Kirjoitukset avainsanalla kastike

Tomahawk taisi tulla meille tutuksi Stockmannin Brooklyn -kampanjasta jo jokin aika sitten. Koska kyljykset ovat aika messevän kokoisia täytyi odottaa sopivaa tilaisuutta, että kasassa on riittävä määrä ruokailijoita kyljyksen tuhoamiseen. Me vietämme perinteisesti Hämeessä yhden lomaviikon mökillä rakkaiden ystävien kanssa ja tähän reissuun Tomahawk oli kuin tehty! 4 aikuista ja kaksi suursyömäriteiniä selviytyisi tästä urakasta kunnialla :) Sopivaa kyljystä etsiessä pistimme tosin merkille, että myös pienempiä Tomahawkeja oli mukavasti tarjolla.

Herkullisen kyljyksen nautimme timjami-valkosipuli-voikastikkeen ja uusista perunoista tehtyjen kermaperunoiden kanssa. Ai että oli hyvää! Uusi Tomahawk odotteleekin jo jääkaapissa :)

Tomahawk -kyljys 6lle
n. 1,5 kg Tomahawk -kyljys
suolaa
mustapippuria

Ota Tomahawk -kyljys hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillausta. Liha saa lämmetä kaksi - kolmekin tuntia. Mausta liha reilusti suolalla ja pippurilla. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Paista kyljykseen kunnon paistopinnat (n. 3 min per puoli) kuumassa grillissä. Alenna lämpötilaa tai siirrä viileämmälle puolelle grilliä ja paista kunnes lihan sisälämpötila on 62-64 astetta. Me pidämme mediumista niin jätimme lihan n. 60 asteiseksi.

Timjami-valkosipuli-voikastike
200g voita
4-6 valkosipulin kynttä
muutama oksa tuoretta timjamia

Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne. Pilko myös timjami. Sulata voi kattilassa ja lisää joukoon valkosipulit. Anna kiehua keskiämmöllä kunnes valkosipulit karamellisoituvat ja muuttuvat kullan ruskeiksi. Lisää joukkoon timjami, sekoita ja tarjoile heti.

IMG_8153-2
IMG_8153-2
IMG_8154-2
IMG_8154-2
IMG_8372-2
IMG_8372-2
IMG_8155-2
IMG_8155-2
IMG_8157-2
IMG_8157-2
IMG_8164-2
IMG_8164-2
IMG_8167-2
IMG_8167-2
IMG_8168-2
IMG_8168-2

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Taisi olla uusi Glorian Ruoka & Viini, missä oli muutama eri kastike kesän grilliruuille. Chimichurri oli yksi niistä. Tästä tulee heti mieleen se, kun joskus nuorina käytiin kavereiden kanssa Memphiksessä Chimichurri -burgereilla :) Ihana soossi! Tässä yhdistyy mukavasti chilin ja savupaprikan tulisuus ja punaviinietikan kirpeys. Yrteistä mukaan tulee raikkautta. Me teimme chimichurria myös ilman korianteria, sillä omaan suuhuni se maistuu fairylle, eli minulle parempi ilman :) Koska GRV lehti unohtui mökille, niin tämä ohje on peräisin Maku.fi -sivustolta. Me vaan surautimme sen sileäksi alkuperäisestä ohjeesta poiketen. Chimichurri 1 dl oliiviöljyä 1/2 dl punaviinietikkaa 2 valkosipulinkynttä 1 dl lehtipersiljaa 1 dl korianteria 1/2 tuoretta chiliä 3/4 tl suolaa 1/2 tl savupaprikajauhetta Mittaa kaikki aineet tehosekoittimen kulhoon ja surauta tasaiseksi kastikkeeksi. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa puolisen tuntia. Chimichurri sopii hyvin grillatulle lihalle, kanalle ja kalalle ja tosiaan kastikkeeksi burgerillekin!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat