Kirjoitukset avainsanalla lohi

Ai että! Tämä parmankinkkuun kääritty, salvialla ja parmesanilla maustettu lohi vie minut vuosien taa illanistujaisiin ystävien kanssa. Muistelen, että tämä on yksi niistä herkuista mitä ollaan joskus tehty kaveriporukalla, kun ollaan päästy siihen ikään / vaiheeseen, että illanistujaisten ruuat ovat vaihtuneet sipseistä ja dippivihanneksista "vähän hienompiin ruokiin". Tässä ohjeessa on siis ihania muistoja :) Salvian, lohen ja parmankinkun combo on koukuttavan hyvä ja seuraavalla kerralla kun tätä teemme, sujautan lohen päälle vielä muutaman extralehden salviaa. Nam!

Parmankinkku-salvialohi 2lle

150 g kirjolohifilettä (ilman nahkaa) per syöjä
4-6 siivua parmankinkkua
n. 40 g parmesaania raastettuna
10-15 tuoretta salvianlehteä
suolaa
oliiviöljyä
 

Leikka lohifile annospaloiksi, jos ostit sen kalatiskista kokonaisena palana. Leikkaa lohifileisiin pituussuunnassa pieni viilto. Mausta lohet suolalla. Raasta parmesan ja irrota salviapuskasta muutama lehti. Täytä lohifileiden viillot parmesanilla ja lisää päälle salvianlehtiä. Kääri fileet tiiviisti kahteen - kolmeen siivuun parmankinkkua.

Kaada pieni loraus oliiviöljyä vuuan pohjalle. Lisää parmankinkku-salvia lohet vuokaan ja grillaa n. 20 minuuttia grillin tehoista riippuen. Käännä lohet kerran grillauksen aikana. Voit kypsentää lohet myös uunissa 225 astetta ja n. 15 -20 min. Tarjoa lohet yrteillä maustettujen lohkoperunoiden ja salaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kalamureke, kalapullat ja kalapihvit kiinnostavat! Ne ovat yleensä helppoa ja herkullista ruokaa, jotka monesti syntyvät aika nopeasti ja vaivattomasti. Sellaisia ovat kyllä nämä lohi-perunapihvit, joissa yhdistyy kaikki omaan makuun oleelliset maut, kuten suolainen savukala, tilli ja sitruuna. Ai että! Tässä ei kauaa mene ennenkuin lohipihvit ovat jo pellillä valmiina paistettaviksi. Ohje on peräisin Soppa 365 -sivustolta.

Lohi-perunapihvit (8-10 pihviä)

400 g kirjolohifileetä
100 g kylmäsavulohta
1 peruna raastettuna
2 rkl hienonnettua tilliä
½ tl suolaa
1 kananmuna
(sitruunaa)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa lohifilee nahattomaksi ja kuutioi kala pieneksi. Hienonna myös kylmäsavulohi.
Kuori peruna ja raasta se raastimen isolla terällä. Hienonna myös tilli. Sekoita kulhossa lohikuutiot, kylmäsavulohi, perunaraaste, tilli ja suola. Lisää joukkoon kananmuna ja lisää se lohiseoksen joukkoon. Sekoita.

Nosta 8 kekoa pihvitaikinaa leivinpaperin päälle uunipellille. Tee taikinasta n. 2 cm paksuja pihvejä. Kypsennä uunin keskitasolla n 15 minuuttia. Tarjoile lisukkeeksi vihreää salaattia ja raejuustoa. Purista lohipihveille vielä makusi mukaan sitruunanmehua ennen tarjoilua.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kun yhdistää loheen limeä, inkivääriä, chiliä ja soijaa, ei kertakaikkiaan voi tulla kuin hyvää! Inspiraatio ja ohje tähän uuniloheen on saatu sisareltani ja sitä on hitusen muokattu meidän makuun. Tämä herkullinen lohi nousi kyllä suoraan uudeksi uunilohisuosiksi, mitkä maut! Ja hei, jos pidät korianterista, lisää sitä tähän ruokaan juuri ennen tarjoilua. Omassa suussani korianteri maistuu saippualle, mutta sisareni tokaisi, että se vaan kuuluu tähän ruokaan ;)

Lime-inkiväärilohi (4 annosta)

reilut 600g lohta
1 punainen chili
1 lime
inkivääriä
3/4 dl soijaa
seesaminsiemeniä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
kevätsipulia

Fileroi kalasta nahka pois tai pyydä lohi valmiiksi nahattomana kalatiskiltä. Levitä loraus oliiviöljyä vuuan pohjalle ja nosta kala uunivuokaan. Kaada kalan päälle soija ja mausta se suolalla ja pippurilla. Poista chilistä siemenet ja pilko se pieneksi. Kuori n. kahden peukalon kokoinen pala inkivääriä ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Leikka lime siivuiksi. Lisää chili, inkivääri ja limesiivut kalan päälle. Anna maustua n. 20-30 min. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia kunnes kala on juuri kypsää. Lisää kalan päälle vielä kevätsipuli ja tarjoa kala riisin ja salaatin kanssa.

Kommentit (2)

2/2 | 

Moi!

Hei hyvä kysymys, kiitos tästä, laitan tarkennuksen ohjeeseen! Kevätsipuli laitetaan juuri ennen tarjoilua kalan päälle. Toivottavasti pidätte tästä ruuasta :)
Annukka / Parempaa kuin ihan huonoo

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ah! Yrteillä, valkosipulilla ja oliiviöljyllä maustettu leipämuru sopii niin täydellisesti uunissa kypsennetyn lohen kaveriksi. Todella herkullinen makupari, joka kannattaa kokea itse. Tämä ruoka valmistuu kätevästi samalla pellillä, sillä aikaa kun perunat esikypsenevät uunissa, ehdit tekemään loput valmistelut. Resepti on peräisin syksyn 2018 Glorian Ruoka & Viini -lehdestä.

Murukuorrutettu lohi ja sitruunaperunat
4 annosta

n. 700 g kirjolohifileetä
1 tl suolaa

Murukuorrute:
2 isoa viipaletta kuivahtanutta maalaisleipää
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl oliiviöljyä

Sitruunaperunat:
4 isoa perunaa
50 g voita
2 rkl sitruunanmehua
suolaa

Lehtikaalikoristeet perunoiden päälle:
lehtikaalisuikaleita
sitruunanmehua
oliiviöljyä
suolaa

Aloitetaan perunoista. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese perunat, halkaise ne ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille leikkuupinta ylöspäin. Kypsennä perunoita uunissa 15 - 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

Leikka lohifile 4ksi annospalaksi. Ripottele niille n 1/ tl suolaa.

Tee murukuorrute. Rouhi leipä veitsellä muruksi ja laita se kulhoon. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää mukaan myös hienonnettu timjami. Pese ja raasta sitruunankuori leipämurukulhoon. Lisää lopuksi vielä öljy ja 1/2 tl suolaaa ja sekoita. Jaa leipäseso lohipaloille.

Ota perunapelti uunista ja nosta kalapalat pellille. Jatka kypsentämistä n. 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Sulata tällä välin voi. Purista voin joukkoon sitruunanmehu ja lisää ripaus suolaa. Leikkaa lehtikaalista ohuita suikaleita kulhoon ja mausta ne oliiviöljyllä, suolalla ja sitruunanmehulla Riko kypsien perunanpuolikkaiden pinta ruokalusikalla ja jaa sitruuna-voisula perunoille. Koristele perunat vielä lehtikaalisuikaileilla ja tämän jälkeen nauti ihanasta ruuasta!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat