Kirjoitukset avainsanalla uunilohi

Kun yhdistää loheen limeä, inkivääriä, chiliä ja soijaa, ei kertakaikkiaan voi tulla kuin hyvää! Inspiraatio ja ohje tähän uuniloheen on saatu sisareltani ja sitä on hitusen muokattu meidän makuun. Tämä herkullinen lohi nousi kyllä suoraan uudeksi uunilohisuosiksi, mitkä maut! Ja hei, jos pidät korianterista, lisää sitä tähän ruokaan juuri ennen tarjoilua. Omassa suussani korianteri maistuu saippualle, mutta sisareni tokaisi, että se vaan kuuluu tähän ruokaan ;)

Lime-inkiväärilohi (4 annosta)

reilut 600g lohta
1 punainen chili
1 lime
inkivääriä
3/4 dl soijaa
seesaminsiemeniä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
kevätsipulia

Fileroi kalasta nahka pois tai pyydä lohi valmiiksi nahattomana kalatiskiltä. Levitä loraus oliiviöljyä vuuan pohjalle ja nosta kala uunivuokaan. Kaada kalan päälle soija ja mausta se suolalla ja pippurilla. Poista chilistä siemenet ja pilko se pieneksi. Kuori n. kahden peukalon kokoinen pala inkivääriä ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Leikka lime siivuiksi. Lisää chili, inkivääri ja limesiivut kalan päälle. Anna maustua n. 20-30 min. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia kunnes kala on juuri kypsää. Lisää kalan päälle vielä kevätsipuli ja tarjoa kala riisin ja salaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

2/2 | 

Moi!

Hei hyvä kysymys, kiitos tästä, laitan tarkennuksen ohjeeseen! Kevätsipuli laitetaan juuri ennen tarjoilua kalan päälle. Toivottavasti pidätte tästä ruuasta :)
Annukka / Parempaa kuin ihan huonoo

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sitrushedelmien sesonki on parhaimmillaan! Viime aikoina niitä onkin päätynyt meidän moniin eri ruokiin ja tuntuu että erilaisia reseptejä missä käytetään sitrushedelmiä on tullut vastaan tänä vuonna ihan pilvin pimein. Teimme kesällä siikaa, jonka päälle laitettiin kypsennyksen jälkeen kirpeän hapokas "tomaattinen salsa" ja tämä ohje muistuttui meitä hieman siitä. Sitrussalsalla maustettu uunilohi on ihana, raikas ja helppo arkiruoka! Ohje on peräisin K-ruoka -sivustolta.

Sitrussalsalla maustettu uunilohi 4lle

700-800 g kirjolohta
suolaa

Sitrussalsa:
2 appelsiinia
1 greippi
1 sitruuna
n. 125g kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
1 mieto punainen chili
1-2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
2-3 rkl hienonnettua persiljaa

Mausta kala kevyesti suolalla. Laita lohi uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä kalaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuori tällä välin sitrushedelmät terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Paloittele hedelmät ja ota talteen niistä irtoava mehu. Halkaise chili pitkittäin ja poista siemenet. Hienonna chili ja kuorittu punasipuli. Leikkaa kirsikkatomaatit pieniksi palasiksi. Sekoita kaikki sitrussalsan ainekset keskenään ja mausta salsa hunajalla, suolalla sekä hienonnetulla persiljalla.

Ota kypsä kirjolohi uunista. Vedä nahka pois ja levitä sitrussalsa kalan päälle. Tarjoa kala raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat