Kirjoitukset avainsanalla chili

Mikähän siinä on, että usein syödessä tulee puhuttua ruuasta :) Työpaikan lounaspöydässä kolleegani kertoi ihanasta salaatista, jota hän oli miehensä kanssa tehnyt ja jota tulee kuulemma helposti syötyä iso vadillinen kerralla. Salaatti oli saanut inspiraationsa ravintola Yes Yes Yesin menusta ja sitä kehuttiin vuolaasti, eikä syyttä! Itsehän rakastan parsakaalia, joka on tämän salaatin yksi pääraaka-aineista. Parsakaalin ja pinaatin tässä salaatissa maustaa upeasti chili, inkivääri ja sitruuna. Salaatti sopii loistavasti lisukkeeksi monelle, kuten grillatulle kanalle, lihalle ja lohelle.

Chilillä ja inkiväärillä maustettu pinaatti-parsakaalisalaatti (iso satsi kahdelle)

1 pkt (100g) babypinaattia
n. 1/2 parsakaali
1/2 chili
pieni pala inkivääriä
parmesanlastuja
sitruunanmehua
oliiviöljyä
suolaa tai yrttisuolaa

Huuhtele ja kuivaa pinaatti salaattilingossa. Laita pinaatti tarjoiluastialle. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi, poista mahdolliset siemenet. Kuori makusi mukainen pala inkivääriä ja suikaloi se ohuiksi siivuiksi. Lorauta oliiviöljyä pannulle ja kuullota parsakaalin nuppuja muutama minuutti. Lisää parsakaalit salaattiin. LIsää joukkoon chili ja inkivääri, sekä parmesanlastut. Mausta salaatti sitruunanmehulla ja suolalla. Lisää halutessasi vielä loraus oliiviöljyä. Tarjoile salaatti lisukkeena kanalle, kalalle tai lihalle.

Vinkki! Parsakaalin voi jättää myös kuulottamatta ja lisätä ihan sellaisenaan salaattiin. Kumpikin versio maistuu ainakin meille! Salaattia voi myös täydentää lehtikaalilla, se sopii myös erinomaisesti muiden ainesten joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun yhdistää loheen limeä, inkivääriä, chiliä ja soijaa, ei kertakaikkiaan voi tulla kuin hyvää! Inspiraatio ja ohje tähän uuniloheen on saatu sisareltani ja sitä on hitusen muokattu meidän makuun. Tämä herkullinen lohi nousi kyllä suoraan uudeksi uunilohisuosiksi, mitkä maut! Ja hei, jos pidät korianterista, lisää sitä tähän ruokaan juuri ennen tarjoilua. Omassa suussani korianteri maistuu saippualle, mutta sisareni tokaisi, että se vaan kuuluu tähän ruokaan ;)

Lime-inkiväärilohi (4 annosta)

reilut 600g lohta
1 punainen chili
1 lime
inkivääriä
3/4 dl soijaa
seesaminsiemeniä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
kevätsipulia

Fileroi kalasta nahka pois tai pyydä lohi valmiiksi nahattomana kalatiskiltä. Levitä loraus oliiviöljyä vuuan pohjalle ja nosta kala uunivuokaan. Kaada kalan päälle soija ja mausta se suolalla ja pippurilla. Poista chilistä siemenet ja pilko se pieneksi. Kuori n. kahden peukalon kokoinen pala inkivääriä ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Leikka lime siivuiksi. Lisää chili, inkivääri ja limesiivut kalan päälle. Anna maustua n. 20-30 min. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia kunnes kala on juuri kypsää. Lisää kalan päälle vielä kevätsipuli ja tarjoa kala riisin ja salaatin kanssa.

Kommentit (2)

2/2 | 

Moi!

Hei hyvä kysymys, kiitos tästä, laitan tarkennuksen ohjeeseen! Kevätsipuli laitetaan juuri ennen tarjoilua kalan päälle. Toivottavasti pidätte tästä ruuasta :)
Annukka / Parempaa kuin ihan huonoo

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tomaatti-sipulisalaatti on yksi kesän klassikoista. Mehevät ja tuoreet tomaatit sekä mieto kesäsipuli ovat täydellinen makupari. Tähän salaattiin uusia makuja tuovat chili, valkosipuli ja yrtit. Resepti tuli vastaan kesän 2017 Glorian Ruoka & Viini -lehdestä ja tällaiselle valkosipulin suurkuluttajalle ohje päätyi silloin saman tein to do listalle.  Salaattia on tehty jo muutamiakin kertoja ja olemme hitusen muokanneet alkuperäistä versiota vielä täydellisemmäksi tomaattisalaatiksi. Tässä salaatissa on ihanasti potkua, makua ja hapokkuutta. Ehdottomasti yksi parhaista löydöistä kesäsalaattien joukosta!

Kesän maukkain tomaattisalaatti 4lle

1 kg erilaisia punaisia tomaatteja (esim. pihvitomaatti, luumutomaatti, kirsikkatomaatti)
2 kesäpunasipulia
2 valkosipulinkynttä
1 mieto punainen chilipalko
1 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl sokeria
mustapippuria myllystä
n. 3 rkl oliiviöljyä
basilikanlehtiä
mintunlehtiä
erilaisia pähkinöitä ja siemeniä

Viipaloi kesäsipulit ohuiksi renkaiksi varsineen.  Kuori ja viipaloi myös valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Leikkaa chili renkaiksi, poista halutessasi siemenet. Laita sipulit ja chili kulhoon ja sekoita joukkoon punaviinietikka, sormisuola, sokeri ja mustapippuri. Leikkaa isommat tomaatit viipaleiksi ja pienimmät lohkoiksi / puolikkaiksi tarjoiluvadille. Asettele sipuli-chili-etikkaseos tomaattien päälle. Viimeistele salaatti revityillä basilikan ja mintunlehdillä sekä erilaisilla pähkinöillä ja siemenillä. Lisää vielä tarvittaessa loraus oliiviöljyä, yrttisuolaa ja  mustapippuria ja nauti! Kerrassaan ihana salaatti!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Grillaussesonki on kuumimmillaan ja melonit ovat mehukkaita ja makeita. Kuulostaa hyvältä combolta. Raikkaat ja maukkaat lisukkeet sopivat erinomaisesti grillatulle ruualle. Eräänä kesäsunnuntaina grillasimme ystävien kanssa mehukkaita burgereita ja ihanaakin ihanampi lisuke oli vesimeloni - hunajameloni - chilifeta - minttusalaatti. Salaatti koostuu yksinkertaisista, raikkaista mauista ja chilillä maustettu fetajuusto tuo makean melonin kaveriksi hiukan potkua ja suolaisuutta.  Siis taivaallista! Kiitos vaan vinkistä ystäväisemme!

Meloni-chilifetasalaatti 4lle

Puolikas vesimeloni
Yksi hunajameloni
1 prk chilillä maustettua fetajuustoa öljyssä
tuoretta minttua
suolaa
mustapippuria

Pilko molemmat melonit suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Kaada chilifetasta suurin osa öljystä pois ja sekoita juusto melonien joukkoon suureen tarjoilukulhoon. Lisää joukkoon pieneksi silputtua tuoretta minttua ja viimeistele salaatti ripauksella suolaa ja mustapippuria. NAM!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat