Kirjoitukset avainsanalla pavlova

Ystävät kylään - ihan paras "tekosyy" kokkailla ihania ruokia ja jälkkäriherkkuja. Ihanat ystävämme ilahduttivat meitä vierailullaan tässä eräänä arki-iltana ja menun piti juurikin arjen hektisyydestä johtuen olla helppo, herkullinen ja nopea. Pavlova on yksi suosikkini jälkkäreistä ja tällä kertaa päätin yhdistää marenkiin vadelmaa ja lakritsia. Marengit pystyy tekemään muutamia päiviäkin ennen tarjoiluhetkeä valmiiksi ja itse vaahdon tekeekin suit sait sukkelaan. Näin ollen nopea, kaunis ja ah niin herkullinen jälkkäri on tässä!

Vadelma-lakrtistipavlova 4lle

Marengit:
2 valkuaista
6 rkl sokeria
(punaista elintarvikeväriä)

Kerma-mascarponevaahto
1 prk (2 dl) vispikermaa
1 prk mascarpone -juustoa
2 tl sokeria / vaniljasokeria
(1 -2 tl raakalakritsijauhetta)

Lisäksi:
Tuoreita vadelmia
lakritsiviipaleita

Valmista ensin marengit. Marengit voit tehdä muutamia päiviäkin ennen tarjoilua valmiiksi. Laita valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon, jotta vaahto onnistuu täydellisesti. Muista, että valkuaisen joukkoon ei saa eksyä yhtään keltuaista, muuten marenki menee pilalle. Lisää joukkoon ensin puolet sokerista ja vatkaa vaahdoksi. Lisää loppu sokeri ja vatkaa, kunnes vaahto on niin kovaa että se pysyy kulhossa, vaikka käännät sen ylösalaisin. Jos haluat, marmoroi marenki tilkkasella punaista elintarvikeväriä. Lisää vaahtoon pieni tilkka väriä ja pyöräytä se lusikalla muutamalla vedolla vaahdon joukkoon.  Lusikoi tai pursota vaahdosta noin 16-20 kekoa leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskiosassa 125 asteessa kunnens marengit ovat kevyitä ja täysin kuivia. Tämä vie noin 1-2 tuntia marenkien koosta riippuen. Niitä voi vähän varovasti tökkiä, sen tuntee kyllä jos marengit ovat vielä löysiä. Säilytä kuvassa paikassa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Vatkaa nopeasti mascarponejuusto kermavaahdon joukkoon. Viipaloi lakritsit. Kokoa pavlolva tarjoiluastialle tai suoraan annoskulhoihin. Asettele pohjalle marengit, lusikoi kerma-mascarponevaahto joukkoon ja koristele runsaalla määrällä vadelmia ja lakuviipaleita. Kaunista ja herkullista, enjoy!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pavlova jotenkin kuuluu kesään. Rapea mareki, makea kermavaahto ja tuoreet kauden marjat ovat vaan ihania yhdessä! Ja ovat ne kovin kauniitakin :) Näin Pirkka-lehdessä kuvan nektariini-vadelmapavlovasta ja olin heti täysin myyty! Nektariini on yksi ehdoton suosikkihedelmäni ja vadelma taas lempimarjani. Nämä kaksi ihanaa yhdessä samassa pavlovassa, täydellistä! Tätä herkkua tarjoiltiinkin syntymäpäivieni kunniaksi ja oli kyllä sankarin näköinen jälkkäri!

Nektariini-vadelmapavlova (8-10 annosta)

Marengit:
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl maissitärkkeys- tai perunajauhoja
1 tl etikkaa

Päälle:
2 prk (à 2 dl) vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3-4 kypsää nektariinia
125 g  tuoreita vadelmia
paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä

Vadelmakastike:
100 g pakastevadelmia
1 rkl vettä
1 rkl muscovadosokeria

Valmista ensin marengit. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Huomioi, että valkuaisten joukossa ei saa olla yhtään keltuaista, silloin marenki ei onnistu. Sekoita maissitärkkelys sokerin joukkoon ja lisää sitä vähän kerrallaan valkuaisvaahtoon jatkaen vatkaamista. Sekoita lopuksi joukkoon vielä etikka ja vatkaa se huolellisesti valkuaisvaahdon joukkoon. 

Levitä leivinpaperi uunipellille ja nostele pellille marenkimassasta 8-10 kekoa. Paista 100 asteessa uunissa noin 1 1/2 - 2 tuntia kunnes marengit ovat päältä rapeita ja sisältä vielä vähän tahmeita. Meiltä tämä otti aikaa tuon 2 h. Anna marenkien jäähtyä.

Mittaa vadelmakastikkeen ainekset pieneen kattilaan ja keitä 2-3 minuuttia. Anna kastikkeen jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lohko nektariinit ja grillaa niihin raidat kuumalla parilalla. Kuori ja rouhi pähkinät hiukan pienemmäksi.

Asettele marengit tarjoiluvadille. Lisää marenkien joukoon ja päälle kermavaahtoa, grillaatuja nektariineja sekä vadelmia. Lusikoi päälle vadelmakastike ja viimeistele pistaasirouheella. Tarjoile ihana pavlova heti vaikka rosèkuohuvan kera!

Vinkki! Voit myös oikaista ja rakentaa pavlovan valmiista marengeista.

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Pavlova on kaunis, herkullinen ja helppo jälkiruoka, jolla hurmaat illallisvieraasi taatusti. Kun hieman oikaiset ja ostat kaupasta valmiit marenkipohjat, tämän jälkiruuan valmistukseen kuluu kymmenisen minuuttia, joten sen valmistaa todellakin käden käänteessä. Kesä on mielestäni pavlovan parasta aikaa, koska toreilla ja kaupoissa on tarjolla ihania, tuoreita kotimaisia marjoja.

Nopea pavlova
2 kpl valmiita marenkipohjia
1 prk vispikermaa
1 prk mascarponea
vaniljasokeria
kauden marjoja / hedelmiä

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa tasaiseksi. Mausta vaniljasokerilla. Aseta toinen marenkipohja tarjoiluastialle ja levitä puolet vispikerma-mascarponeseoksesta pohjan päälle. Lisää pilkottuja marjoja / hedelmiä. Laita toinen marenkipohja kanneksi ja lisää loput vispikerma-mascarponet sekä koristele marjoilla / hedelmillä. Tarjoa tämä ihanuus heti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Näin hiljattain Instagramissa kuvan minipavlovista, joka taas muistutti tästä loistavasta jälkiruuasta. Pavlova on kyllä suurta herkkua ja siitä tulee tuoreiden marjojen kanssa niin ihanan kesäinen! Ja mikä onkaan parempi syys tekaista omat minipavlovat kuin kylään saapuvat ystävät!  

Minipavlovat

Marenkipohjat (n. 12 kpl):
3 kananmunanvalkuaista
9 rkl sokeria

Täytteet:
2 dl kuohukermaa
pensasmustikoita
vadelmia

Valmista ensin marenkipohjat. Laita valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon, jotta vaahto onnistuu täydellisesti. Muista, että valkuaisen joukkoon ei saa eksyä yhtään keltuaista, muuten marenki menee pilalle. Lisää joukkoon ensin puolet sokerista ja vatkaa vaahdoksi. Lisää loppu sokeri ja vatkaa, kunnes vaahto on niin kovaa että se pysyy kulhossa, vaikka käännät sen ylösalaisin.

Pursota tai levitä lusikalla vaahdosta pieniä pyöreitä ja mahdollisimman tasaisia marenkipohjia. Paista marenkeja uunissa 125 asteessa 1-2 tuntia. Paistoaika riippuu kovasti marenkien koosta ja uunin tehoista, joten kannattaa aloittaa tunnilla ja tarkistaa sitten tilanne. Meillä marengit olivat tällä kertaa tunnin uunissa, jonka jälkeen laskin lämpöä 100 asteeseen ja vielä 10 minuuttia lisäaikaa. Marenkien pitää olla kevyitä ja kuivuneita. Valmis marenki irtoaa pellitä vähän tökkimällä. Anna marenkien jäähtyä ja pakkaa ne tiiviiseen rasiaan odottamaan tarjoilua.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Pursota marenkien päälle kaunis keko kermavaahtoa ja koristele mimipavlovat tuoreilla marjoilla. Kaunista ja herkullista ♥

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat