Kirjoitukset avainsanalla lisuke

Mikähän siinä on, että usein syödessä tulee puhuttua ruuasta :) Työpaikan lounaspöydässä kolleegani kertoi ihanasta salaatista, jota hän oli miehensä kanssa tehnyt ja jota tulee kuulemma helposti syötyä iso vadillinen kerralla. Salaatti oli saanut inspiraationsa ravintola Yes Yes Yesin menusta ja sitä kehuttiin vuolaasti, eikä syyttä! Itsehän rakastan parsakaalia, joka on tämän salaatin yksi pääraaka-aineista. Parsakaalin ja pinaatin tässä salaatissa maustaa upeasti chili, inkivääri ja sitruuna. Salaatti sopii loistavasti lisukkeeksi monelle, kuten grillatulle kanalle, lihalle ja lohelle.

Chilillä ja inkiväärillä maustettu pinaatti-parsakaalisalaatti (iso satsi kahdelle)

1 pkt (100g) babypinaattia
n. 1/2 parsakaali
1/2 chili
pieni pala inkivääriä
parmesanlastuja
sitruunanmehua
oliiviöljyä
suolaa tai yrttisuolaa

Huuhtele ja kuivaa pinaatti salaattilingossa. Laita pinaatti tarjoiluastialle. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi, poista mahdolliset siemenet. Kuori makusi mukainen pala inkivääriä ja suikaloi se ohuiksi siivuiksi. Lorauta oliiviöljyä pannulle ja kuullota parsakaalin nuppuja muutama minuutti. Lisää parsakaalit salaattiin. LIsää joukkoon chili ja inkivääri, sekä parmesanlastut. Mausta salaatti sitruunanmehulla ja suolalla. Lisää halutessasi vielä loraus oliiviöljyä. Tarjoile salaatti lisukkeena kanalle, kalalle tai lihalle.

Vinkki! Parsakaalin voi jättää myös kuulottamatta ja lisätä ihan sellaisenaan salaattiin. Kumpikin versio maistuu ainakin meille! Salaattia voi myös täydentää lehtikaalilla, se sopii myös erinomaisesti muiden ainesten joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kesällä salaatit maistuvat lisukkeina paremmin kuin hyvin ja erilaisia variaatioita perussalaateista on kiva kokeilla. Grillatut nektariinit ovat yksi suosikkini kesäiseen salaattiin. Sain yllätyksenä Brunssikirjan, jonka pelkkkä vaaleanpunasävyinen kansi on syötävän herkullisen näköinen! Kirjassa on monta houkuttelevaa ohjetta ja ensimmäisenä testiin pääsi halloumi-mustikkasalaatti.

Tämä salaatti on suolainen ja makea yhtäaikaa ja salaattiin tulevat saksanpähkinät tuovat salaattiin kivaa rouskutettavaa. Kirjassa vinkataan myös tämän salaatin muunneltavuudesta ja muutamasta muusta hyvästä makuparista, kuten mansikka ja vuohenjuusto, nektariini ja feta sekä viikuna ja homejuusto. Kaikkihan näistä on testattava, kunhan ensin tältä halloumi-mustikkaversiolta maltetaan :)

Halloumi-mustikkasalaatti lisukkeeksi neljälle

200 g halloumia
n. 2 ruukullista erilaisia salaatteja
1/2 punasipuli tai 1 -2 kesäsipulia varsineen
1/2 nippua minttua
125 g pensasmustikoita tai tuoreita mustikoita
kourallinen saksanpähkinöitä
3 rkl oliiviöljyä
1 1/2 rkl balsamicoa
suolaa
mustapippuria

Viipaloi halloumi ja grilllaa tai paista juusto kauniin ruskeaksi. Hienonna punasipuli tai kesäsipulit varsineen. Hienonna myös minttu. Paahda saksanpähkinöitä kuivalla pannulla hetki ja anna pähkiköiden jäähtyä. Revi salaatit tarjoiluastialle ja sekoita mustikat, sipuli, minttu ja pähkinät salaattisekoituksen joukkoon. Leikkaa paistetut halloumit hiukan pienemmiksi kuutioiksi ja lisää ne vielä salaattiin. Sekoita oliiviöljy ja balsamico keskenään ja mausta se suolalla. Lisää kastike salaattiin ja rouhi päälle vielä vähän mustapippuria. Valmista tuli, sitten nauttimaan!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Salaattia, tomaattia, kurkkua, sipulia, fetajuustoa. Kuulostaako tutulta?  Tässä salaatissa ei siis ole kertakaikkiaan mitään vikaa, mutta pitkän aikaan tuli vaan sorruttua samaan salaattiin lähes aina ja sitten iski kyllästyminen. Pidimmekin kohtuu pitkän tauon ihan näistä perussalaateista, mutta jäin silti miettimään miten saisin perussalaatin maistumaan vähän uudelta. Oma salaisuus on nykyään parmesanlastut ja yrttisuola! Ne vievät perussalaatin täysin uudelle tasolle :)

Aikaisemmin en juuri suolaa salaatteihin laittanut suolaisen juuston takia, mutta ai että mitä suola tekeekään esim. tomaattille! Se korostaa ihanasti tomaatin omaa makua ja tuo lisämakua myös salaatinlehdille ja kurkulle. Kun perään lorautetaan vielä vastapuristettua sitruunanmehua ja oliiviöljyä niin avot! Tämä salaatti on meidän uusi perussalaatti ja kyllästymisen merkkejä ei todellakaan ole näköpiirissä!

Annukan arkisalaatti

Erilaisia salaatteja, kuten tammenlehvää, lollo rossoa, rucolaa
2 tomaattia
punasipulia, makeaa sipulia tai kevätsipulia
parmesanlastuja
oliiviöljyä
sitruunanmehua
yrttisuolaa

Revi salaatit tarjoiluastiaan. Kuori ja puolita sipuli ja leikkaa salaatin joukkoon ohuita viipaleita. Leikkaa tomaatti puoliksi, poista kannat ja kuutioise salaatin joukkoon. Leikkaa parmesanista ohuita lastuja ja lisää nekin salaattiin. Lorauta salaattiin sitruunanmehua ja oliiviöljyä ja mausta yrttisuolalla. Suolaa saa laittaa ihan rohkeasti, näin raaka-aineiden maut pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Kokeilemalla löydät juuri omaan suuhun sopivan suolamäärän!

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Broccolinit ovat nykyään ihan meidän suosikkeja! Niistä valmistuu nopeasti hyvä lisuke monen eri ruuan kaveriksi, esimerkiksi savulohelle, jauhelihapihveille, kanafileille, grillatulle lihalle. Näin Instagramissa kuvan, jossa oli yhdistetty broccolinin kaveriksi parsaa ja nämä oli maustettu sitruunankuorella ja fetajuustolla. Houkutteleva combo vai mitä? Tämä onkin todella ihana lisuke kaikelle grilliruualle ja myös kaikille yllä luettelemilleni ruuille.  Sopisi tämä annos myös keväiseen tapaskattaukseen tai brunssille. Vuuan pohjalle jäänyt oliiviöljy maistuu ihanasti suolalle ja sitruunalle, joten vuoka kannattaa "pyyhkiä" kuivaksi tuoreella leipäpalalla.

Parsaa, broccolinia ja fetajuustoa (lisukkeeksi neljälle)

1 nippu (500 g) parsaa
1 pussi (200 g)  broccolinia
1 sitruunan raastettu kuori
loraus oliiviöljyä (n. 1,5 rkl)
suolaa
mustapippuria
n. 100 g fetajuustoa

Napsauta parasta puiseva tyvi pois. Kuori parsoja tarvittaessa. Leikkaa broccolineista pieni pala varresta pois. Asettele parsat ja broccolinit vuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Raasta sitruunan kuori ja ripottele se tasaisesti parsojen ja broccolinien päälle. Murusta lopuksi vuokaan vielä fetajuusto. Paista uunissa 220 asteessa, 10-15 minuuttia. Tarjoa tämä herkku heti! Me nautiskelimme parsat ja broccolinit tällä kertaa loimulohen ja perunan kanssa, ai että oli hyvää! Tätä tullaan tekämään tulevana kesänä vielä monen monta kertaa.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat