Kirjoitukset avainsanalla tomaatti

Näitä kuvia katsellessa herahtaa vesi välittömästi kielelle! Useimmiten teemme pizzaa perinteisesti tomaattikastikkeella, mutta nyt päätettiin vaihteeksi tehdä pitkästä aikaa white pizzaa. Olemme pikkuhiljaa oppineet, että täytteiden suhteen monesti less is more, eikä pizzoihin tule enää ahdettua sataa erilaista täytettä ;) Tomatti-mozzarella white pizza on täydellinen muistutus tästä, on meinaan superherkullinen pizza. Kannattaa kokeilla!

Tomaatti-mozzarella white pizza (pellillinen)

Pohja:

2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa (11g)
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
5-6 dl durumvehnäjauhoja

Täyteet uuniin:
n. 1/2 prk Koskenlaskija Ruoka sulatejuustoa (maustamaton)
yrttiöljyä (basilikaa, oreganoa, timjamia ja valkosipulia hienonnettuna ja oliiviöljyyn sekoitettuna, mausta suolalla)
mozzarella -juustoraastetta

Täytteet paiston jälkeen:
2 palloa buffalomozzarellaa
kirsikkatomaatteja
rucolaa
(vihreää Tabascoa)

Valmista ensin pohja. Liuota hiiva 42 asteiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää taikinaan ensin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot vähitellen niin että taikinasta tulee kimmoisa. Anna nousta liinan alla noin 20 min.

Laita leivinpaperi uunipelille ja lorauta siihen vajaa ruokalusikallinen oliiviöljyä. Painele taikina öljyn avulla ohueksi pohjaksi. Levitä pohjalle Koskenlaskija -sulatejuustoa ja yrttiöljyä. Ripottele päälle kevyesti mozzarellajuustoa ja paista pizzaa kiertoilmauunissa 250 asteessa n. 15 minuuttia kunnes pizzan reunat ovat ottaneet vähän väriä.

Revi pizzalle paiston jälkeen mozzarellat sekä ripottele joukoon puolitetut kirsikkatomaatit sekä rucola. Viimeistele pizza halutessasi vihreällä tabascolla ja nauti pizzasta heti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parisen kesää sitten vietimme Juhannusta Napolissa ja Amalfi coastilla Italiassa. Italia on kaunis maa ja paikallinen ruokakulttuuri on pelkkää plussaa reissulle. Napoli oli näkemisen arvoinen ja omanlainen kokemuksensa ja Amalfi coast taas tarjosi henkeäsalpaavan kauniita maisemia, joita emme unohda ikinä. Matkan viimeisenä iltana söimme Napolissa hotellimme tunnelmallisella kattoterassilla ihanaa lihaa rucolalla ja parmesanilla maustettuna.  Annos päätettiinkin yhteistuumin tuoda tuliaisena omaan kotikeittiöön. Annos on ristitty rucolalihaksi ja se on meidän hemmotteluruokaa! Lisukkeeksi lihalle maistuu tomaatilla ja basilikalla maustetut perunat.

Rucolaliha ja tomaatti-basilikaperunat neljälle

Rucolaliha:
150g pihvi (marmorifilettä, ulkofilettä, sisäfilettä) per syöjä
sormisuolaa
rucolaa
parmesanlastuja

Tomaatti-basilikaperunat:
1 kg kiinteää perunaa
1 iso punasipuli
1 rasia kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
kuivattua oreganoa
1tl suolaa
mustapippuria myllystä
kourallinen tuoretta basilikaa

Ota liha lämpimään reilu tunti ennen tarjoilua.

Pese perunat huolellisesti ja viipaloi ne n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori punasipuli ja tee siitä ohuita renkaita. Halkaise kirsikkatomaatit. Laita perunat, sipulit, kirsikkatomaatit ja basilikanlehdet uunivuokaan. Lorauta päälle reilusti oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Sekoita huolellisesti ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 45 min. Sekoita perunoita välillä kypsennyksen aikana. Kypsennä perunoita lopuksi vielä ilman foliota n. 15 min tai niin kauan kuin perunat ovat kypsiä.

Kun perunat ovat jo lähes kypsiä, suolaa lihat. Ripottele lihoille molemmin puolin reilusti sormisuolaa ja anna maustua 10-15 min. Leikkaa tällä välin parmesanista ohuita lastuja. Pyyhi suola lihan pinnoilta pois ja grillaa pihvit kuumassa grillissä / paista kuumalla pannulla n. 2 min per puoli, niin että lihasta jää mehevän mediumia. Paistomittarista on apua täydellisen kypsyyden löytämiseksi, sillä varsinkin grilleissa on paljonkin eroja. Medium lihan sisälämpötila on 52 astetta. Nosta pihvit tarjoiluastialle tai lautasille ja ripottele päälle rucolaa sekä parmesanlastuja. Tarjoa heti kuumien tomaatti-basilikaperunoiden kanssa.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tomaatti-sipulisalaatti on yksi kesän klassikoista. Mehevät ja tuoreet tomaatit sekä mieto kesäsipuli ovat täydellinen makupari. Tähän salaattiin uusia makuja tuovat chili, valkosipuli ja yrtit. Resepti tuli vastaan kesän 2017 Glorian Ruoka & Viini -lehdestä ja tällaiselle valkosipulin suurkuluttajalle ohje päätyi silloin saman tein to do listalle.  Salaattia on tehty jo muutamiakin kertoja ja olemme hitusen muokanneet alkuperäistä versiota vielä täydellisemmäksi tomaattisalaatiksi. Tässä salaatissa on ihanasti potkua, makua ja hapokkuutta. Ehdottomasti yksi parhaista löydöistä kesäsalaattien joukosta!

Kesän maukkain tomaattisalaatti 4lle

1 kg erilaisia punaisia tomaatteja (esim. pihvitomaatti, luumutomaatti, kirsikkatomaatti)
2 kesäpunasipulia
2 valkosipulinkynttä
1 mieto punainen chilipalko
1 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl sokeria
mustapippuria myllystä
n. 3 rkl oliiviöljyä
basilikanlehtiä
mintunlehtiä
erilaisia pähkinöitä ja siemeniä

Viipaloi kesäsipulit ohuiksi renkaiksi varsineen.  Kuori ja viipaloi myös valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Leikkaa chili renkaiksi, poista halutessasi siemenet. Laita sipulit ja chili kulhoon ja sekoita joukkoon punaviinietikka, sormisuola, sokeri ja mustapippuri. Leikkaa isommat tomaatit viipaleiksi ja pienimmät lohkoiksi / puolikkaiksi tarjoiluvadille. Asettele sipuli-chili-etikkaseos tomaattien päälle. Viimeistele salaatti revityillä basilikan ja mintunlehdillä sekä erilaisilla pähkinöillä ja siemenillä. Lisää vielä tarvittaessa loraus oliiviöljyä, yrttisuolaa ja  mustapippuria ja nauti! Kerrassaan ihana salaatti!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kesä tekee tuloaan, aika hitaasti mutta toivottavasti varmasti. Kotimaisten vihannesten paras sesonki on ovella! Paahdettu tomaattikeitto saattaa ensi ajatukselta kuulostaa talviselta ruualta, mutta tämä keitto sopii yhtälailla lämimpään kesäpäivään.  Voin kuvitella meidän aurinkoiselle terassille tätä keittoa nauttimaan, kylkeen tuoretta leipää ja lasilliset kylmää valkoviiniä. Ei puutu kuin ne kelit ja valkoviinikin on kaupassa :) Resepti on alunperin peräisin ystävältäni.

Paahdettu tomaattikeitto 4lle

n. 1 kg tomaatteja
1 sipuli
puolikas yksikyntinen valkosipuli
muutama lehti tuoretta basilikaa
pari oksaa tuoretta rosmariinia
pari oksaa tuoretta timjamia
1 tl suolaa
1 - 2 chiliä
ripaus mustapippuria
3/4 dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa

Cashewkerma

1 dl cashewpähkinöitä
n. 1 dl vettä

Liota casheweita runsaassa vedessä vähintään tunnin ajan.

Halkaise tomaatit. Kuori sipuli ja leikkaa se muutamiksi lohkoiksi. Tee samoin valkosipulille.  Halkaise chilit ja poista sisältä siemenet. Laita tomaatit, sipulit ja chilit uunivuokaan. Sekoita joukkoon oliiviöljy, hunaja, suola ja pippuri ja lisää mukaan vielä yrtit. Paahda uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat saaneet pintaan hiukan väriä.

Sillä välin kun vihannekset paahtuvat uunissa, valmista cashewkerma. Valuta liotetuista pähkinöistä vesi pois. Lisää pähkinät ja noin 0.5dl vettä korkeaan kulhoon ja surauta sauvasekoittimella niin että saat kermaa muistuttavan seoksen. Lisää vettä tarvittaessa.

Kun vihannekset ovat valmiit ja hieman jäähtyneet, surauta nekin sauvasekottimella tasaiseksi keitoksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoa keitto cashewkerman kera.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat