Kirjoitukset avainsanalla tiramisu

Italialainen keittiö on yksi meidän ehdottomia suosikkeja! Mielestäni paras jälkkäri mitä tämä keittiö tarjoaa on tietenkin se kuuluisa tiramisu. Juuri tätä tiramisua on saatu ensimmäisen kerran maistaa ystävien luona, ohje onkin peräisin heidän italaisesta keittokirjasta. Tämä tiramisu todella vetää vertoja alkuperäiselle, italiassa nautitulle tiramisulle, ah mikä ohje! Kannattaa testata itse :)

Tiramisu 6lle

3 dl kylmää vahvaa kahvia, mieluiten espressoa
6 rkl Marsala viiniä (tai Amaretto -likööriä)
2 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
3 rkl sokeria
250 g mascarponejuustoa
2 1/2 dl vatkattua kuohukermaa
n. 30 savoiardi -keksiä
pinnalle kaakaojauhetta (leivontaan tarkoitettua)

Yhdistä isossa kulhossa kahvi ja 3 rkl Marsala viiniä.  Vatkaa toisessa isossa kulhossa munankeltuiset ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Tämä vie muutaman minuutin. Lisää mascarpone munavaahdon joukkoon ja vatkaa hyvin. Lusikoi kermavaahto varovasti seoksen joukkoon.

Vatkaa kolmannessa kulhossa munanvalkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto nopeasti mutta varovasti kermaseokseen ja lisää loput Marsala viinistä. Yritä säilyttää seos mahdollisimman kuohkeana.

Kasta keksit yksitellen kahviin korkeinaan 2 sekunniksi, jotta ne eivät pehmene liikaa. Valuta keksit ja asettele niitä kerros lasiseen, suorakaiteen malliseen vuokaan. Levitä puolet kermaseoksesta keksiten päälle. Tee vielä toinen samanlainen kerros, ensin kahviin kastetut keksit ja sitten loput kermaseoksesta päälle. Tasoita tiramisun pinta ja peitä se muovikelmulla. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia.

Poista kelmu ja hunnuta tiramisu kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua, jotta kaakao ei muutu kitkeräksi. Tarjoile kahvin kanssa ja nauti, tämä on niiiiiin hyvää!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mökillä kasvaa raparperia ja kesällä on ihana herkutella erilaisilla raparperijälkiruuilla. Meidän perheestä minä olen se, joka ei niinkään välitä ihan supermakeista jälkiruuista. Raparperi tuokin jälkkäreihin ihanaa kirpeyttä ja hapokkuutta. Raparperi-mansikkatiramisu hurmasi meidät ja meidän juhannusseurueen täysin! Tämän jälkiruuan jälkeen aloin harkitsemaan josko kotipihaltakin löytyisi joku hyvä paikka raparperille :) Ohje tuli alunperin bongattua Perinneruokaa Prkl Instagram -tililtä.

Raparperi-mansikkatiramisu (6-8 annosta)

200-300 g Savoyardi -keksejä

Raparperihillo:

200 g raparperia (n. 2 vartta)
1 dl hillosokeria
1 rkl vettä

Täyte ja koristeet:

1 l mansikoita
2 dl kuohukermaa
125 g mascarponejuustoa
2 rkl sokeria
Silputtua, tuoretta minttua

Valmista ensin raparperihillo. Kuori ja hienonna raparperit kattilaan. Lisää vesi ja hillosokeri ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Anna hillon jäähtyä.

Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarponejuusto. Mausta sokerilla. Levitä tarjoiluastialle kerros Savoyadri -keksejä. Lisää päälle kerros raparperihilloa ja mascarpone-kermavaahtoa. Lisää päälle viipaloituja mansikoita. Muista säästää osa mansikoita koristeiksi! Tee vielä toinen samanlainen kerros. Levitä kolmannen keksikerroksen päälle loput mascarpone-kermavaahdot ja koristele kakku mansikoilla ja silputulla mintulla. Eli summa summarum, raparperihillon pitää riittää kahteen kerrokseen ja vaahdon kolmeen.

Anna kakun maustua vähintään kaksi tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua, jotta keksit pehmenevät. Nautiskelkaa ihanasta kakusta! Tästä saattaa kesän myötä kehittyä vielä versio jos toinenkin :)

Vinkki! Jos kakku täytyy saada tarjolle nopeammin, kannattaa keksit kostuttaa esim. maidolla tai mansikkamehulla. Kannattaa muutenkin harkita reunimmaisten keksien kostuttamista, ne imevät vaahdosta itseensä kosteutta hitaammin ja näin kakun päätypalat saattavat jäädä parissa tunnissa vielä hiukan turhan rapeiksi.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat