Kirjoitukset avainsanalla inkivääri

Mikähän siinä on, että usein syödessä tulee puhuttua ruuasta :) Työpaikan lounaspöydässä kolleegani kertoi ihanasta salaatista, jota hän oli miehensä kanssa tehnyt ja jota tulee kuulemma helposti syötyä iso vadillinen kerralla. Salaatti oli saanut inspiraationsa ravintola Yes Yes Yesin menusta ja sitä kehuttiin vuolaasti, eikä syyttä! Itsehän rakastan parsakaalia, joka on tämän salaatin yksi pääraaka-aineista. Parsakaalin ja pinaatin tässä salaatissa maustaa upeasti chili, inkivääri ja sitruuna. Salaatti sopii loistavasti lisukkeeksi monelle, kuten grillatulle kanalle, lihalle ja lohelle.

Chilillä ja inkiväärillä maustettu pinaatti-parsakaalisalaatti (iso satsi kahdelle)

1 pkt (100g) babypinaattia
n. 1/2 parsakaali
1/2 chili
pieni pala inkivääriä
parmesanlastuja
sitruunanmehua
oliiviöljyä
suolaa tai yrttisuolaa

Huuhtele ja kuivaa pinaatti salaattilingossa. Laita pinaatti tarjoiluastialle. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi, poista mahdolliset siemenet. Kuori makusi mukainen pala inkivääriä ja suikaloi se ohuiksi siivuiksi. Lorauta oliiviöljyä pannulle ja kuullota parsakaalin nuppuja muutama minuutti. Lisää parsakaalit salaattiin. LIsää joukkoon chili ja inkivääri, sekä parmesanlastut. Mausta salaatti sitruunanmehulla ja suolalla. Lisää halutessasi vielä loraus oliiviöljyä. Tarjoile salaatti lisukkeena kanalle, kalalle tai lihalle.

Vinkki! Parsakaalin voi jättää myös kuulottamatta ja lisätä ihan sellaisenaan salaattiin. Kumpikin versio maistuu ainakin meille! Salaattia voi myös täydentää lehtikaalilla, se sopii myös erinomaisesti muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun yhdistää loheen limeä, inkivääriä, chiliä ja soijaa, ei kertakaikkiaan voi tulla kuin hyvää! Inspiraatio ja ohje tähän uuniloheen on saatu sisareltani ja sitä on hitusen muokattu meidän makuun. Tämä herkullinen lohi nousi kyllä suoraan uudeksi uunilohisuosiksi, mitkä maut! Ja hei, jos pidät korianterista, lisää sitä tähän ruokaan juuri ennen tarjoilua. Omassa suussani korianteri maistuu saippualle, mutta sisareni tokaisi, että se vaan kuuluu tähän ruokaan ;)

Lime-inkiväärilohi (4 annosta)

reilut 600g lohta
1 punainen chili
1 lime
inkivääriä
3/4 dl soijaa
seesaminsiemeniä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
kevätsipulia

Fileroi kalasta nahka pois tai pyydä lohi valmiiksi nahattomana kalatiskiltä. Levitä loraus oliiviöljyä vuuan pohjalle ja nosta kala uunivuokaan. Kaada kalan päälle soija ja mausta se suolalla ja pippurilla. Poista chilistä siemenet ja pilko se pieneksi. Kuori n. kahden peukalon kokoinen pala inkivääriä ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Leikka lime siivuiksi. Lisää chili, inkivääri ja limesiivut kalan päälle. Anna maustua n. 20-30 min. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia kunnes kala on juuri kypsää. Lisää kalan päälle vielä kevätsipuli ja tarjoa kala riisin ja salaatin kanssa.

Kommentit (2)

2/2 | 

Moi!

Hei hyvä kysymys, kiitos tästä, laitan tarkennuksen ohjeeseen! Kevätsipuli laitetaan juuri ennen tarjoilua kalan päälle. Toivottavasti pidätte tästä ruuasta :)
Annukka / Parempaa kuin ihan huonoo

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Arktinen apina - hauska nimi ja parasta juuri nyt! Tai no, oikealta nimeltään tämä herkkusmoothie on Arctic Monkey ja se löytyy ihanan Jungle Juice Barin listoilta. Jungle Juice Bar oli mukana työpaikallani järjestetyssä tapahtumassa ja saimme maistella heidän herkkusmoothieitaan.

Arktinen apina jäi mieleeni ehdottomasti parhaana. Tämä on mukaelma loistavasta ja reippaan kirpeästä smoothiesta. Määrät ovat suuntaa antavia, sillä smoothiet tuppaa valmistumaan fiiliksen mukaan :)

Arktinen apina kahdelle:

3-4 dl pakastemansikoita
1 dl pakastepuolukoita
Inkivääriä
1-2 banaania
n. 1-2 dl luomuomenamehua
n. 1 rkl hunajaa (ehkä hiukan vajaa) A

nna pakastemarjojen sulaa hetki (puolisen tuntia). Laita marjat blenderiin tai smoothiekoneeseen sopivaan pulloon, raasta joukkoon inkivääriä. (Määrä näkyy kuvasta, liika inkivääri tekee smoothiesta aika tujakan. Kuvan aineksista syntyy yhden hengen smoothie.) Pilko joukkoon banaani ja lorauta joukkoon hunaja sekä omenamehu. Sekoita blenderissä tai smoothiekoneessa tasaiseksi ja nauti heti. Tästä saa virtaa päivään!

IMG_0784
IMG_0784

IMG_0785
IMG_0785

IMG_0787
IMG_0787

IMG_0743
IMG_0743

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat