Kirjoitukset avainsanalla italia

Italialainen keittiö on yksi meidän ehdoton suosikki ja tämä herkullinen kanapata on täynnä italialaisia makuja! Parasta tässä ruuassa on se, että se valmistuu käden käänteessä, joten älä anna nimen hämätä! Pataruuat yleensä vaativat pitkää haudutusta ollakseen parhaimmillaan, mutta tämä pata on poikkeus. Ohje tuli vastaan Valion sivuilta. Tätä on kokkailtu jo monta kertaa, uusi kestosuosikki on siis taas löytynyt!

Italialainen kanapata neljälle

400 g maustamattomia kanan rintafileitä
1 rkl juoksevaa Oivariinia tai oliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä
¾ tl suolaa
mustapippuria myllystä
75 g aurinkokuivattua tomaattia
100 g kirsikkatomaatteja
100 g babypinaattia
1 prk (2 dl) ruokakermaa, (esim. Valio Eila paksumpi on tähän hyvä)
½ dl tuoreita yrttejä , esim. basilika, lehtipersilja ja oregano

Leikkaa kanafileet isohkoiksi kuutioiksi. Paista Oivariinissa tai oliiviöljyssä korkeareunaisessa paistinpannussa tai kasarissa. Mausta kanat hienonnetulla valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla.

Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja puolita kirsikkatomaatit. Lisää ne pannuun. Nosta päälle huuhdeltu ja kuivattu pinaatti. Anna höyrystyä muutama min. Lisää joukkoon vielä ruokakerma ja hienonnetut yrtit. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa tämä herkullinen kanapannu heti riisin, couscousin, pastan tai tuoreen leivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Italialainen keittiö on yksi meidän ehdottomia suosikkeja! Mielestäni paras jälkkäri mitä tämä keittiö tarjoaa on tietenkin se kuuluisa tiramisu. Juuri tätä tiramisua on saatu ensimmäisen kerran maistaa ystävien luona, ohje onkin peräisin heidän italaisesta keittokirjasta. Tämä tiramisu todella vetää vertoja alkuperäiselle, italiassa nautitulle tiramisulle, ah mikä ohje! Kannattaa testata itse :)

Tiramisu 6lle

3 dl kylmää vahvaa kahvia, mieluiten espressoa
6 rkl Marsala viiniä (tai Amaretto -likööriä)
2 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
3 rkl sokeria
250 g mascarponejuustoa
2 1/2 dl vatkattua kuohukermaa
n. 30 savoiardi -keksiä
pinnalle kaakaojauhetta (leivontaan tarkoitettua)

Yhdistä isossa kulhossa kahvi ja 3 rkl Marsala viiniä.  Vatkaa toisessa isossa kulhossa munankeltuiset ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Tämä vie muutaman minuutin. Lisää mascarpone munavaahdon joukkoon ja vatkaa hyvin. Lusikoi kermavaahto varovasti seoksen joukkoon.

Vatkaa kolmannessa kulhossa munanvalkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto nopeasti mutta varovasti kermaseokseen ja lisää loput Marsala viinistä. Yritä säilyttää seos mahdollisimman kuohkeana.

Kasta keksit yksitellen kahviin korkeinaan 2 sekunniksi, jotta ne eivät pehmene liikaa. Valuta keksit ja asettele niitä kerros lasiseen, suorakaiteen malliseen vuokaan. Levitä puolet kermaseoksesta keksiten päälle. Tee vielä toinen samanlainen kerros, ensin kahviin kastetut keksit ja sitten loput kermaseoksesta päälle. Tasoita tiramisun pinta ja peitä se muovikelmulla. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia.

Poista kelmu ja hunnuta tiramisu kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua, jotta kaakao ei muutu kitkeräksi. Tarjoile kahvin kanssa ja nauti, tämä on niiiiiin hyvää!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Pastaa, mansikkaa, valkosipulia, parmankinkkua ja mozzarellaa.... aaaaah, kuulostaa pastalta joka sopii meidän keittiöön! Resepti pitää sisällään aika monta suosikkielementtiä. Parmankinkku ja mozzarella ovat lyömättömiä yhdessä ja siihen mukaan vielä ripaus mansikan tuomaa makeutta. Ai että! Aivan ihana kesäpasta, tästä kuuluu nauttia aurinkoisella pihamaalla kylmän juoman kera. Ohje on peräisin Glorin Ruoka & Viini lehdestä.

Mansikkapasta 4lle

400 g pastaa
1/2 l tuoreita mansikoita
3 valkosipulinkynttä
1 sitruunan kuori
1/2 ruukkua oreganoa
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
150g parmankinkkua
1 palloa (à 125g) mozzarellaa
mustapippuria myllystä

Laita pastan keitinvesi kuumenemaan. Perkaa mansikat ja leikkaa ne puoliksi. Kuori valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan keltainen kuori raasteeksi ja hienonna oregano varsineen päivineen.

Suolaa pastan keitinvesi, 1 rkl suolaa per 2 litraa vettä ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää valkosipulinkynnet pastan joukkoon 1 minuutiksi ja nouki ne esim. pihdeillä sitten vedestä pois.  Hienonna valkosipulit. Sekoita mansikat, valkosipulit, sitruunankuori, oregano, oliiviöljy, suola sekä parmankinkku tarjoiluastiassa. Lisää joukoon valutettu pasta ja sekoita kevyesti. Revi pastan päälle mozzarellat ja viimeistele se mustapippurilla. Nautisekele kesäisestä pastasta heti.

Vinkki! Jos haluat pastasta vegeversion, jätä parmankinkku pois. Lisää ruokaan silloin ripaus suolaa, jotta pastasta tulee tarpeeksi maukas.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ciao! Terveisiä aurinkoisesta Toscanasta! Asustelemme ihanassa, rustiikkisessa kivitalossa Toscanan maaseudulla keskellä oliivipuuviljelmiä. Maisemat kukkulan päältä ovat henkeä salpaavat ❤️ Huvilan pihalla on pieni grillipaikka, joka on ollut meillä ahkerassa käytössä. Paikallisesta kaupasta löytyy vaikka mitä ihanaa grillattavaa. Valmistimme grillilihojen kaveriksi italialaisia perunanyyttejä, vanha tuttavuus hitusen uudella, Italiaan sopivalla twistillä.

Italialaiset perunanyytit:

Uusia perunoita 2-4 per syöjä koosta riippuen
Kesäsipulia
Valkosipulia
Oliiveja
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria

Halkaise perunat ja asettele ne reilulle foliopalalle niin että jokaiselle syöjälle tulee oma folionyytti. Silppua kesäsipuli varsineen ja tee valkosipulista reiluja viipaleita. Viipaloi myös oliivit. Jaa oliivit ja sipulit perunoiden kanssa folioille. Lorauta joukkoon oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Taittele nyytit tiukkaan kiinni ja lisää jokaisen nyytin ympärille vielä toinen pala foliota, ettei sisus pala grillissä. Asettele nyytit grilliin ja kypsennä kunnes perunat ovat kypsiä. Tämä vie grillin tehosta riippuen n. 30 min. Perunat sopivat aika lailla kaiken grilliruuan kaveriksi. Buon appetit!

Kommentit (3)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat