Kirjoitukset avainsanalla riisipuuro

Joulufiilis on alkanut nostamaan päätään... joitakin joulukoristeita on laitettu kotiin esille ja ensimmäiset hyasintitkin on jo hankittu. Ihanaa! Riisipuuro kuuluu joulun ruokaperinteisiin ja meillä sitä syödäänkin aina aattoaamuna aamupalaksi. Onneksi puuroriisiä löytyi kaapista ja sain keitellä hetken mielijohteesta kauden ensimmäiset riisipuurot. Kylläpä maistui hyvälle! Jo pelkkä kanelin tuoksu sai veden herahtamaan kielelle.

Riisipuuro 4:lle

2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
nokare voita
1 l maitoa
1/2 tl suolaa

Lisäksi:
kanelia
sokeria

Sulata voi padan / kattilan pohjalla. Lisää joukkoon vesi. Kun vesi kiehuu lisää joukkoon puuroriisi. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on haihtunut. Kaada pataan maito ja sekoittele, kunnes puuro alkaa kiehua maltillisesti. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen n. 40 minuuttia. Mausta puuro suolalla ja tarjoile se lämpimänä sokerin, kanelin ja maidon kera. Nam!
 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat