Kirjoitukset avainsanalla uusi vuosi

Näin taas yksi vuosi lähenee loppuaan, vastahan tämä vuosi 2018 alkoi! Vuoden päätteeksi on mukava istahtaa koneen ääreen ja tarkastella menneen vuoden tilastoja ja katsoa, miktä ovat olleet blogimme pidetyimmät ohjeet. Ja tietenkin ne omatkin suosikit vuoden kokkailuista tulee valittua. Omia suosikkeja olisin voinut listata helposti vielä vaikka ja kuinka monta lisää tuohon listaan, on siis ollut hyvä ruokavuosi :)

Vuoden päätteeksi on myös erinomainen aika kiittää kaikkia lukijoita ja kaikkia niitä, jotka ovat meidän ruokia kokkailleet. Se tuntuu vaan kerta toisensa jälkeen ihan supermahtavalta, kun joku kertoo kokanneensa jotain meidän blogin ohjeilla. Kiitos että seuraatte ja kokkailette <3 Näillä fiiliksillä kohti uutta vuotta!

Tässä vuoden 2018 pidetyimmät reseptimme:

1. Mokkapalakakku

2. Aperolglögi

3. Tapasmenu

4. Omar mokkapalamuffinssit

5. Parsaa, broccolinia ja fetajuustoa

Ja sitten vielä ne omat suosikit:

1. Granaattiomenakaritsa ja lehtikaali-fetapaistos

2. Veriappelsiini-fetasalaatti

3. Grillattu ruisleipä tilli-hernepestolla

4. Mansikka-mozzarellapasta

5. Valkosuklaa rocky road

Onnellista ja herkullista tulevaa vuotta 2019!
Annukka & Micke

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vuosi 2017 on ollut Parempaa kuin ihan huonoo -blogille jännittävä vuosi! Ikää blogille on kertynyt jo neljä vuotta ja tämä blogin neljäs vuosi toikin mukanaan uusia tuulia. Blogimme siirtyi elokuun lopussa Kodin Kuvalehden ruokablogiksi ja se oli meille tietenkin iso ja jännittävä juttu! Jännitti että mitenhän me pärjätään täällä suuressa blogimaailmassa! Vielä ollaan hengissä :)

Vuoden päätteeksi on hyvä aika kiittää kaikkia uusia lukijoita, rakkaita vakkarilukijoita sekä kaikkia jotka ovat meidän ruokia kokkailleet. Se tuntuu vaan kerta toisensa jälkeen supermahtavalta, kun joku kertoo kokanneensa jotain meidän blogin ohjeilla. Kokkaillaan taas kaikkea kivaa ensi vuonnakin!

Nämä ovat vuoden 2017 pidetyimmät ohjeet:

1. Lohi-granaattiomenacarpaccio
2. Lohi-parsa-kananmunavuoka
3. Kuusijäädyke
4. Basilikarisotto
5. Nopea kana-pestopasta

Omia suosikkeja vuoden 2017 kokkailuista oli edellisten lisäksi mm. myös nämä:

1. Täydellinen tomaattikastike - kastike joka tekee pizzasta vielä paremman, sopii myös spagettikastikkeen pohjaksi.
2. Grillatut kesäporkkanat - ihana, helppo ja kaunis lisuke kesäiselle grilliruualle.
3. Kesän maukkain tomaattisalaatti - siis niiiiiin herkullinen tomattisalaatti, toimii ympäri vuoden!
4. Baileys juustokakku - tämä kakku pääsi oikein yllättämään herkullisuudellaan, niin ihana!
5. Pirteän tulinen limekana - arjen pelastaja, ihanan maukas kanakastike joka syntyy nopeaan.

Upeaa ja herkullista Uutta Vuotta 2018!
Annukka & Micke

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Uuden Vuoden juhlat lähestyvät! Grillattu / paistettu liha on hyvä tarjottava, sillä se ei vaadi liikaa aikaa keittiössä hääräämiseen ja täten aikaa jää enemmän vieraiden kanssa seurusteluun. Sinihomejuusto sopii loistavasti lihan päälle ja raikas päärynäsalatti kruunaa kokonaisuuden. Sinihomejuusto ja päärynä onkin mieletön makupari! Liha & salaatti yhdistelmä ei myöskään ole ihan niin raskas kokonaisuus, joten tilaa jää myös alkupaloille tai jälkiruualle tai vaikka molemmille :) Pihvien kokoa kannattaa myös hiukan pienentää jos tarjolla on muitakin ruokalajeja.

Entrecoteeta, sinihomejuustoa ja päärynäsalaattia 4lle

n. 800g naudan entrecoteta pihveinä
n. 250g sinihomejuustoa, esim. Peltolan Blue, Roquefort tms.
suolaa
mustapippuria

Päärynäsalaatti

4 päärynää
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl öljyä
sormisuolaa
mustapippuria
1 ruukku salaattia
1/2 rasiaa vuononkaalia
1 ruukku rucolaa
1 dl saksanpähkinöitä

Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Valmista ensin päärynäsalaatti. Pese päärynät ja leikkaa ne lohkoiksi. Lämmitä öljy pannulla ja lisää joukkoon päärynät. Paista niitä hetki ja valuta hunaja joukkoon. Mausta päärynät suolalla ja pippurilla ja jätä ne sivuun pannulle odottamaan. (Älä enää paista.) Revi salaatit ja rucola tarjoiluastialle. Lisää joukkoon vuonokaali ja päärynät. Koristele salaatti saksanpähkinöillä.

Kun alat valmistella salaattia, laita samalla lihat suolaan maustumaan. Ripottele runsaasti sormisuolaa lihojen pintaan molemmin puolin. Anna maustua n. 10 min. Pyyhi tämän jälkeen ylimääräinen suola lihan pinnasta pois. Mausta liha mustapippurilla. Leikkaa sinihomejuusto reiluiksi viipaleiksi. Paista tai grillaa pihvit kuumalla pannulla / kuumassa grillissä noin 3 min per puoli. Medium kypsän lihan sisälämpötila on 52 astetta. Asettele sinihomejuustoviipale pihvin päälle ja anna vetäytyä hetki. Tarjoa päärynäsalaatin kanssa. Nautinnollista iltaa!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Parempaa kuin ihan huonoo täytti Joulun alla jo 3 vuotta! Juhlat jäi Joulukiireiden alla juhlimatta mutta ehkä tässä vuoden lopussa on hyvä aika onnitella blogia ja kiittää kaikkia, jotka ovat meidän blogia lukeneet ja meidän ruokia kokkailleet! Se on kuulkaa mahtava homma se :) Aina kun joku kertoo tehneensä meidän ohjeilla ruokaa, tulee siitä valtavan hyvä mieli ja se antaa taas potkua blogin kirjoittamiseen. Ja onhan tämä aivan älyttömän kätevä sähköinen reseptikirja itsellekin.. kaikki suosikit yhdessä osoitteessa :)

Tässä ovat vuoden 2016 top 5 reseptit, eli eniten luetut ohjeet kuluneen vuoden kokkailuista:
1. Savustetut uudet perunat ja kapriskastike
2. Kanttarellipasta
3. Nopea seesamilohi
4. Yakiniku - lihan ystävän taivas
5. Kana-avocado-pastasalaatti

Processed with MOLDIV
Processed with MOLDIV

Omia suosikkeja vuoden 2016 kokkailuista edellisen lisäksi ovat mm myös:
1. Grillifeta - ihana grilliherkku, joka sopii moneen lisukkeeksi.
2. Sushikulho - annos, joka onnistui viemään minutkin mukaan sushimaailmaan :)
3. Tahmeat toffeepullat - nämä pullat ovat hurmanneet kyllä kaikki, kannattaa kokeilla!
4. Lammasvartaat - ihan ehdoton kesän grillisuosikki, joka on jäänyt aika lailla vakioruuaksi meidän keittiöön.
5. Savumuikku-maalaissalaatti - todella maukas salaatti, jossa on ihana yhdistelmä raikkautta ja suolaisuutta. Nam!

Processed with MOLDIV
Processed with MOLDIV

On ollut ihana ruokavuosi, taas on opittu uutta ja totuttu uusiin makumaailmoihin. Kiitos teille kuluneesta vuodesta ja säihkyvää sekä herkullista Uutta Vuotta 2017 ♥

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat