Kirjoitukset avainsanalla maa-artisokka

Maa-artisokan mieto ja samettinen maku on ihana. Aikaisemmin olemme tehneet maa-artisokasta lähinnä herkullista keittoa, mutta söin taannoin ravintolassa paahdettua maa-artisokkaa ja halusimme tehdä sitä itsekin, koska annos oli aivan mahtava! Tämä herkku syntyy helposti, sillä tässä ohjeessa maa-artisokkia ei tarvitse edes kuoria, vaan ne paahdetaan kätevästi kuorineen. Tuore yrtti viimeistelee paahdettujen maa-artisokkien maun.

Paahdetut maa-artisokat

1 pss (500g) maa-artisokkaa
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
tuoretta timjamia tai rosmariinia

Laita uuni kuumenemaan 175-200 asteeseen. Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjalla ja halkaise ne puoliksi. Levitä maa-artisokat uunipellille leivinpaperin päälle. Lorauta niiden päälle reilusti oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon vielä tuoretta timjamia tai rosmariinia. Paahda maa-artisokkia n. 50-55 minuuttia kunnes ne alkavat saada väriä ja tuntuvat haarukalla kokeiltuna pehmeiltä. Tarjoile sellaisenaan lisukkeena tai napostele artisokat vaikka majoneesiin tai dippikastikkeeseen dipattuna.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat