Kirjoitukset avainsanalla vuohenjuusto

Kevät ja kesä tuo tullessaan paljon juhlia, on valmistujaisia, puutarhajuhlia, rippijuhlia jne. Mietimme tarjottavia keväiseen buffetpöytään ja mieleen juolahti pikkuletut erilaisilla täytteillä. Teimme letuille kasvis-, kala- ja lihatäytteen. Parhaimmassa tapauksessa samalla urakalla syntyy myös söpö jälkkäri tarjoilupöytään kun pikkuletut koristelee nokareella kermavaahtoa tai mascarponevaahtoa ja tuoreilla marjoilla. Tässä kuitenkin ohjeet suolaisiin täytteisiin!

Täytetyt pikkuletut

Letut:
1 pss Sunnuntai ohukais- ja vohvelijauhetta

Vuohenjuusto-parsatäyte:
1 prk pehmeää vuohenjuustoa
muutama parsa
loraus sitruunanmehua

Kylmäsavulohitäyte:
100g kylmäsavulohta
puolikas pienestä punasipulista
100 g ranskankermaa
tilliä
loraus sitruunanmehua

Jauhelihatäyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
100 g ranskankermaa
1 tl suolaa
maustepippuria
savupaprikajauhetta
ruohosipulia

Valmista lettutaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Paista letut voissa lettupannussa, josta tulee pieniä lettuja. Jos paistourakkaan löytyy apukokki, valmista paiston aikana täytteet. Jos ei, niin paista ensin letut ja laita ne foliolla peitetyssä uunivuuassa uuniin miedolle lämmölle, jotta letut pysyvät lämpimänä.

Vuohenjuustotäyte: Napsauta parsojen puinen tyvi pois ja kuori parsat kevyesti. Keitä parsoja n. 4-5 min ja jäähdytä ne kylmällä vedellä. Leikkaa parsat ohuiksi siivuiksi, säästä nuput. Mausta vuohenjuusto kevyesti sitruunalla. Laita reilu teelusikallinen vuohenjuustoa hiukan jäähtyneen letun päälle. Ripottele päälle parsasiivuja ja 1-2 parsanuppua per lettu.

Kylmäsavulohitäyte: Silppua punasipuli pieneksi. Pilko myös kylmäsavulohi pieneksi. Sekoita lohi, ranskankerma ja sipuli. Mausta seos tillisilpulla ja lorauksella sitruunanmehua. Laita reilu teelusikallinen kalatäytettä letun päälle ja koristele halutessasi tillisilpulla.

Jauhelihatäyte: Ruskista jauheliha pannulla ja mausta se suolalla, maustepippurilla ja maltillisesti savupaprikajauheella. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja paistele hetkisen, jotta sipuli hieman pehmenee. Sekoita lopuksi joukkoon vielä ranskankerma ja tarkista maku! Lisää mausteita tarvittaessa, itse pidän aika mausteisesta jauhelihasta. Laita reilu teelusikallinen jauhelihatäytettä letun päälle ja koristele ruohosipulisilpulla.

Asettele täytetyt letut tarjolle ja nauti heti. Parhaimmillaan ne ovat kun ovat vielä hiukan lämpöisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pizza on yksi lempiruuistani ja kun suunnittelen pizzailtaa, odotan sitä monesti jo pitkään. Uusin tuttavuus meidän pizzaperheessä on tämä mansikka-vuohenjuusto-chorizopizza. Tätä kirjoittaessa nousee vesi kielelle ja se tarkoittaa sitä, että seuraaava pizzapäivä on varmasti pian! Tämä pizza on ehkä parhaimmillaan suomalaisen mansikkakauden kulta-aikaan, mutta koska tämä on niin superherukullinen pizza, saavat tuontimansikat kelvata aika ajoin :)

Mansikka - vuohenjuusto - chorizopizza (pellillinen)

Pohja:

2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa (11g)
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
5-6 dl erikoishienoja 00-vehnäjauhoja tai durumvehnäjauhoja

Tomaattikastike:

1 prk Mutti tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaalea balsamietikkaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Täytteet:
chorizoleikkelettä, esim. Pirkka Parhaat
pehmeää, kuoretonta vuohenjuustoa, esim. President valmiit viipaleet
juustoraastetta
rucolaa
mansikoita
pinjansiemeniä

Valmista ensin pohja. Liuota hiiva 42 asteiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää taikinaan ensin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot vähitellen niin että taikinasta tulee kimmoisa. Anna nousta liinan alla noin 20-30 min.

Tee noin tuntia ennen pizzojen tekoa tomaattikastike. Kaada tomaattimurska pieneen kattilaan. Kuori ja raasta joukkkoon valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon myös oliiviöljy, balsamietikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Sekoita ja keitä 10 minuuttia hiljaa poreillen. Anna kastikkeen hieman jäähtyä ennen pizzan täyttämistä.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai tee pyöreitä annospizzoja. Kun lisäät leivinpaperille tilkkasen ruokaöljyä, taikina on helpompi painella ohueksi pohjaksi. Levitä pizzalle tomaattikastiketta. Asettele pohjalle chorizo- ja vuohenjuustoviipaleet. Ripottele päälle hiukan juustoraastetta ja paista pizzaa uunissa 260 asteessa n. 15 minuuttia. Kun pizza on uunissa, paahda 2-3 teelusikallista pinjansiemeniä. Levitä kuumalle pohjalle rucola, mansikanviipaleet ja paahdetut pinjansiemenet ja nauti!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Uuden vuoden startattua on pitänyt ryhdistäytyä ja hakea vähän uutta inspiraatiota ruuanlaittoon. Jotain uutta kokeiltavaa niin arkeen kuin viikonloppuun. Vastaan on tullut loistavia löytöjä ja se vaan antaa uutta virtaa uuden etsimiseen ja kokeilemiseen. Maistuu ne arjen kestosuosikitkin taas paremmalta, kun ne ei ole ihan joka viikko ruokalistalla. Kanaruuat kaipaavat meillä todellakin vähän piristystä ja ai että mikä löytö tämä ohje olikaan! Todellakin hyvä resepti, joka on siis peräisin K-ruoka -sivustolta. Lisäksi tämä kanaruoka on helppo ja nopea valmistaa. Näitä lisää kiitos :)

Pinaattinen vuohenjuustokana 4lle

1-2 ohutta kanan fileeleikettä per syöjä
n. 1/2 tl suolaa mustapippuria
1/2 dl pinjansiemeniä
2 tl juoksevaa hunajaa
1-2 rkl öljyä
n. 200 g vuohenjuustoa (Huom! Vuohenjuuston tulee kestää paistamista)

Pinaattimuhennos
2 pussia (à 150 g) hienonnettua pakastepinaattia
2 rkl voita
1 dl ruokakermaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria

Nosta kanafileet huoneenlämpöön noin 1/2 tunniksi. Paahda pinjansiemenet kevyesti kuivalla pannulla. Sekoita jäähtyneiden pinjansiementen sekaan hunaja. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne voissa. Lisää jäiset pinaattipalat ja sekoita, kunnes pinaatti on sulanut ja kiehahtanut. Lisää kevytkerma ja kiehauta sekoittaen. Mausta pinaattimuhennos suolalla ja pippurilla. Muista tarkistaa maku, ettei muhennos jää mauttomaksi. Pidä pinaattimuhennos lämpimänä liedellä pienellä lämmöllä.

Paista kanat öljyssä pannulla kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kanojen paistuessa leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista vuohenjuustokiekot kullanruskeiksi molemmilta puolilta. Asettele lautaselle pinaattimuhennosta ja nosta kanafile sen päälle. Nosta kanan päälle paistettu vuohenjuustokiekko ja viimeistele vielä pinjansiemenillä. Tarjoile sellaisenaan tai lisää annokseen kaveriksi vielä riisiä. Ai että miten herkullista!

 
 
 
 
 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Palataan hetki Joulua edeltäviin tunnelmiin. Joulun alusaika on yleensä kaikille kiireistä, mutta onneksi kalenterista löytyi aika isua alas ystävien kesken glögien merkeissä jo toista kertaa. Perinne siis! Ihanaa kun ehditte paikalle ♥ Tarjolla oli tuttuun tapaan pikkusuolaista ja vähän makeaa: juustoja, keksejä, nakkisiili lapsille, joulutorttuja ja suklaata glögiä unohtamatta. Tänä vuonna kokeilimme myös uusia porokeksejä, jotka tuntuivat olevan kaikkien mieleen. Ohje tuli vastaan Kotivinkin numerosta 22.

Poro-viikuna-vuohenjuustokeksit n. 20 - 25 kpl

20 - 25 suolakeksiä
150 g vuohenuustotuorejuustoa
1 dl viikunahilloa
100 g poron kylmäsavupaistia
3-4 viikunaa

Valmista keksit niin lähellä tarjoilua kuin mahdollista, niin ne ovat rapeita vielä vieraiden lautasille päätyessään. Levitä keksit tarjoiluastialle. Sipaise niille vuohenjuustotuorejuustoa ja nosta päälle nokare viikunahilloa. Aselttele kekseille poron kylmäsavupaistiviipaleita, itse käytin tässä puolikasta siivua. Huuhtele viikunat ja leikkaa ne pieniksi lohkoiksi. Viimeistele keksit viikunanlohkoilla ja tarkoile heti. Jos lähikaupasta ei löydy tuoreita viikunoita, niin ei hätää, ne voi jättää kekseistä myös pois. Viikunahillo tuo kekseihin kaivattua makeutta ja keksit ovat näyttäviä ilman viikunansiivuakin! Porokeksit ovat hyviä naposteltavia vaikka Uuden Vuoden aloitteluihin tai muihin talvisiin juhliin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat