Kirjoitukset avainsanalla valkosipuli

Tomaatti-sipulisalaatti on yksi kesän klassikoista. Mehevät ja tuoreet tomaatit sekä mieto kesäsipuli ovat täydellinen makupari. Tähän salaattiin uusia makuja tuovat chili, valkosipuli ja yrtit. Resepti tuli vastaan kesän 2017 Glorian Ruoka & Viini -lehdestä ja tällaiselle valkosipulin suurkuluttajalle ohje päätyi silloin saman tein to do listalle.  Salaattia on tehty jo muutamiakin kertoja ja olemme hitusen muokanneet alkuperäistä versiota vielä täydellisemmäksi tomaattisalaatiksi. Tässä salaatissa on ihanasti potkua, makua ja hapokkuutta. Ehdottomasti yksi parhaista löydöistä kesäsalaattien joukosta!

Kesän maukkain tomaattisalaatti 4lle

1 kg erilaisia punaisia tomaatteja (esim. pihvitomaatti, luumutomaatti, kirsikkatomaatti)
2 kesäpunasipulia
2 valkosipulinkynttä
1 mieto punainen chilipalko
1 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl sokeria
mustapippuria myllystä
n. 3 rkl oliiviöljyä
basilikanlehtiä
mintunlehtiä
erilaisia pähkinöitä ja siemeniä

Viipaloi kesäsipulit ohuiksi renkaiksi varsineen.  Kuori ja viipaloi myös valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Leikkaa chili renkaiksi, poista halutessasi siemenet. Laita sipulit ja chili kulhoon ja sekoita joukkoon punaviinietikka, sormisuola, sokeri ja mustapippuri. Leikkaa isommat tomaatit viipaleiksi ja pienimmät lohkoiksi / puolikkaiksi tarjoiluvadille. Asettele sipuli-chili-etikkaseos tomaattien päälle. Viimeistele salaatti revityillä basilikan ja mintunlehdillä sekä erilaisilla pähkinöillä ja siemenillä. Lisää vielä tarvittaessa loraus oliiviöljyä, yrttisuolaa ja  mustapippuria ja nauti! Kerrassaan ihana salaatti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tomahawk taisi tulla meille tutuksi Stockmannin Brooklyn -kampanjasta jo jokin aika sitten. Koska kyljykset ovat aika messevän kokoisia täytyi odottaa sopivaa tilaisuutta, että kasassa on riittävä määrä ruokailijoita kyljyksen tuhoamiseen. Me vietämme perinteisesti Hämeessä yhden lomaviikon mökillä rakkaiden ystävien kanssa ja tähän reissuun Tomahawk oli kuin tehty! 4 aikuista ja kaksi suursyömäriteiniä selviytyisi tästä urakasta kunnialla :) Sopivaa kyljystä etsiessä pistimme tosin merkille, että myös pienempiä Tomahawkeja oli mukavasti tarjolla.

Herkullisen kyljyksen nautimme timjami-valkosipuli-voikastikkeen ja uusista perunoista tehtyjen kermaperunoiden kanssa. Ai että oli hyvää! Uusi Tomahawk odotteleekin jo jääkaapissa :)

Tomahawk -kyljys 6lle
n. 1,5 kg Tomahawk -kyljys
suolaa
mustapippuria

Ota Tomahawk -kyljys hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillausta. Liha saa lämmetä kaksi - kolmekin tuntia. Mausta liha reilusti suolalla ja pippurilla. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Paista kyljykseen kunnon paistopinnat (n. 3 min per puoli) kuumassa grillissä. Alenna lämpötilaa tai siirrä viileämmälle puolelle grilliä ja paista kunnes lihan sisälämpötila on 62-64 astetta. Me pidämme mediumista niin jätimme lihan n. 60 asteiseksi.

Timjami-valkosipuli-voikastike
200g voita
4-6 valkosipulin kynttä
muutama oksa tuoretta timjamia

Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne. Pilko myös timjami. Sulata voi kattilassa ja lisää joukoon valkosipulit. Anna kiehua keskiämmöllä kunnes valkosipulit karamellisoituvat ja muuttuvat kullan ruskeiksi. Lisää joukkoon timjami, sekoita ja tarjoile heti.

IMG_8153-2
IMG_8153-2
IMG_8154-2
IMG_8154-2
IMG_8372-2
IMG_8372-2
IMG_8155-2
IMG_8155-2
IMG_8157-2
IMG_8157-2
IMG_8164-2
IMG_8164-2
IMG_8167-2
IMG_8167-2
IMG_8168-2
IMG_8168-2

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tässä kanassa maistuu kesä ja grilli! Grillissä paistetut rapeat pinnat ja yrttivoi antavat upeat maut kananpojalle. Tuunasimme yrttivoita ripauksella valkosipulia, kun se meille niin kovin hyvin maistuu. Tämä ohje on peräisin myös Saaristoruokaa -kirjasta.

Yrttivoilla täytettyä kananpoikaa

4 kpl kananpojan nahallista rintapalaa
8 lehteä tuoretta, basilikaa, lehtipersiljaa ja salviaa
(1-2 kynttä valkosipulia)
100 g voita
suolaa ja pippuria

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tämä ohje on tullut tutuksi työkaveriltani meidän tiimin "viiden tähden illallinen -kiertueelta". Kokkasimme tiimimme kesken kukin vuorollaan kolmen ruokalajin illallisen ja yksi kierroksen monista suosikeistani oli karitsan kare näiden perunoiden kanssa tarjottuna. Sitruuna antaa valkosipulilla maustetulle perunalle ihanan raikkaan ja kirpeän säväyksen.

Sitruuna-valkosipuliperunat
Jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
pari tuoretta rosmariininoksaa1 yksikyntinen valkosipuli
sitruunanviipaleita
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Kuori perunat ja viipaloi ne. Kuivaa ylimääräinen tärkkelys pois perunaviipaleiden pinnalta puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Laita perunat uunivuokaan ja lisää joukkoon pieneksi pilkottu valkosipuli. Mausta perunat suolalla ja pippurilla. Voit lorauttaa oliiviöljyn mukaan joko nyt tai vasta kypsentämisen jälkeen mehevöittämään perunoita. Me lisäsimme tällä kertaa öljyn kypsien perunoiden päälle. Asettele sitruunanviipaleet perunoiden päälle ja lisää vielä rosmariinin oksat. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti kunnes perunat ovat kypsiä. Perunat sopivat loistavasti juurikin karitsan kareelle, mutta maistuvat ne erinomaiselle myösmgrillatun kanan tai lohen kanssa.

sitruuna-valkosipuliperunat
sitruuna-valkosipuliperunat
IMG_0347
IMG_0347
IMG_0350
IMG_0350
IMG_0352
IMG_0352
IMG_0355
IMG_0355
IMG_0358
IMG_0358
IMG_0361
IMG_0361
IMG_0363
IMG_0363
IMG_0367
IMG_0367

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat