuorta raastettuna
1 vaniljatanko
1/2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
200 g creme fraichea

Koristeluun
Tuoreita marjoja

Paloittele suklaa ja sulata se teflon pintaisessa kattilassa meidolla lämmöllä kokoajan sekoittaen. Pese lime ja raasta pintakuori. Purista limestä mehu ja lisääse kattilaan suklaan joukkoon. Kuumenna tarvittaessa hiukan, niin että seoksesta tulee tasaista. Muista sekoitella, ettei suklaa pala! Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen kärjellä. Lisää siemenet ja sokeri suklaaseen ja sekoita.

Vaahdota kerma ja yhdistä se creme fraisheen. Lisää seos varovasti sekoittaen suklaamassaan. Nostele massa jäädykevuokaan tai pieniin jäädykevuokiin. Pakasta vähintään 4 tuntia tai yön yli. Kumoa jäädyke tarjoiluastialle ja anna sen temperoitua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua. Koristele jäädyke mielimarjoillasi.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

No tässä on jälkiruoka, joka on nopea valmistaa ja vie taatusti mennessään makeannälän. Liekitetyt banaanit taitaa olla vanha klassikko, jota me kuitenkin vasta hiljattain testasimme ensimmäistä kertaa. Annokseen voi kehitellä kaikenlaisia lisukkeita, kuten marjoja ja hedelmiä, kermavaahtoa, suklaata, jäätelöä, suklaakastiketta... mitä nyt milloinkin tekee mieli banaaniin yhdistellä. Itse pidän marjojen ja kermavaahdon yhdistelmästä, talon miesväki vannoo suklaan nimeen :)

Liekitetyt banaanit

1 banaani per syöjä
(Näistä muista määristä riittää max 4lle banaanille)
50 g voita
1/2 dl tummaa sokeria
loraus konjakkia
kermavaahtoa
mansikoita
lempisuklaatasi

Kuori ja halkaise banaanit pituussuunnassa. Laita voi sulamaan paistinpannulle, lisää sulaneen voin joukkoon sokeri ja anna sen hiukan karamellisoitua. Ole tarkkana ettei sokeri pala. Laita banaanit pannulle ja paista niitä moelmmin puolin miedolla lämmöllä. Kaada joukkoon loraus konjakkia ja anna sen imeytyä hetkinen. Ota pannu pois liedeltä ja liesituulettimen alta.  Ota pannu käteen ja sytytä konjakki sytkärillä niin että lieskat eivät osu esim. keittiön kaappeihin. Anna seoksen liekittyä loppuun. Asettele banaanit lautaselle ja lisää joukkoon nokare kermavaahtoa, mansikoita ja suklaapaloja. Nam, mitä herkkua!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat