Kirjoitukset avainsanalla kofta

Jauhelihakoftat, mikä ihana tuttavuus! Koftien kanssa tehtävä kastike on niiiiiin hyvää, että sitä voisi syödä vaikka keittona koko satsin kerralla :) Tämä ruoka valmistuu helposti ja nopeasti ja on takuulla maukasta. Uusi arkiruokien suosikki on tässä! Kastikkeessa voi kypsentää jauhelihapötkylöiden sijaan myös ronskiksi paloiksi leikattuja kanafileitä. Mausta kanat samaan tapaan kuin jauheliha. Ohje on alunperin Soppa 365 -sivustolta.

Jauhelihakoftat 4lle

400 g naudan jauhelihaa
1 tl garam masala -mausteseosta
½ tl suolaa
1 rkl öljyä

Kastike
4 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
2 dl kookosmaitoa
½ ruukkua korianteria
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
1 tl sokeria
½–1 tl suolaa
2 tl sriracha-chilikastiketta

Valmista ensin kastike. Puolita tomaatit ja poista kannat. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kastikkeen kaikki ainekset kulhoon ja surauta tasaieksi sauvasekoitimella.

Laita jauheliha kulhoon ja mausta se suolalla ja garam masalalla. Sekoita huolellisesti. Muotoile jauhelihasta pötkylöitä, niiden ei tarvitse olla hienoja ja tasaisia. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää koftat ja ruskista pinta. Lisää kastike ja hauduta ilman kantta miedolla lämmöllä 10 minuuttia tai kunnes koftat ovat kypsiä.  Tarjoa koftat keitetyn riisin ja korianterin kanssa. Ai että miten hyvää!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat