Kirjoitukset avainsanalla pekoni

Salvia on viime aikoina päätynyt aika usein meidän keittiöön. Erityisen hyvää se on mielestäni kanan ja kalan kaverina, kun mukana on myös vahva suolainen liha, kuten parmankinkku tai pekoni. Näissäkin vartaissa tuo combo toteutuu ja ehkä siksi ne taas meille niin hyvin maistuivatkin! Ihania makuja!

Kana-pekoni-salviavartaat

1 isohko kanafile per syöjä
1 paketti pekonia
1 puska tuoretta salviaa

Kanan marinadi:
oliiviöljyä
loraus balsamicoa
1 tl suolaa
mustapippuria
2-3 valkosipulin kynttä

Marinoi kanat sekoittamalla marinadin ainekset yhteen ja lisäämälle se kanojen joukkoon. Sekoita huolellisesti ja anna maustua muutamia tunteja tai mieluiten yön yli.

Leikkaa kanat ronskeiksi kuutioiksi. Pujota yksi kananpala varrastikkuun, lisää pari salvian lehteä ja pujota pekonisiivu tikkuun myös. Lisää toinen kanan pala, salvianlehdet ja pujota taas sama pekonisiivu varrastikkuun. Pekoni siis kiertää kananpalojen ymärillä. Jatka näin kunnes varrastikku täyttyy. Me saimme hhteen vartaaseen menemään 2 pekonisiivua.

Kypsennä kanavartaita kuumassa grillissä tai uunissa 225 asteessa n. 20 min kunnes pekoni on saanut väriä ja kana on kypsää. Tarjoa vaikka littuperunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tittidii! Uusi suosikki on löytänyt tiensä meidän keittiöön! Molemmat meistä on aina pitänyt ankasta, siis silloin kuin se on valmistettu hyvin. Ylikypsäksi päässyt kuiva ankka on kamalaa. Ehkä juuri tästä syystä ankkaa emme ole rohjenneet aikaisemmin valmistaa, mutta Safkaa -kirjan reseptit eivät ole aikaisemminkaan pettäneet meitä, joten päätimme kokeilla. Ja se kannatti :) Ankka oli helppo valmistaa ja tämä ohje oli todella meidän makuun. Ankassa on ihana, hiukan riistamainen maku ja tuo punaviini-pekonikastike vei kielen mennessään! Resepti on siis uusimmasta Safkaa -kirjasta.

Ankkaa punaviinissä kahdelle

1 sipuli 80g pekonia
1 ankanrinta (300-400g)
ripaus suolaa
mustapippuria
n. 2 dl punaviiniä
1 rkl soijakastiketta
pari timjaminoksaa

Paahdetut rosmariiniperunat kahdelle

0,5 kg pienikokoisia perunoita
1-2 rosmariininoksaa
n. 1/2 dl oliiviöljyä
merisuolaa

Pese ja kuivaa perunat. Sekoita hienonnettu rosmariini, oliiviöljy ja suola kulhossa. Pyörittele perunat mausteseoksessa ja kaada ne uunivuokaan tai pellille. Paahda perunoita 210 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. HUOM! Perunat voivat vähän odotella ankkaa jälkilämmössä uunissa, ankka taas ei voi odotella perunoiden kypsymistä.

Kuori ja paloittele sipuli pieneksi kuutioksi. Pienennä myös pekoni. Poista ankanrinnasta suurin osa rasvasta ja säästä se. Meidän ankanrinnassa sitä ei ollut kuin pienet siivut. Viillä ankanrinnan nahkapuolelle ruudukko, jonka viillot ylttävät lihaan asti. Sulata säästämäsi ankanrasva pannulla. Lisää joukkoon pekoni ja sipuli. Paista keskilämmöllä 3-4 minuttia välillä sekoittaen. Anna näiden muhia pannulla miedolla lämmöllä sillä aikaa kun paistat ankan. Ota toinen pannu ankkaa varten. Mausta ankan rasvaton vatsapuoli suolalla ja pippurilla. Laita liha nahkapuoli alaspäin kylmälle pannulle ja käännä levy täysille. Paista ankkaa nahkapuolelta 4-5 minuuttia. Kun pinta on saanut kauniin värin, paista ankkaa vielä toiselta puolelta minuutin ajan. Kaada rasva pois pannulta.

Siirrä pekoni-sipuliseos samalle pannulle ankan kanssa ja lisää joukkoon punaviini, soijakastike ja timjaminoksat ja kiehauta. Ota pannu pois hellalta ja peitä se kannella tai foliolla ja anna seistä viitisen minuuttia. Nosta ankanrinta pois pannulta ja kääri se folioon ja anna sen vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Keittele pannulle jäävää kastiketta hiljalleen ankan vetäytyessä. Kastikkeeseen voi lorauttaa vielä tilkan punaviiniä, jos tuntuu että soossia on liian vähän. Viipaloi ankanrinta ja lisää se kastikkeen joukkoon. Tarjoile rosmariiniperunoiden kanssa. Herkullista!

thumb_PA035977_1024
thumb_PA035977_1024

thumb_PA035982_1024
thumb_PA035982_1024

thumb_PA035983_1024
thumb_PA035983_1024

thumb_PA035984_1024
thumb_PA035984_1024

thumb_PA035986_1024
thumb_PA035986_1024

thumb_PA035990_1024
thumb_PA035990_1024

thumb_PA035993_1024
thumb_PA035993_1024

thumb_PA035997_1024
thumb_PA035997_1024

thumb_PA035998_1024
thumb_PA035998_1024

thumb_PA036002_1024
thumb_PA036002_1024

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Wau! Tällaista herkkuleipää ei ole tässä keittiössä ennen tullutkaan vastaan. Micke bongasi moisesta leivästä kuvan Facebookissa ja päätti yllättää meidät eräs kesäaamu tällä "kevyellä" aamupalalla :) Tällä jos jollain täytyy raavaammankin miehen vatsa!

All in one sandwich kahdelle

4 palaa paahtoleipää
2 siivua cheddarjuustoa
2 siivua metvurstia
8 siivua pekonia

Asettele cheddarjuusto ja metvurstit kahdelle paahtoleipäviipaleelle ja lisää toiset leipäviipaleet kansiksi. Kääri pekonit leipien ympärille, ensin kaksi viipaletta ja sitten toiset kaksi viipaletta toisin päin, niin että kaikki leipäsivut on vuorattu pekonilla. Paista leipiä pannulla miedolla lämmöllä niin kauan että pekonit ovat kunnolla ruskistuneita ja nauti heti lämpiminä!

Vinkki! Leipää raikastamaan kannattaa testata avocadoviipaleita metvurstin sijaan. Leipä kannattaa tällöin vaan painaa kunnolla littanaksi, että pekoni ylttyy kääriytymään leivän ympärille.

thumb_P7155345_1024
thumb_P7155345_1024
thumb_P7155346_1024
thumb_P7155346_1024
thumb_P7155347_1024
thumb_P7155347_1024
thumb_P7155348_1024
thumb_P7155348_1024
thumb_P7155350_1024
thumb_P7155350_1024
thumb_P7155351_1024
thumb_P7155351_1024
thumb_P7155352_1024
thumb_P7155352_1024
thumb_P7155353_1024
thumb_P7155353_1024

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Wau! Tämä on meidän sadas postaus. Aikamoista! Blogia aloitellessa mietitytti ehkä eniten se, että miten näitä juttuja riittää, koska ainahan me tehdään samoja ruokia. No tässä sitä ollaan, sata erilaista juttua kasassa, jeeee! Blogi on ruokkinut meitä kokeilemaan enemmän uusia juttuja ja sitä kautta kehitymme myös ruuanlaittajina. Hyvä yhtälö :) Juhlan kunniaksi sadannen postauksen aiheena on yksi lempiruuistamme, kunnon pihvi.

Aika ajoin voi palkita itsensä hyvällä pihvillä. Hyvin suolattu ja mediumiksi grillattu sisäfile on täydellistä. Tällä kertaa valmistimme  lihalle lisukkeiksi papuja omalta kasvimaalta sekä grillattuja, aurajuustolla täytettyjä pekoni-nektariineja.

Tarvitset:
150 - 200 g naudan sisäfilettä per syöjä
1 paketti vihreitä papuja
1 yksikyntinen valkosipuli
oliiviöljyä
nokare voita
1 nektariini per syöjä
1-2 pakettia pekonia (riippuen nektariinin määrästä)
aurajuustoa
suolaa
mustapippuria

Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta / paistamista, vähintään tuntia ennen. Keitä ensin pavut suolatussa vedessä. Lisää pavut kiehuvaan veteen ja keitä 6 min. Kaada pavut lävikköön ja siirrä ne sivuun odottamaan lopullista valmistusta.

Halkaise nektariini ja poista kivi. Koverra kiven jättämää koloa lusikalla hieman isommaksi. Täytä aurajuustolla ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kääri nektariinin puolikas kahteen siivuun pekonia. Grillaa nektariineja niin, että pekoni saa upean värin. Tämä vie tovin aikaa, meillä nektariinit olivat grillissä parisenkymmentä minuuttia. Nosta nektariinit joko folioon tai grillin ylätasolle vetäytymään.

Jos keittiössä kokkeja on kaksi, niin jaa tehtävät. Toinen valmistaa pavut ja toinen grillaa lihat. Jos lihat paistetaan pannulla, yksi kokki riittäää hienosti. Jos haluat itse tehdä sekä pavut että grillata lihat, tee ensin pavut. Viipaloi valkosipuli ohuiksi viipaleiksi. Lisää pannulle nokare voita ja loraus oliiviöljyä. Lisää joukkoon pavut ja valkosipulit ja pienennä lämpöä ettei valkosipuli kärähdä. Paista papuja 5 -8 min ja mausta riittävällä suolalla. Tarjoile heti tai jätä foliolla peitetyllä pannulla odottamaan lihojen valmistumista.

Ripottele pihvien pinnalle reilusti sormisuolaa ja ripaus mustapippuria. Grillaa / paista lihoja n. 2 min per puoli. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä hetkinen. Nauti pihvit heti papujen ja grillattujen nektariinien kanssa. Illallisen kruunasi täydellinen Amarone -viini. Herkullista!

nektariini, grillattu nektariini

nektariini, grillattu nektariini, aurajuusto

nektariini, grillattu nektariini, aurajuusto, pekoni

sisäfile, sormisuola

grillattu nektariini, pekoni, aurajuusto

papu, valkosipuli

punaviini, amarone

grillattu sisäfile, pavut, papu, grillattu nektariini, aurajuusto, pekoni

grillattu sisäfile, pavut, papu, grillattu nektariini, aurajuusto, pekoni

Kommentit (4)

Kaksi kotikokkia Pakilasta
1/4 | 

Teimme tätä perjantain illan kunniaksi. Voi apua oli hyvää. Erityisesti täytetyt nektrariinit ja pavut. Mmm... Vieläkin tulee hyvät tuoksut ja maut. Lihaosuus ei mennyt meillä ihan putkeen, kun laitoin kotikokki nro 2:lle copypasten blogikirjoituksesta ostoslistaksi, jolloin takaisin tuli naudan sisäfileen sijasta possun sisäfilettä (kirjoituksessa on vaan sisäfile mainittu). Mutta erinomaista oli niinkin! :D

Kiitos kommentista :) Itsekin tykättiin erittäin paljon noista nektariineistaä. Mutta totta.. postauksessa puhutaan vaan sisäfileestä! Täytynee tehdä tarkennus. Mutta niinkuin sanoit niin varmasti possu toimi eri hyvin myös!

Kaksi kotikokkia Pakilasta
2/4 | 

Ehkä meillä oli tässä köyhinä pieni downgrade kautta linjan. :D Koska kuvassa näkyvän 39 euron punaviinipullon sijasta joimme suosittelemaasi 10 euron Yellow Tailia. Toimi!!!!

3/4 | 

Hyvä että Yellow tail oli passeli :) Ei meilläkään normaalisi näitä viinejä joka aterialla juoda, vain välillä. Tämä olikin lahjapullo, mutta oli niin hyvä viini, että joskus joutuu sijoittamaan tähän itsekin ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat