Kirjoitukset avainsanalla parsakaali

Mikähän siinä on, että usein syödessä tulee puhuttua ruuasta :) Työpaikan lounaspöydässä kolleegani kertoi ihanasta salaatista, jota hän oli miehensä kanssa tehnyt ja jota tulee kuulemma helposti syötyä iso vadillinen kerralla. Salaatti oli saanut inspiraationsa ravintola Yes Yes Yesin menusta ja sitä kehuttiin vuolaasti, eikä syyttä! Itsehän rakastan parsakaalia, joka on tämän salaatin yksi pääraaka-aineista. Parsakaalin ja pinaatin tässä salaatissa maustaa upeasti chili, inkivääri ja sitruuna. Salaatti sopii loistavasti lisukkeeksi monelle, kuten grillatulle kanalle, lihalle ja lohelle.

Chilillä ja inkiväärillä maustettu pinaatti-parsakaalisalaatti (iso satsi kahdelle)

1 pkt (100g) babypinaattia
n. 1/2 parsakaali
1/2 chili
pieni pala inkivääriä
parmesanlastuja
sitruunanmehua
oliiviöljyä
suolaa tai yrttisuolaa

Huuhtele ja kuivaa pinaatti salaattilingossa. Laita pinaatti tarjoiluastialle. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi, poista mahdolliset siemenet. Kuori makusi mukainen pala inkivääriä ja suikaloi se ohuiksi siivuiksi. Lorauta oliiviöljyä pannulle ja kuullota parsakaalin nuppuja muutama minuutti. Lisää parsakaalit salaattiin. LIsää joukkoon chili ja inkivääri, sekä parmesanlastut. Mausta salaatti sitruunanmehulla ja suolalla. Lisää halutessasi vielä loraus oliiviöljyä. Tarjoile salaatti lisukkeena kanalle, kalalle tai lihalle.

Vinkki! Parsakaalin voi jättää myös kuulottamatta ja lisätä ihan sellaisenaan salaattiin. Kumpikin versio maistuu ainakin meille! Salaattia voi myös täydentää lehtikaalilla, se sopii myös erinomaisesti muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viime aikoina minulle on kehittynyt parsakaalihimo. Se on perin omituista, sillä pari vuotta sitten ei parsakaalia paljon meidän keittiössä näkynyt. Mutta nyt sitä syödään lähes viikottain. Pidän tosin siitä ainoastaan raakana tai hyvin kevyesti kypsennettynä. Sisareni vinkkasi minulle hyvästä parsakaalilisukkeesta, jota piti välittömästi testata. Ohje on siis alunperin Anton & Antonin sivuilta peräisin. Tämä lisuke sopii loistavasti niin lihalle, kanalle kuin kalallekin ja miksei sitä voisi nauttia myös sellaisenaan. Parsakaalihimo senkun kasvaa :)

Chilillä, sitruunalla ja avocadolla höystetty parsakaali

1 parsakaali
1 yksikyntinen valkosipuli
1 punainen chili
4 rkl oliiviöljyä
1/2 dl mantelirouhetta tai pinjansiemeniä
1/2 sitruunan mehu
suolaa
1 avokado

Paahda mantelirouhe kevyesti pannulla. Mantelin voi korvata pinjansiemenillä, ne sopivat tähän loistavasti myös. Silppua valkosipuli pieneksi. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua pieneksi. Napsi parsakaalin nuput irti varsistaan ja leikkaa isoimmat nuput kolmeen, neljään osaan. Lorauta öljy pannulle ja lisää parsakaalit joukkoon. Paista niitä kuumalla lämmöllä muutama minuutti (max. 5 min.) Pienennä lämpöä ja lisää joukkoon chili- ja valkosipulisilppu ja kääntele vielä pari minuuttia. Kaada seos tarjoiluastiaan, mausta suolalla ja sitruunan mehulla. Lisää joukkoon paahdetut mantelit ja sekoita hyvin. Halkaise avocado ja kuutioi se ja lisää avocadokuutiot vielä viimeisenä parsakaaliseoksen joukkoon. Avot, valmista! Tarjoile sellaisenaan tai vaikka grillatun kanan, kalan tai lihan kanssa. Nam!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat